Je možné vypočítať dátum počatia podľa prvého dňa poslednej menštruácie?

miley13
28. apr 2020

Ahojte .citala som,že je možné vypočítať dátum počatia podľa prvého dňa poslednej menštruácie ...máte s tým niektorá skúsenosť ?...ide o to ,že dnes som začala špiniť ,ale je to skôr taky ružový výtok tak ma napadlo či by som nemohla byt tehotná ..mala som ale problémy zdravotné posledný mesiac (obličky a čreva -nejaký zápal )tak by to mohlo byt aj tým ,že normálne nekrvacam ?kedy si môžem spraviť test ?posledna menstruacia mi skončila 25.3 .vychadza mi ,že najpravdepodobnejsi dátum kedy by som otehotnela je 4.4 alebo 5.4..je možné že by som otehotnela ešte predtým ?zena môže otehotnieť cca 14 dni pred začatím ďalšej menštruácie ..mám pravdu ?som ešte mladá a nevyznám sa tak v tom .prosim poraďte

sense
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
28. apr 2020

@miley13 sprav si test, takto su to domnienky. Tehotna mozes byt aj inak ako iba cca 14 dni pred ms. Nakolko mozes otehotniet pocas poslednej ms, tesne po nej ( moj pripad) . Preto posledna ms byva zachytny bod. Lebo ovulacia je loteria. Potom podla ms, velkosti dutinky a plodu urci termin aj sono. V 12tt sa da sonom urcit najpresnejsi termin. Potom to uz sono prepocitava dalsie mesiace.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre