icon

Je v poriadku veľkosť plodu?

bianka0111
20. sep 2012

Ahojte, skúsim to v skratke a presne. PM som mala 12.7.2012 podla nej som teda v 10 tt. (alebo 8 tt ak rátam oplodnenie +/-14dní). Včera som bola na prvej kontrole, kde ma lekár prekvapil s tým, že vidí 2 gestačné vaky--v 1. vidí plodík a v 2 nie. Zrejme sa jedná o Syndrom miznuceho dvojčata. Zaráza ma však gestačný vek dominantného dvojčata a to 6tt?? je možné aby bol plod menší o 2 týždne (ak teda rátam nie od PM)???? srdiečko ešte stále nevidel. Máte skusenosti prosím s podobným tehotenstvom? Hrozí mi potrat a preto musím ležat, a ako čítam neviem sa dostat k odpovedi....Dakujem

Strana
z2
linka
21. okt 2012

@magdusaaa preco mas v profile 10tt ked podla sona si 7tt?

magdusaaa
21. okt 2012

@linka tak tomu nerozumiem preco mi tam vyhodilo,ze desiaty tyzden,mozno preto ,ze nemam este presny termin porodu a dala som tam odhadovo psledny tyzden majovy ,tak asi preto. daj vediet ako si dopadla u lejara.

bianka0111
autor
22. okt 2012

@magdusaaa No ja som sa dnes vrátila od gynekologa, a bohužial, moje výsledky z hystologie su dost na prd, a lekár ma upozornil, že nie pol rok, ale aj rok si máme dávat pozor, pretože ani neviem, ako to vysvetlit, ale z plodu sa vyvíjal nádor, a musím ist na vyšetrenie do BA...som z toho mimo, ja neviem, kde sa stala chyba, ako sa to stalo,či z liekov čo som brala, alebo čo, neviem? do stredy musím čakat, aby som vedela ako dalej postupovat....tak podla tohto si ja asi predsa počkám ☹

denisenko
22. okt 2012

@bianka0111 mohla si otehotnieť aj neskor...a tie sona nie sú dokonale...prešla som si tým tiež a mám úplne normálneho chlapčeka, ktorý sa narodil 2 dni po termíne, 51cm, 3380g a to ešte hodinu pred porodom mi tvrdili, že spánkové kosti sú tak na 32 týžden...a nemá malú hlavičku, je stále na max. hranici v jeho veku.... 😀 a to podla prvého sona mi ešte posunuli termín o 2 týždne, potom zase naspäť, potom sa im zdalo, že je menšie tak o týžden a stále niečo...a vidíš... 😉 len pekne oddychuj a nerozmýšlaj nad čiernymi myšlienkami 😉

denisenko
22. okt 2012

@bianka0111 ops, prepáč.....až teraz som čítala ten príspevok vyššie...to mi je ľúto.... ☹ ☹ ☹ ☹

ellly
22. okt 2012

@linka ahoj, nechcem ta strasit ale tvoja bublinka uz asi nezije. je aj dost malinka na ten tyzden co pises. ja som si tym presla pred necelym mesiacom. prisli sme o mimi v 14 tyzdni, prestalo nam bit srdiecko. a co tvoj doktor? kedy mas ist opat na kontrolu?

linka
22. okt 2012

@ellly dr. vravela,ze velkost je dobra,nic ze je malicke alebo co...tento tyzden idem

bianka0111
autor
22. okt 2012

@denisenko nič sa nedeje, aj ja mám niekedy problém orientovat sa tu 🙂

ellly
22. okt 2012

@bianka0111 ja som priblizne ako ty prisla o mimi, 29.9., mne z vysledkov histologie bolo povedane, ze islo o tehotenstvo a to vsio. Neboj isto budes v poriadku, babenko nebolo v poriadku preto odislo do nebicka. Isto coskoro napises, ze je vsetko OK a ze idete s muzikom na vec. Drzim prsteky.

ellly
22. okt 2012

@linka budem na teba mysliet a drzat prsty, bola by som rada, keby to tebe dopadlo inak ako mne. daj vediet ako si dopadla.

bianka0111
autor
22. okt 2012

@ellly no ja som dnes bola u lekára, a z hysto prišlo, že potrebuju odomna rotgen hrduníka a že sa mi vytvoril nádor neviem či na plode alebo z plodu alebo ako, lebo som ostala nervozna, lekár mi presne nevedel nič povedat, kým neprídu výsledky na papieri, nevie ako sa bude postupovat, lebo takéto nemal, a toto mu bolo povedané len telefonicky, kedze som výsledky ešte stále nemala, na dietatko mám najskor rok počkat

ellly
22. okt 2012

@bianka0111 najprv ta musia poriadne vysetrit a potom sa uvidi, ziadna kasa sa neje za horuca.....mudrejsia budes ked absolvujes vysetrenia......ved ani doktori nie su jasnovidci. mysli pozitivne, aj ked to je tazke ale nemysli hned na to najhorsie.

