icon

Kedy sa berie prvy raz krv počas tehotenstva?

evinkakub
6. feb 2019

Ahojte. Je normalne, ze som bola u gynekologa uz dva razy, som v 7tt a on mi este stale nevzal krv? Dalsia kontrola má byt o 12 dní...ako potom moze porovnavat hcg ked nema krvné testy?

viktorkovamaminka
6. feb 2019

@evinkakub ja som bola 1.2 potom my kázal hneď 5.2. A hneď som bola v nemocke na USG a tam my zas brali krv a to by som mala byt 4tt ak je všetko ôk

evittam
6. feb 2019

@evinkakub V 7.tt si uz bola dvakrát u gynekológa? A to na co? Vacsina zien (teda ako to tu citam okrem MK) ani v 7.tt nevie ze je tehotna. Krv na testy sa beria prvýkrát okolo 10.-12.tt pokial netreba kvoli nejakým komplikaciam skor.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
6myska
6. feb 2019

@evinkakub ja som bola v 7. tt na odber krvi kvôli hcg (v utorok a vo štvrtok) a potom v 8. tt na vyšetrenie kvôli potvrdeniu, či bije srdiečko a vzali mi hneď všetky tehotenské odbery...teraz idem začiatkom 12.-teho tt, takže je zvláštne, že ani hcg ti nevzali

simonkaba
6. feb 2019

brali mi krv pri prvomtrimestralnom skriningu v 12tt na nejake chroby a potom 16tt... v 8tt som bola na potvrdenie tehu, krv mi nebral.. nebolo treba srdiecko bilo, takze mi nemusel zistovat hcg z krvi... co sme v skupine junovky 2019 tak vacsine bab brali 2x krv a to prave v 12tt a 16tt...

nata18
6. feb 2019

tiez v 12tt prvy krat

prettiness
6. feb 2019

nerobil ti sono na zistenie tehotenstva? naco krv? prvy krat v 12tt ked sa zistoval DS a nejake choroby...

catherinah
6. feb 2019

K Dr. je najlepšie ist, ked uz vidiet srdiecko. Takže tam uz netreba HCG

zooeynka
6. feb 2019

@evinkakub este ti tej krvi zoberu dost pocas tehotenstva, naco to silis?Mna tiez riesili az okolo 12 tyzdna, skor som ani knizku nedostala...

iveta143
6. feb 2019

ja som isla prvykrat na vysetrenie v 9tt kvoli tomu ze uz vtedy pocut srdiecko na 100%...aj tak mi knizku dali az na dalsej kontrole a branie krvi som neriesila,hlavne ze na usg bolo vsetko ok

beky1813
6. feb 2019

Naco si bola uz 2 krat? Ja som bola raz v 8 tyzdni na potvrdeni sonom a potom v 11 tuším na krv

seva22
6. feb 2019

Nechapem naco robia tie hcg testy...ved to ci tehotenstvo postupuje zistis tak ze nepotratis...naco sledovat nejake cisla...aj tak to potratu nezabrani...dobra hlupost

iveta143
6. feb 2019

ja som sa nikdy nezaoberala tym,ake hcg hodnoty by som mala mat..pre mna bol vzdy podstatny usg...ak tam bolo vsetko ok, viacej som to neriesila

danyb
7. feb 2019

ja som bola prvý krát u gynekológa tuším v 9 tt a krv na hcg mi vôbec nebral, nakoľko už bilo srdiečko a tehu potvrdil ultrazvukom.. nerozumiem prečo si bola už dvakrát u gynekológa v takom skorom štádiu, ale ak máš nejaké zdravotné problémy, ktoré by mohli ohroziť tehotenstvo alebo tovj zdravotný stav, tak je to OK.. ak chceš aby ti zobral krv na hcg, tak mu to povedz, alebo si daj urobiť vyšetrenie vo verejnom labáku, tam ti spravia odber na hcg 🙂

ladybug6
8. feb 2019

Ahoj, ja som bola prvýkrát v 5-6tt? kde mi tehotenstvo potvrdili, potom som bola na prvej ozajstnej kontrole v 8tt kedy mi brali aj krv a objednali má na kontrolu čo dostanem až tehotenskú knizku

dzukeles
10. feb 2019

Ja som bola prvy x v 10tt, iba sono a potom v 12tt odbery a vystavenie tehu knizky.