Je možný ešte potrat, keď už mám tehu knižku?
rychlo sa zmenili okolnosti …nikde neviem take info najsť ďakujem
@anickabasnicka Ja na rozdiel od Teba nie som v kazdej teme tykajucej sa interupcie. Prispievam v temach vseobecne. Keby malo byt podla tvojich rad, nenarodi sa ziadne dieta, lebo kazdy jeden otec moze vzdy cuvnut a vzdy to vzdat. Keby malo byt toto meradlo na odobrenie UPT, tak zbohom civilizacia.
@fineta ta otázka ohledně pronásledování nepatřila tobě ale @drahomirrra .takže sorry
jinak aby bylo jasno, nejsem zastánkyní potratu, sama bych na něj nešla, přesto se nesnížím k tomu, abych někoho, kdo se pro něj rozhodńe, ne přemlouvala, ale vyloženě vydírala, obvinovala, vyhrožovala zesměšnovala popřípadě strašila tak jako vy tady. když máte takovou úctu k nenarozeńému životu, tak kde je úcta už k životu toho již narozeného-té matky. proč ona podle vás nemá právo rozhodnout se, jestli to dítě donosí nebo ne. proč najednou odpíráte té ženě právo ná svoji vlastní svobodnou volbu, jestli půjde na interupci nebo ne. proč¨slušně nerespektujete, že má někdo i jiný názor než vy....zatím nejvíc nevhodných a urážlivých komentářů je tady od těch, co jsou proti potratu. .... já vím, že vás to štve, že někdo takhle háže šanci na možná zdravé dítě do koše, ale je to její žïvot, její výčitky, její následky. ano, to dítě se nemá jak bránit, ale není opravdu lepší potrat, jako utajované těhoteńství a po porodu to dítě skončí v popelnici
@drahomirrra ...to je zbytečný něco vysvětlovat, když to stejně nechceš pochopit. kdyby napsala, že ten chlap je svině, ona dítě chce a co má dělat,tak ji podpořím a pošlu ji krabici věcí po dětech.. ale co chceš řešit u někoho, kdo napíše, že na ten potrat chce jít, chlap je takový a makový...budeš je snad nasilu přesvědčovat, že to bude dobré a zalité sluncem jako máš ty?
@drahomirrra
@fineta .a hlavně, pro mě ta žena, i kdyby tu interupci dobrovolně podstoupila, zustala stále ženou a člověkem. chovala bych se k ní stejně, jako před zákrokem.¨nestala by se v mých očích vyvrhelem jen proto, že si zvolila jinou variantu řešení, než já bych zvolila.
mě doma učili, že jednou z vlastností lidí a věřících obzvlášt je odpouštět. nikdy totiž nevíme, co nás může potkat a kdy budeme z jakékoliv příčiny to odpuštění druhých sami potřebovat...
@ibajaanikiny tehotenskú knižku som dostala v 6.týždni
@anickabasnicka mne sa nepáči zase to, ze dávate tej žene požehnanie k tomu, aby išla na upt. Nehľadate argumenty, nepodporíte ju, aby sa rozhodla inak a dieťaťu život dala. Taká tá ľahostajnosť k počatiu. A to, ze si nevážim život matky? Práve naopak, rovnako ako život hocikoho iného. Len ono to tak chodí, ze si vsetci nesieme zodpovednosť. Hrať s takými kartami, ake sú nám rozdané čestne a najlepšie ako vieme. Ísť na potrat z rozmaru je jedna obrovská podlá skratka, ktorá aj tak každú jednu dobehne. A aj toho, kto ju na to navádzal. Žena, ktorá je rozhodnutá a má podobné názory ako ty, tak svoje konanie s veľkou pravdepodobnostou nezvrati, ale je potrebné vyjadriť názor aj z opačného uhla pohľadu. A vrcholom všetkého je, ked to jedna a tá istá osoba podstupuje ako na bežiacom pase niekoľkokrát. To je podľa teba normalne? Využívať právo ukoncovat životy? Ved žena, je to jej telo, jej rozhodnutia.
Ale súhlasím s tebou v tom, ze súdiť ju bude niekto iný. My na to právo nemáme. Akurat možnosť výberu, ci nám takato osoba stojí za povšimnutie.
@fineta no já tady zatím ani u jedné neměla pocït, že to podstupuje už po několikáté. takže se k tomu vyjadřovat nebudu. snad jen, že stále je to jen a jen její rozhodnutí. lepší interupce než popelnice.možná si jen v duchu řeknu, že bych nechtěla být na jejím místě, až ji na stáří třeba doběhne svědomí a možné výčitky.
nadruhou stranu, jsou ženy, co rodí jak na běžícím pasu a dětmi plní ústavy, protože se o ně nestarají. a nebo z nich rostou jen pobírači sociálních dávek, jaký názor máš na ně?
nevím, jestli je dobré psát, že to doběhne i mě, když ji v tom rozhodnutí podporuji. já jen to její rozhodnutí respektuji, a to je rozdíl. navíc,u nás se říká, přej a bude ti dáno. tak aby to náhodou nechytlo i tebe.
si myslíš, že když se mi stane něco zlého, tak že si to spojím s tímto? ani omylem. mám svých vlastních hříchu jako každý normální člověk dost, abych si mohla říct, že mě karma za to nebo ono doběhla.
interupce je asi věc, která bude budit vášně, tak asi jako eutanazie. ale vyměnujme si ty názory slušně a bez nějakého osočování. přestan me si navzájem přát to nejhorší jen proto, že vyjádříme jiný postoj než ten druhý. pro mě ta žena zůstane stále člověkem, i když bude mít cejch interupce na čele. ale já mám taky na sobě jiné cejchy, a kdyby mě měl za to nekdo odsuzovat a přestat brát jako člověka, tak nevím....budme k sobě lidmi, soudit ji bude opravdu někdo jiný
@anickabasnicka Ja teda neviem - mnohe tu prisudzujete foru a vyjadreniu vlastneho nazoru silu nevidanu. Ked tu vyjadrime svoj nazor, ergo, ze baba ide na UPT z rozmaru, skryva to za moznost volby, a nepride nam to vobec spravne, tak v ten moment tu zacinate baby s opacnym nazorom vyskakovat uplne, akoby sa Vas to bytostne dotykalo. Ja rozumiem moznosti volby, ale niektore komentare su priame navadzanie na potrat. Od Zien, Matiek.