magdusaaa
22. okt 2012

@bianka0111 moja zlata,tak to ma velmi,velmi mrzi,dufam,ze Ti to vsetko dobre dopadne ,moc mi je to luto,drz sa a daj prosim Ta vediet....

rubinka
22. okt 2012

@ellly - 5mm namerali aj mne ked som bola 7+2 akurát že srdiečko už bolo takže netreba hned strašiť že jej dieťa nežije.

magdusaaa
22. okt 2012

@soni1 nie neboj,ked nepritlacas silno

timmka
22. okt 2012

@ellly ani mne neda nereagovat, ako chapem..... napisala si svoj nazor, ale ked si das tabulku velkosti plodu v danom tyzdni tak je to od cca 5mm do .... neviem kolko.... a srdiecko nie u kazdej vidiet hned... niekomu vidiet aj v 8tt, vela som o tom citala, ja som mala skor, ale zalezi kedy sa babo uhniezdilo , myslim si ze aj to zohrava veeeelku ulohu
na srdiecko je mozno este skoro a teraz ked pojde, tak mozno bude bit ako zvon 😵 😵 😵
ked bude v 9tt a nebude mat srdiecko, tak viem, ze je to .....
tebe anjelik odisiel az v 13tt, ty si iny pripad ☹ , to mi je luto, muselo to boliet... dufam ze to nezoberies k srdiecku, nemyslim to v zlom, ja len ze si napisala, ze uz nezije, bolo to krute i ked beriem ze si napisala svoj nazor, mozno mas a mozno nemas pravdu, tazko povedat,a le velka sanca tam je, ze srdiecko este bude 😵 😵 😵

ellly
23. okt 2012

@rubinka nikoho vziadnom pripade nechcem strasit, prajem tehu uprimne kazdej len sa na to pozeram realne. je to moj nazor, nikomu jeho nazor neberiem. bodaj by som nemala pravdu.

ellly
23. okt 2012

@timmka tak ako som pisala nikomu neberim jeho nazor, ja budem len rada ked sa mylim a srdiecko bude bit. tak ako pises u kazdej to moze byt inak, ved aj kazde tehotenstvo je ine. urcite budem drzat prsteky, aby jej vsetko dopadlo dobre. ved ako sa hovori "nadej zomiera posledna"

timmka
23. okt 2012

@ellly tak, tak moja, nadej zomiera posledna 😉

ellly
29. okt 2012

@linka ahoj, dlho si sa neozvala, stale na teba myslim ako ti to dopadlo. ste obidvaja v poriadku. drzim prsteky a cakam dobru odpoved

linka
29. okt 2012

@ellly idem az tento tyzden,minuly som nesla,muz sa hneval,ze nemam vymyslat,ked ideme teraz do caru a ma pravdu,naco budem davat do seba tolko vrtat...ale velmi sa bojim ☹

ellly
29. okt 2012

@linka treba mysliet pozitivne a vsetko bude, tak ako ma byt. ten strach ma asi kazda jedna tehulka, takze to je podla mna normalne. budem Ti velmi drzat palceky aby vsetko bolo OK. ozvi sa

petrakoptikova
1. nov 2012

ahojky holky...potřebovala bych radu...jsem po IVF a ted jsem v 8 týdnu těhotenství a čekám dvojčátka.ale miminka jsou velikostí na 6 týden.srdíčka byla vidět jak krásně pulzujou.v úterý jdu zase na ultrazvuk...nemáte někdo takovou zkušenost????předem děkuji a přeji krásný den 🙂

zoloe
1. nov 2012

@petrakoptikova ahoj, ja takú skúsenosť mám,ale bohužial nie dobrú, mimi bolo od začiatku o 2 týždne menšie vzrastom, v 7-mom týždni bolo už aj krásne srdiečko, len bolo maličké...doktori tvrdili že bola posunutá ovulka, ale ja som presne vedela kedy sme ho splodili a tiež som vedela že ovulka posunutá nebola..a nedopadlo to dobre, v 12-tom týždni zistili že mimi už nežije, srdiečko už nebilo,a malo veľkosť len 9 týždňov..

timmka
3. nov 2012

@petrakoptikova ja mam, jedna kocka mala toto iste a drobci to dobehli 😉

nancy2017
24. okt 2018

Ahojte baby , potrebujem radu ..... dnes som bola na poradni...predchadzajuce poradne boli v poriadku presne toľko koľko by som mala byť .....dnes by som mala byt v 14t 6d ,,, no podla ultrazvuku je velkosť plodu 14t 0d

Strana
z2