icon

Je tu niekto, kto nebral kyselinu listovú na začiatku tehotenstva?

miravt
15. apr 2020

Zdravim, je tu mamicka, ktora nebrala kyselinu listovu od začiatku tehotenstva? Lekar mi ju nepredpisal,ked som sa ho na to pytala, povedal, ze v 9 tyzdni je uz zbytocna 🤷‍♀️ o nejakej vyvazenej strave by som tiez nehovorila , kedze boli dni ked som nemohla zjest takmer nic (hura ranne nevolnosti). Vraj sa v urcitom mnozstve nachadza vo vajciach aj cvikle, takze aspon ze bola Velka noc a mozno aspon chvilku som ku do seba akosi dostavala. Nehovoriac o tom, ze mi gynekolog pred 2 tyzdnami predpisal Biseptol na zapal a uz vedel o tehotenstve. Zial, tiez neskoro som sa dozvedela, ze k tomu som mala brat kyselinu listovu 🤷‍♀️ tehotenstvo nadalej trva, no sam mi dnes povedal, ze ak doslo k poskodeniu plodu, tak uz sa stalo, preto mi je kyselina listova uz nanic..

Strana
z2
mery2019
15. apr 2020

@margaretka_ ja myslím že práveže bohužiaľ dnes je to potrebné, lebo strava obsahuje veľmi málo živín a tie niekedy nestačia ani žene, nie to bábätku. Samozrejme nie je to povinnosť ale sama na sebe cítim ako sa mi je keď pravidelne užívam doplnky výživy - mám dlhšie vlasy, belsie zuby, dokonca som schudla a to celý život bojujem s nadváhou. Takže by som to nepodcenovala 🙂

margaretka_
16. apr 2020

@mery2019 preco by strava mala obsahovat malo zivin?

mery2019
16. apr 2020

@margaretka_ lebo poda sama o sebe je veľmi málo výživna, plus je veľmi veľa prípadných látok často. Teda ak si sama všetko pestuješ tak nie, ale postreky, ecka, a kadečo čo sa pridáva do stravy, tiež nepomáha. A minule som bola aj prednáške o zdravej výžive, porovnávali tam kvalitu potravín z 90 rokov a teraz a ten rozdiel bol enormný

margaretka_
16. apr 2020

@mery2019 jaj, tak o tom som uz pocula. Ale stale si myslim, ze to nebude take tragicke, ze by pestra strava beznemu cloveku nestacila na pokrytie jeho vyzivovych potrieb 🙂

miravt
autor
16. apr 2020

Tak vo svojom pripade nemozem hovorit o vyvazenej strave.. vacsinou pri 5tom suste mi pride zle a dojedla som.. zvykne ma napinat aj z cistej vody 😣 ale vitaminy uz mam pre pokoj duse a ostava len verit, ze vsetko je OK. Este mi doktor povedal, ze dieta je velkostou tyzden pozadu.. ale tak uz si nechcem namyslat 😣

saskia_98
16. apr 2020

@miravt aj mne hovorili ze maly je mensi jak by mal byt a v 37tt sa narodil s vahou 3350 g čo to dobehol, cize nic si z toho nerob. To dobehne, len ked nemas vyvazeny stravu, tak papaj tie vitamíny. 🙂

mery2019
16. apr 2020

@margaretka_ jasné ak sa cítiš dobre, netreba to riešiť ale ja som bola po porodoch hotová. A postupne som prišla nato že bábo si vzalo veľmi veľa a mne neostalo na bežné fungovanie. Ale jasné je to len rada 🌼

miravt
autor
16. apr 2020

@saskia_98 no moj prvy syn tiez bol mensi cely cas,narodil sa 3350 aj ked cakali viac, kedze obaja sme s manzelom vysoky.. ako polrocny mal 8kg uz 🤣 asi ma nechcel trapit pri porode 🤣 skoda, ze pri prvom tehotenstve som vsetko studovala, teraz som sa spoliehala na doktora.. nepamatala som si presne, kedy som vtedy zacala brat kyselinu listovú, ale zrejme teda skor 🤷‍♀️ co uz, aspon od teraz zacnem... A ked konecne prejdu nevoľnosti, tak v 7mesiaci 🤣 sa aj najem 🤣

1mina
16. apr 2020

Ja som neuzivala po predu nic, az ked som bola tehotna my dr predala ladevita vitaminy a tie som jedla tiez len nejake 2 mesiace 🙂 vsetko ok a mala je velmi sikovna 🙂

saskia_98
16. apr 2020

@miravt ja som normalne jedlo (dačo ine okrem hranoliek, parkov, čokolady a čipsov) zjedla az ked som porodila, inac som mala veeelmi vyvazenu stravu 😂😂😂 cistej vody som sa nenapila za cele tehu ani raz, pila som len colu 😂 a dali sme to v pohode, taze neboj, vsetko bude ok. Ale ja by som asi zmenila doktora keby mi toto povedal co tebe. Moj ked sa ma opytal co vlastne jem a som mu to aj povedala, povedal mi len, ze mam jest vitaminy a nechape preco som pribrala za cele tehu len 6 kg ked som zjedla blbosti. 😂😁

tina1992
16. apr 2020

Ja som.nebrala ani pri prvom tehu a ani teraz. Som v 16tt. Krvne testy boli ok, tak neberiem nic co mi netreba a jem rozne.

Strana
z2