Je tu niekto, kto nebral kyselinu listovú na začiatku tehotenstva?
Zdravim, je tu mamicka, ktora nebrala kyselinu listovu od začiatku tehotenstva? Lekar mi ju nepredpisal,ked som sa ho na to pytala, povedal, ze v 9 tyzdni je uz zbytocna 🤷♀️ o nejakej vyvazenej strave by som tiez nehovorila , kedze boli dni ked som nemohla zjest takmer nic (hura ranne nevolnosti). Vraj sa v urcitom mnozstve nachadza vo vajciach aj cvikle, takze aspon ze bola Velka noc a mozno aspon chvilku som ku do seba akosi dostavala. Nehovoriac o tom, ze mi gynekolog pred 2 tyzdnami predpisal Biseptol na zapal a uz vedel o tehotenstve. Zial, tiez neskoro som sa dozvedela, ze k tomu som mala brat kyselinu listovu 🤷♀️ tehotenstvo nadalej trva, no sam mi dnes povedal, ze ak doslo k poskodeniu plodu, tak uz sa stalo, preto mi je kyselina listova uz nanic..
@mery2019 preco by strava mala obsahovat malo zivin?
@margaretka_ lebo poda sama o sebe je veľmi málo výživna, plus je veľmi veľa prípadných látok často. Teda ak si sama všetko pestuješ tak nie, ale postreky, ecka, a kadečo čo sa pridáva do stravy, tiež nepomáha. A minule som bola aj prednáške o zdravej výžive, porovnávali tam kvalitu potravín z 90 rokov a teraz a ten rozdiel bol enormný
@mery2019 jaj, tak o tom som uz pocula. Ale stale si myslim, ze to nebude take tragicke, ze by pestra strava beznemu cloveku nestacila na pokrytie jeho vyzivovych potrieb 🙂
Tak vo svojom pripade nemozem hovorit o vyvazenej strave.. vacsinou pri 5tom suste mi pride zle a dojedla som.. zvykne ma napinat aj z cistej vody 😣 ale vitaminy uz mam pre pokoj duse a ostava len verit, ze vsetko je OK. Este mi doktor povedal, ze dieta je velkostou tyzden pozadu.. ale tak uz si nechcem namyslat 😣
@margaretka_ jasné ak sa cítiš dobre, netreba to riešiť ale ja som bola po porodoch hotová. A postupne som prišla nato že bábo si vzalo veľmi veľa a mne neostalo na bežné fungovanie. Ale jasné je to len rada 🌼
@saskia_98 no moj prvy syn tiez bol mensi cely cas,narodil sa 3350 aj ked cakali viac, kedze obaja sme s manzelom vysoky.. ako polrocny mal 8kg uz 🤣 asi ma nechcel trapit pri porode 🤣 skoda, ze pri prvom tehotenstve som vsetko studovala, teraz som sa spoliehala na doktora.. nepamatala som si presne, kedy som vtedy zacala brat kyselinu listovú, ale zrejme teda skor 🤷♀️ co uz, aspon od teraz zacnem... A ked konecne prejdu nevoľnosti, tak v 7mesiaci 🤣 sa aj najem 🤣
Ja som neuzivala po predu nic, az ked som bola tehotna my dr predala ladevita vitaminy a tie som jedla tiez len nejake 2 mesiace 🙂 vsetko ok a mala je velmi sikovna 🙂
@miravt ja som normalne jedlo (dačo ine okrem hranoliek, parkov, čokolady a čipsov) zjedla az ked som porodila, inac som mala veeelmi vyvazenu stravu 😂😂😂 cistej vody som sa nenapila za cele tehu ani raz, pila som len colu 😂 a dali sme to v pohode, taze neboj, vsetko bude ok. Ale ja by som asi zmenila doktora keby mi toto povedal co tebe. Moj ked sa ma opytal co vlastne jem a som mu to aj povedala, povedal mi len, ze mam jest vitaminy a nechape preco som pribrala za cele tehu len 6 kg ked som zjedla blbosti. 😂😁
Ja som.nebrala ani pri prvom tehu a ani teraz. Som v 16tt. Krvne testy boli ok, tak neberiem nic co mi netreba a jem rozne.

@margaretka_ ja myslím že práveže bohužiaľ dnes je to potrebné, lebo strava obsahuje veľmi málo živín a tie niekedy nestačia ani žene, nie to bábätku. Samozrejme nie je to povinnosť ale sama na sebe cítim ako sa mi je keď pravidelne užívam doplnky výživy - mám dlhšie vlasy, belsie zuby, dokonca som schudla a to celý život bojujem s nadváhou. Takže by som to nepodcenovala 🙂