Je v poriadku samozber jahôd v tehotenstve?
Ahojte, myslíte že je v poriadku že som v 7tt bola na samober jahôd? Myslím tým neustále predkláňanie a zohýňanie, teraz mam také výčitky či to bol dobrý nápad..
@babulka97 no ja som bola v 35tt a strašne som sa napchala jahodami, tak som sa bála, aby dcéra nebola na ne alergická alebo čo, ale nič sa nestalo 🙂. Čo sa pohybu týka, ak nie si riziková alebo tak, tak by to malo byť úplne ok, predstav si, že by si mala doma dve deti, tak by si to vôbec neriešila, koľko sa za deň zohneš a zdvihneš 🙂.
@babovka2321
@mikadooo
@mikadooo ďakujem baby za odpovede, upokojili ste ma 🙂
@babulka97 uzivaj si tehotenstvo ☘️
ja som bola v 28tt kolenacky, dali nam najlepsie riadky😅
úplne si to predstavit neviem 🙂 tiež som to absolvovala a mala som dost aj ako netehotna :D ale ber to tak že naše staré matere makali na poli aj v 8.mesiaci a nikto ich nešetril tak ako to je teraz 🙂
Preboha! A ja že sa tu píše o pokročilom štádiu tehotenstva a bruchu veľkom ako balón. A to v 7 týždni brucho žiadne, dieťa v maternici miniatúrne...čo potom budeš robiť o 5-6 mesiacov a viac? Len ležať a sedieť? Samozrejme za predpokladu, že nie si riziková a nútená len sedieť a ležať.
To ze sa bojis a si opatrna je uplne normalne,z ustipacnych komentarov si nic nerob 🙂 je cakam stvrte a bola som na samozber v 23.tyzdni,som myslela ze dusu vyplujem 😂 absolutne som nevladala,este ze mam tolko deti a zbierali aj ony 😀
@babulka97 to myslis vzane tu otazku? V 7tt???? Ved to niektore zeny ani nevedia, ze su tehotne. Co sa moze tomu dietamu stat? Ved to je mikroskopicky male. Ja som v tehotenstve s najmladsou bola na zbere ca. 3-4 mesiace pred porodom. A potom som z 10 kg jahod vařila lekvar. To bolo horsie ako ten zber. V tehu so starsou dcerou som bola na swim camp na Lanzarote v 8.tt. makacka ako svina. naplavali sme tam za tyzden vyse 100 km a nabehali ani neratam. Neuskodilo ani mne, ani dcere. Skor sa to na nu prenieslo a teraz v 6. rokoch plava v oddiely sportovych plavcov.
A keď ti niekto napíše, že si si mohla uškodiť, čo už teraz spravíš!? S krížom po funuse.
@babulka97 Téma hodná Nobelovej ceny😝
@babulka97 Tak potom keď sa ti už 2x stala takáto nešťastná záležitosť a vieš, že ti to hrozí, prečo teda robíš veci, ktoré ti môžu uškodiť a vieš o tom? Nerozumiem tvojmu zmýšľaniu. Nad tým, či to bude/bol dobrý nápad by si mala rozmýšľať predtým a nie potom....a potom sa tu pýtať na názor iných.
@babulka97 ale aka zvyknuta, prosim Ta. Ale je pravda, ked musis, tak musis. Len pre Tvoje psychicke zdravie Ta prosim, nerob z komara somara 🙏. Pri takomto pohybe sa nic nemoze stat. Dala som Ti len priklad pre porovnanie.
Je pravda, ze som rozmyslala, ze som si dobre natiahla slabinu a dufam, ze zajtra budem chodit, ale tak co uz. Siel blby bus jednu cestu, schodikovy 😅
@babulka97 bola som nedavno v 6 mesiaci tehotenstva po zlomenine nohy,vsetci namna pozerali ci som normalna 🤷♀️ za pol h nazbierane,ja spokojna najedena 😃 pokial niesi rizikova,nekrvacas,tak sa bat urcite nemusis😉
@simona92101 ďakujem pekne 🙂
ja fakt nechápem tieto témy, som v x-tt, urobila som/zjedla som/zaňuchala som to a to... však keď som taká úzkostlivá, tak sa kua pýtam predtým, nie potom!
@babulka97 samozberom jahod sa babu nic nestane... a je mi luto co sa ti stalo..zial toto sa ovplyvnit nedá.. drzim ti palce aby bolo vsetko v poriadku. A setri sa ako len mozes 🙂
Počas tehotenstva som denne nachodila aj vyše 15 000 krokov 🙂 venčila som 22kg psa, nehrotila som aktivity, pri ktorých som cítila, že idem na doraz alebo preceňujem svoje sily. Počúvaj svoje telo. Prajem veľa šťastia a radosti z bábätka.
@miskamicha ďakujem krásne
Tiež nechápem takéto otázky. Keby si povedala, že si krompáčom 5 hodín kopala kanál, tak rozumiem.
nase babky robili na poli v 9mesiaci a su tu🤦 aj ich deti....(ako mi babka spominala), tazke skrine nosila....dnes uz niesme zvyknute alebo co

A co si myslis, ze sa predklananim a zohynanim mohlo stat? Naozaj ma to zaujima.