Pritom suma sumarum, je to iba forum, a iba odpisanie anonymnej zene. Nikto nikomu pistol pri hlave nedrzi a je nam uplne jasne, ze si kazda spravi po svojom. To skor vy to beriete uplne extremne, nie my, pises o dietati v popolnici, co teda je priklad uplne mimo galaxiu, to normalna zena neurobi.
Ani raz som autorke tamtoho vlakna nenapisala, nech nejde na potrat. Napisala som jej, ze nevie sexovat, nech to nerobi. Potrat nie je vratenie tovaru v obchode, aj ked mnohe to tak beru. Napisala som jej, Ze je rozmaznana, egocentricka, nevychovana a prepistana. Lebo to je. To nie je, ze niekto ma zneuzil, plod je smrtelne chory, ja som velmi chora, nemam co do ust a podobne. Toto je potrat, lebo mi to nepasuje do planov. To je nieco tak nechutne, ze dovi. A este to obhaji, ze jej matka bola potratit jej surodenca a co a este to zaklincuje, ze lepsiu matku nepozna, akoze na**anie si do huby v priamom prenose. Tu zeny zakladaju skupiny, nadprirodzeno, hovadiny, vestice navstevuju, kyvadlami kyvaju, sproste mantry zdielaju, pytaju sa vestic, ci si dat rano vlocky, ci chleba s maslom a ked sa im do zivota pritrafi dieta, necakane, ani na sekundu sa nezamyslia nad tym nadprirodzenom a duchovnom a faktu, ze tu asi ma byt? Ze tu ma nejaky pribeh a nic sa nedeje nahodou?
Ja viem a tu na fore to aj vidim, ako zeny stracaju zabrany, moralku a uplne taku tu esencialnu uctu voci vlastnemu telu a jeho plodu. Spolocnost plna mamonu a hedonizmu ludi znicila a urobila z nich opice, normalne Darwin in reverse.
Avsak stále: je to iba moj nazor a iba forum. Autorka si urobi po svojom a zivot ide dalej. Je mi luto otca dietata.
Neberiem to zivotne, ale toho dietata sa zastanem. Ono hlas nema a citim to ako moralnu povinnost. Hotovo.
A aby som odpisala autorke, kazdy lekar dava knizku podla svojej uvahy, ja som ju dostala v 12. Tyzdni. Interupciu mozno legalne v nasej krajine podstupit do 12tt. A teda, to si sa mohla fakt spamatat skor.
@anickabasnicka nezosobnuj si moje komentáre, ktoré boli slušné a dosť diplomaticky napísané. Neviem, kde si zobrala, ze prajem zlo. 🤦🏼♀️Vôbec nie. Ale to, že sa dobro dobrým odplaca a zlé zlým je životná pravda. Poukázala som na to. To je snáď dovolené. Ako si to vysvetľuješ je Tvoja vec. Toleratnosť je v živote dôležitá, to áno, ale keď sa začne snúbiť s anarchiou, tak to už problém je.
Je úplne zbytočné sa tu doťahovať. Nikdy prienik minimálne v tejto téme nenájdeme.
@drahomirrra to je tak, ked je cikulka rýchlejšia ako rozum
@sendy55555 na vlnu otázku blbá odpoveď.Naco to riešia na MK ? Choj za lekárom ten ti odpovie
Ja som dostala knižku buď v 10. Alebo 11-tom týždni.
@sendy55555 V 15 rokoch porodit dieta, v 16 byt treti krat tehotna ....Laska , nelaska - brzdi dievca - zivot ti neutecie ...
@euka210 ľudstvo sa nikam morálne nedostalo, ono je na tom morálne stále rovnako..
Do 12tt môžeš ísť na UPT ...
Po 12tt iba ak je dieťatko poškodené
No ak si bola na UPT aj v auguste tak ti ďalší upt nikto neurobí...tam je minimálne 6 mesiacov pauza...
@jana_eyre_2 zaradilo "spiatočku."
@zuzanockamt v poriadku,napisala som,ze zvacsa…moja ju dava az v 13tt,kamoska teraz dostala az na konci 14tt u ineho gynekologa. Takze,pisem,zvasca..
@fineta alebo tak... Už asi nemá kam napredovať...
@ibajaanikiny Ano. Drviva vacsina lekarov dava po 12 tyzdni, presne z tohto dovodu.

@anickabasnicka nie, neprenasledujem. Ničím pozitívnym si ma nezaujala. 🤷♀️
@drahomirrra naopak, Tvoje príspevky si veľmi rada čítam, pretože sú obsahovo kvalitné, pravdivé a podložené relevantnými argumentami. Na rozdiel od vyššie spomenutej pani. Takže len pekne píš, vysvetľuj, reaguj koľko Ti budú sily stačiť. 🙏 Takýchto ľudí súčasný zvrátený svet, kde je rebríček hodnôt totálne naopak, preveľmi potrebuje. 🙏❤️