Ahojte,
pred pár dňami som si našla // na teste. Chcem sa Vás opýtať, obmedzovali ste sa v jedle v I. Trimestri? Čítala som už veľa článkov, čo by som nemala a podobne. Ale teda ja neviem.. mám chuť na špagety s morca dellou, teraz si ich nemôžem dať, lebo som tehotná? Alebo to netreba tak vnímať a skôr počúvať svoje telo a jesť všetko len s mierou?
@ol1234 mozes vsetko s mierou, par vynimiek, comu by som sa vyhla ako surove maso, surove vajcia, hriby, rozne konzervovane a udene jedla s veeeelkym obsahom soli, s bylinkovymi cajmi by som neexperimentovala velmi, napoje s velkym obsahom kofeinu, nepasterizovane mlieka, syry, bryndza takze pestra strava, ovocie, zelenina a hlavne sa nestreesovat
@ol1234 ja končím 2.trimester a nejak špeciálne som tú stravu neriešila samozrejme,že určite veci tehotné vôbec nemôžu,ako tatarák a všeobecne surové mäso, surové vajcia, plesňové syry,kola...ja som trebárs vyradila na odporúčanie doktorky aj kávu. Ale inak všetko s mierou
zjedla som aj jeden platok prosciutta omylom, ale pokiaľ ich veci,ktoré sa neodporúčajú,nezješ na kilá, je to podľa mňa ok
ja som cele tehotenstvo jedla vsetko naco som mala chut
dokonca som pila coca-colu to bolo jedine co mi pomahalo kedze mi byvalo hrozne zle. lieky nezabrali kola ano tak som na nej stravila cele tehu
jedz vsetko naco mas chut a necitaj blbosti. samozrejme s mierou
Ide hlavne asi o tuniaka v konzerve, ktorý môže obsahovať ortuť, no morcadellu predpokladám kľudne
@ol1234 sa mi páčia zeny, ktore napisu, ze zo vsetkeho trosku neuškodí, lebo to musia mat seno v hlave... ked im doktor povie, nejedzte plesnive syry, tatarak, tepelne neupravene jedlo.. to nie je preto, ze ich z toho bude boliet bruško... ale si mozu privodit ochorenie, ktoré tehotenstvo neustoji... ale oni stale melu, dala som si trosku a nic sa nestalo ♂️
@ol1234 nejedz surive maso, surove vajcia a nepasterizovane mlieko, o bylinkach si precitaj co mozes a co nie, mortadela ktora neni surova je okej
Jesť všetko zmierou logické, a to co ti bude chutiť a nechutit čo udržia v žalúdku alebo neudrziš ťažko povedať ale krásne a zaujimave obdobie máš pred sebou
@ol1234 ahoj, ja som teraz v 8.tyzdni a zatiaľ jem na čo mám chuť. Áno, nejem surové maso alebo sushi, ale mala som aj špagety aj bryndzové halušky. Pan doktor mi sám povedal, že všetko s mierou, žiadne surové vajcia, mäso, a tiež nie salviu. Neviem, my to máme teraz jednoduchšie lebo všetko si vieme vyhľadať na nete co sa smie a co nie. Ale naše mamy to podľa mňa tak neriešili.
Ďakujem všetkým. na mlieko a mliečne výrobky mám intoleranciu a surové mäso nejem ani inokedy. Ale ďakujem aj za ostatné rady.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A kde si vycitala, ze sa nemozu v tehotenstve spagety s morcadellou??