Jedlo v 1. trimestri

ol1234
17. okt 2020

Ahojte,

pred pár dňami som si našla // na teste. Chcem sa Vás opýtať, obmedzovali ste sa v jedle v I. Trimestri? Čítala som už veľa článkov, čo by som nemala a podobne. Ale teda ja neviem.. mám chuť na špagety s morca dellou, teraz si ich nemôžem dať, lebo som tehotná? Alebo to netreba tak vnímať a skôr počúvať svoje telo a jesť všetko len s mierou?

sisa_s
17. okt 2020

A kde si vycitala, ze sa nemozu v tehotenstve spagety s morcadellou??

ol1234
autor
17. okt 2020

@sisa_s v zopár článkoch bolo písané, že by sa nemali konzervy.

sisa_s
17. okt 2020

@ol1234 podla mna sa tym mysli rozne maso v konzerve, kde je vela soli atd, jedna morcadella, ktoru poriadne zohrejes na sporaku, ti nic nespravi

ol1234
autor
17. okt 2020

@sisa_s aha dobre, tak ďakujem pekne za objasnenie. Takto ma to nenapadlo. 🙂

sisa_s
17. okt 2020

@ol1234 mozes vsetko s mierou, par vynimiek, comu by som sa vyhla ako surove maso, surove vajcia, hriby, rozne konzervovane a udene jedla s veeeelkym obsahom soli, s bylinkovymi cajmi by som neexperimentovala velmi, napoje s velkym obsahom kofeinu, nepasterizovane mlieka, syry, bryndza 🙂 takze pestra strava, ovocie, zelenina a hlavne sa nestreesovat 🙂

baluinka
17. okt 2020

@ol1234 ja končím 2.trimester a nejak špeciálne som tú stravu neriešila 🙂 samozrejme,že určite veci tehotné vôbec nemôžu,ako tatarák a všeobecne surové mäso, surové vajcia, plesňové syry,kola...ja som trebárs vyradila na odporúčanie doktorky aj kávu. Ale inak všetko s mierou 🙂 zjedla som aj jeden platok prosciutta omylom, ale pokiaľ ich veci,ktoré sa neodporúčajú,nezješ na kilá, je to podľa mňa ok 🙂

monca0021
17. okt 2020

ja som cele tehotenstvo jedla vsetko naco som mala chut
dokonca som pila coca-colu to bolo jedine co mi pomahalo kedze mi byvalo hrozne zle. lieky nezabrali kola ano tak som na nej stravila cele tehu 😀😀
jedz vsetko naco mas chut a necitaj blbosti. samozrejme s mierou

ol1234
autor
17. okt 2020

Ďakujem, veľmi ste zlaté. A pomohli ste mi. 🙏🏻
@monca0021 hej veď fakt niektoré veci, čo som čítala, tak ma až mrazilo. Ale o jedno bábo sme už prišli v 11tt, tak sa snažím si dávať tento krát viac pozor.

lunkaa
17. okt 2020

Ide hlavne asi o tuniaka v konzerve, ktorý môže obsahovať ortuť, no morcadellu predpokladám kľudne

nela6
17. okt 2020

@ol1234 sa mi páčia zeny, ktore napisu, ze zo vsetkeho trosku neuškodí, lebo to musia mat seno v hlave... ked im doktor povie, nejedzte plesnive syry, tatarak, tepelne neupravene jedlo.. to nie je preto, ze ich z toho bude boliet bruško... ale si mozu privodit ochorenie, ktoré tehotenstvo neustoji... ale oni stale melu, dala som si trosku a nic sa nestalo 🤦‍♂️

malicka_mysicka
17. okt 2020

@ol1234 nejedz surive maso, surove vajcia a nepasterizovane mlieko, o bylinkach si precitaj co mozes a co nie, mortadela ktora neni surova je okej 🙂

mamanadruhuu
18. okt 2020

Jesť všetko zmierou logické, a to co ti bude chutiť a nechutit čo udržia v žalúdku alebo neudrziš ťažko povedať 🙂 ale krásne a zaujimave obdobie máš pred sebou

vasjar
19. okt 2020

@ol1234 ahoj, ja som teraz v 8.tyzdni a zatiaľ jem na čo mám chuť. Áno, nejem surové maso alebo sushi, ale mala som aj špagety aj bryndzové halušky. Pan doktor mi sám povedal, že všetko s mierou, žiadne surové vajcia, mäso, a tiež nie salviu. Neviem, my to máme teraz jednoduchšie lebo všetko si vieme vyhľadať na nete co sa smie a co nie. Ale naše mamy to podľa mňa tak neriešili.

ol1234
autor
19. okt 2020

Ďakujem všetkým. 🙏🏻 na mlieko a mliečne výrobky mám intoleranciu a surové mäso nejem ani inokedy. Ale ďakujem aj za ostatné rady. 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre