icon

Je v poriadku samozber jahôd v tehotenstve?

babulka97
24. jún 2022

Ahojte, myslíte že je v poriadku že som v 7tt bola na samober jahôd? Myslím tým neustále predkláňanie a zohýňanie, teraz mam také výčitky či to bol dobrý nápad..

Strana
z2
babovka2321
24. jún 2022

A co si myslis, ze sa predklananim a zohynanim mohlo stat? Naozaj ma to zaujima.

majki_ki
24. jún 2022

@babulka97 jasné, úplne bez problémov, tiež som v rovnakom týždni a fungujem úplne normálne čo sa ,,domácich,, prác týka

mikadooo
24. jún 2022

@babulka97 no ja som bola v 35tt a strašne som sa napchala jahodami, tak som sa bála, aby dcéra nebola na ne alergická alebo čo, ale nič sa nestalo 🙂. Čo sa pohybu týka, ak nie si riziková alebo tak, tak by to malo byť úplne ok, predstav si, že by si mala doma dve deti, tak by si to vôbec neriešila, koľko sa za deň zohneš a zdvihneš 🙂.

babulka97
autor
24. jún 2022

@babovka2321
@mikadooo
@mikadooo ďakujem baby za odpovede, upokojili ste ma 🙂

babovka2321
24. jún 2022

@babulka97 uzivaj si tehotenstvo ☘️

amonet
24. jún 2022

ja som bola v 28tt kolenacky, dali nam najlepsie riadky😅

kristinka92
24. jún 2022

úplne si to predstavit neviem 🙂 tiež som to absolvovala a mala som dost aj ako netehotna :D ale ber to tak že naše staré matere makali na poli aj v 8.mesiaci a nikto ich nešetril tak ako to je teraz 🙂

nevenka
24. jún 2022

@babulka97 ja mam 3 deti, to najmensie ma 1,5 roka a som v 11.tt., akurat dnrs som dvihala kocik 4x do autobusu a z autobusu. Dieta 10 kg, kocik 13 kg cca plus nakup dalsich 10 kg cca, no a tu sme. Tak toto vobec neries, ten samozber...😅

babulka97
autor
24. jún 2022

@amonet tak my sme boli sme boli dnes na posledný samozber lebo už jahôd bolo malinko takže som sa vkuse len zohýňala 🙂

babulka97
autor
24. jún 2022

@nevenka keď je človek zvyknutý tak to nevadí ale keď nie je tak je to iné🙂

viera77
24. jún 2022

Preboha! A ja že sa tu píše o pokročilom štádiu tehotenstva a bruchu veľkom ako balón. A to v 7 týždni brucho žiadne, dieťa v maternici miniatúrne...čo potom budeš robiť o 5-6 mesiacov a viac? Len ležať a sedieť? Samozrejme za predpokladu, že nie si riziková a nútená len sedieť a ležať.

dorothee
24. jún 2022

To ze sa bojis a si opatrna je uplne normalne,z ustipacnych komentarov si nic nerob 🙂 je cakam stvrte a bola som na samozber v 23.tyzdni,som myslela ze dusu vyplujem 😂 absolutne som nevladala,este ze mam tolko deti a zbierali aj ony 😀

yanni
24. jún 2022

@babulka97 to myslis vzane tu otazku? V 7tt???? Ved to niektore zeny ani nevedia, ze su tehotne. Co sa moze tomu dietamu stat? Ved to je mikroskopicky male. Ja som v tehotenstve s najmladsou bola na zbere ca. 3-4 mesiace pred porodom. A potom som z 10 kg jahod vařila lekvar. To bolo horsie ako ten zber. V tehu so starsou dcerou som bola na swim camp na Lanzarote v 8.tt. makacka ako svina. naplavali sme tam za tyzden vyse 100 km a nabehali ani neratam. Neuskodilo ani mne, ani dcere. Skor sa to na nu prenieslo a teraz v 6. rokoch plava v oddiely sportovych plavcov.

babulka97
autor
24. jún 2022

@viera77 dosť blbé poznámky máš už som 2x prišla o bábätko v 5 mesiaci vyvolávali mi pôrody,(vývojová vada) chcela som poznať názor iných, keď nevieš, nemaj uštipačné poznámky

babulka97
autor
24. jún 2022

@dorothee ďakujem 🙂

viestta
24. jún 2022

A keď ti niekto napíše, že si si mohla uškodiť, čo už teraz spravíš!? S krížom po funuse.

babulka97
autor
24. jún 2022

@viestta nič, len vidieť názor

mandarinka555
24. jún 2022

@babulka97 Téma hodná Nobelovej ceny😝

viera77
24. jún 2022

@babulka97 Tak potom keď sa ti už 2x stala takáto nešťastná záležitosť a vieš, že ti to hrozí, prečo teda robíš veci, ktoré ti môžu uškodiť a vieš o tom? Nerozumiem tvojmu zmýšľaniu. Nad tým, či to bude/bol dobrý nápad by si mala rozmýšľať predtým a nie potom....a potom sa tu pýtať na názor iných.

nevenka
24. jún 2022

@babulka97 ale aka zvyknuta, prosim Ta. Ale je pravda, ked musis, tak musis. Len pre Tvoje psychicke zdravie Ta prosim, nerob z komara somara 🙏. Pri takomto pohybe sa nic nemoze stat. Dala som Ti len priklad pre porovnanie.
Je pravda, ze som rozmyslala, ze som si dobre natiahla slabinu a dufam, ze zajtra budem chodit, ale tak co uz. Siel blby bus jednu cestu, schodikovy 😅

nevenka
24. jún 2022

@babulka97 no ved ale vyvojova vada nema nic s normalnym pohybom na zaciatku tehotenstva, fakt neprehanaj, dobre Ti radim.

simona92101
24. jún 2022

@babulka97 bola som nedavno v 6 mesiaci tehotenstva po zlomenine nohy,vsetci namna pozerali ci som normalna 🤷‍♀️ za pol h nazbierane,ja spokojna najedena 😃 pokial niesi rizikova,nekrvacas,tak sa bat urcite nemusis😉

babulka97
autor
24. jún 2022

@simona92101 ďakujem pekne 🙂

danica2711
25. jún 2022

ja fakt nechápem tieto témy, som v x-tt, urobila som/zjedla som/zaňuchala som to a to... však keď som taká úzkostlivá, tak sa kua pýtam predtým, nie potom!

miskamicha
25. jún 2022

@babulka97 samozberom jahod sa babu nic nestane... a je mi luto co sa ti stalo..zial toto sa ovplyvnit nedá.. drzim ti palce aby bolo vsetko v poriadku. A setri sa ako len mozes 🙂

alanko20
25. jún 2022

Počas tehotenstva som denne nachodila aj vyše 15 000 krokov 🙂 venčila som 22kg psa, nehrotila som aktivity, pri ktorých som cítila, že idem na doraz alebo preceňujem svoje sily. Počúvaj svoje telo. Prajem veľa šťastia a radosti z bábätka.

babulka97
autor
25. jún 2022

@miskamicha ďakujem krásne

babulka97
autor
25. jún 2022

@alanko20 ďakujem pekne

stanulienkat
25. jún 2022

Tiež nechápem takéto otázky. Keby si povedala, že si krompáčom 5 hodín kopala kanál, tak rozumiem.

modraslamka
25. jún 2022

nase babky robili na poli v 9mesiaci a su tu🤦 aj ich deti....(ako mi babka spominala), tazke skrine nosila....dnes uz niesme zvyknute alebo co

Strana
z2