Kedy ste oznámili tehotenstvo v práci?

6. júl 2020

Ahojte žienky 🙂 chcem sa spýtať ... kedy ste v práci oznámili tehotenstvo? ... som 11+6 (prvé tehu)... aaa riešim dilemu, nakoľko mam zmluvu do konca augusta ... či teda počkať alebo sa nechať vypísať, keďže zároveň mám poistku, ktorá sa vzťahuje na rizikové tehotenstvo ... ešte sa možno prikláňam k možnosti, že sa v práci dohodnem na nejakom predĺžení zmluvy, no neviem zaručiť, že nenastanú nejaké komplikácie a aj tak nepôjdem na pn alebo, že mi ju nepredĺžia ... Ďakujem za rady 🙂 a prajem ešte pekný podvečer 🙂

c_est_la_vie
6. júl 2020

Ja som bola v podobnej situacii, len mi mali predlzit zmluvu uz v 12 tyzdni. Oznamila som to v 9 tyzdni, zmluvu mi predlzili a mohla som home-officovat kolko som chcela.
Na druhej strane to zalezi aj od segmentu kde pracujes ( v ITcku si ta nechaju aj keby co bolo, dobreho manazera tiez nenajdu za mesiac), vztahu s priamym nadriadenym, tvojich vysledkov, osobnosti nadriadeneho a pristupu firmy vo vseobecnosti.
Su tu aj nevyhody- ja som velmi dobre vnimala ustretovost mojej veducej a aj ked som mala ist na PN, nedovolila som si to pokial nemam nahradu 🤷🏼‍♀️.

lenuliatko84
6. júl 2020

Hneď ako mi to potvrdil lekar

mogaa
6. júl 2020

Otázka je, či ťa lekár vypíše na rizikové bez diagnózy.....ak to oznámiš predtým ako ti re´dlžia zmluvu - tak ti ju jednoducho nepredĺžia....ak pôjdeš na PN a nemáš odrobených tých 270dn materskú aj tak nedostaneš len rodičovský......asi najschodnejšie riešenie je to rizikové tehotenstvo (keďže tam máš pripoistenie k PN)čiže teoreticky do dňa pôrodu môžeš byť na PN a si to riešiť cez poistku ako poistné plnenie.....

mogaa
6. júl 2020

Pri tej poslednej možnosti si pozri zmluvu a otázne je či ti vyplatia poistné plnenie za celé obdobie PN....

loginexistuje
6. júl 2020

v dnesnej dobe vacsina firiem nepredlzuje zmluvy urcite a uz vobec nie tehotnym (aj IT firmy)

veronika1234512345
7. júl 2020

V deň kedy mi dal lekár tehotenskú knižku. Čiže v 8tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre