Kedy vám s určitosťou potvrdili, že čakáte dvojičky?
Ahojte zenicky mamičky 😊 chcela by som sa spýtať kedy vám oznámili že čakáte dvojičky?A či sa niektorej stalo že druhé malo syndróm miznúceho dvojčata? Môj prvý ultrazvuk v 5 týždni aj 4 dní

@liara30 ahoj no aj pre mňa to bol riadny šok deň predtým sme si robili z manželom srandu že čo ak by boli dvojičky 😄 ak budú dve alebo jedno budeme radi hlavne nech to dotiahneme do úspešného konca a hlavne zdraví ☺️a ďakujem krásne
@kristina141190 my sme si tiež robili srandu, že to budú dvojičky a bolo nám povedané, že to dvojičky sú. Ale neboli dlho. Ale teraz sme šťastní ako to je 😀 šetrí sa a oddychuj 🙂
@kristina141190 presne tak.Dolezite je aby bolo vsetko v poriadku.Ci uz s jednym al.dvoma.Ja som si tiez tak vravela,ze mozno jedno odide do 3.mes.,ale vyvijali sa spolu rovnako a potom som bola aj rada.A uz by som nemenila,aj ked je to sakra narocne,ci uz fyzicky al.psychicky.Ale vravim si,sak oni raz vyrastu😁
@liara30 jasné dám vedieť ako dopadneme už sa neviem dočkať poradne len mi to strašné pomaly ide 🙂
@kristina141190 zbehne to raz dva.Mne cele tehu s nimi rychlo ubehlo a 1.oktobra budu mat rok a pol.😉
Ahoj baby pridávam sa k vám, mám doma 6mesacne dvojičky chlapčekov, špinila som do 11tt, nemusí to byť problém, bolo to len uhniezďovanim vraj sa to stáva. Tak treba myslieť pozitívne. 😊
@liara30 Ahoj tak poradňa úspešne za mnou čakám dvojičky majú obidvaja pomalý 2 CM srdiečka im bili ako zvony 👣
@kristina141190 gratulujem a hlavne veeeľa zdravička prajem... život s dvojičkami je úúúúžasný.... mám 4-ročných chalanov, viem o čom hovorím .... 🙂
@kristina141190 gratulujem 😊ja som dnes tiež po poradni, drobci 18mm, prebiehajúci 9tt, ďalšia kontrola až 4.11. Ty kedy? už ti robili aj nejaké odbery?
@sinnovea1 Aj ja mám kontrolu 4.11 😁 hneď v 5 tt mi len krv brala a teraz budem mať skrining 4.11 a tebe?
@kristina141190 no super 😀mne zatiaľ vôbec krv nebrali, ani moč nič..až toho 4.11.
@kristina141190 Ahoj.No super.Blahozelam😊🌷🍼Davaj teraz na seba pozor a vela oddychuj.Viem o com hovorim😁Potom si uz neoddychnes😉
@liara30 Ďakujem moc 😘 tvoje dvojičky mali koľko pri pôrode a aké bolo tehotenstvo?
@kristina141190 tehotenstvo bolo celkom v pohode.Bala som.sa ake to bude vynosit dve deti naraz ale nie je to nic hrozne😊.Len uz hned na zac.som musela ist na pn lebo som bola dost unavena.Ale inac fajn.Az ku koncu posledne dva mesiace mi zacali opuchat nohy a ruky.Tie ma boleli aj v noci.A tlak som mala vysoky.Kvoli tomu som aj skoncila 2tt pred cisarskym v nemocnici.A brucho som uz mala riadne velke aj ked som pri nich pribrala len 9kg.😊Oni mali pri narodeni cez 3kg co sa kazdy cudoval ze ake velke deti.Aj inkubatory boli nachystane😆A 2tt po porode som.bola o 16kg lahsia takze fajn😊
@liara30 Wau a máš chlapčekov či baby alebo aj aj?
Milá moja, bude sa aj tak diať to, Čo sa má. Nemáš to ako ovplyvniť. Držím päste. Moje dvojickovskymi tehotenstvo bolo úplne ok od začiatku, ked som bola v treťom mesiaci, mala vtedy 4r dcérka silné kiahne... na rizikové som odišla mesiac pred normálnym nástupom, deti sa narodili o 3tyzdne skor a boli strašne maličké, ale vyvinuté. Inkubátor nepotrebovali... drž sa a nestresuj. Kamoška sa tiež "stratilo" jedno embryjko a má krásnu zdraví dcérku. Stáva sa to, ale U kamošky to nijak neovplyvnilo vývoj zdravého embryjka, ktoré v brušku ostalo. Oddychuj , čítaj si a nesurfuj 💙
@kristina141190 ja mam krasny parik,ktory sa raz bozkava a inokedy zase bije😆Dufam ze ich tie bitky coskoro prestanu,ale su zlati a tesime sa z nich vsetci.A ako pise leto2016,nemas veci ako ovplyvnit.Tak len oddychuj a samozrejme napisat mozes ako sa ti dari😉
@leto2016 cize presne rok starsie od mojich😊je to uz lepsie v takomto veku ako ked boli mensi?Pocuvaju ta?Mas nejaku pomoc?A spia pri sebe?Nase maju teraz obdobie vzdoru,vsetko hadzu o zem,co nedosiahnu.U nas sa striedaju babky.Bez nich si to neviem predstavit..
Chodis s nimi po vyletoch?Ja si myslim ze je to dost narocne chodit kade tade s dvojkami.A ja by som tak chodila.Len vzdy musim mat niekoho pri sebe von.Sama by som ich nezvladla.Och,ked clovek tak nahana ten cas aby uz boli vacsi a pritom ten cas tak rychlo leti...
@liara30 zlato, žiadne babky, žiadne pestúnku, manžel stále v práci, doma ešte prváčka... sama som na domácnosti, na deti... no chodím s nimi denne von 2x za deň, niekedy ich " vypustím" len na dvor, ale doobeda chodíme na trojkolkach či motorkách na bočnú cestu, kde sa dá pekne santit. Teraz je to podľa mňa lepšie, zahrajú sa sami, debatujú, spolupracujú pri puzzle, legu... ale sa aj pobiju, ako som spomínala. V lete sme boli 2weeks pri mori, minulé leto 1x, toto leto 2x. Ale to fungoval aj manžel. Aj plávať sem tam chodíme, na výlety do prírody, najmaZOO veľmi časté a obľúbené. 😃
@leto2016 ale zas, keď súrne potrebujem odísť, musím naplánovať a buď manžel alebo mama povaruje... teraz chcem naučiť dcéru korčuľovať, tak zase dokola riesim varovanie na 2h... no deti budú už len väčšie a samostatnejšíe, tak snáď to bude o pol roka zase "iné". Nehodnotím, či lepšie či horšie, ale iné - chapes.
@kristina141190 mne sa to stalo.2x( brala som lieky do16/18 tt na udrziavanie,mizn.dvojca zmizlo vzdy okolo17tt,obe deti sa narodili zdrave...chlapcek.v 35 tt (/pri nom.som.si pichala fraxiparin)/,dievcatko.v 40tt)
@leto2016 fuuuha tak to mas moj obdiv.Ja mam tiez este starsiu dceru.Je tretiacka a este s nou ulohy ucit sa.no neviem.si predstavit bez pomoci fakt.Ale ona sa s nimi dost vyhra a postrazi ich.Ako ste zvladli dovcu ked mali len rok?My len tu na Sk sme boli a aj to obaja ochoreli...takze ziadne more..a tak som.chcela ist..hadam uz o rok.Bolo to teraz isto lepsie ako minuly rok ze?A piju ti este mlieko?My davame Nutrilon.A cez den ti este spia?Spia ti samy v postielkach?My davame do kocika spat cez den.Na noc samozrejme postielka ale spia oddelene.Bojim sa aby sa nerusili v spanku.Ja sa ich pokusam davat iba raz uz spat cez den.Aj ked moc nie som nadsena lebo to uz si naozaj nic doma neporobim.A ako ich zvladas sama von?Pocuvaju ta?Tolko otazok😁Ale konecne niekto kto ma starsie dvojky a parik a ze mi napises tvoje skusenosti😉
Ahojte pripnem sa sem ku Vám 😊, momentálne som v 12 tt s druhým párom dvojičiek, doma už máme 15 mesačný párik, a hoci už som si prežila dvojickovske tehotenstvo mam pocit ze som všetko zabudla a budem rada za každú skúsenosť a postrehy co sa vášho tehu týka :D bola som na ultrazvuku v 9tt a doktorka mi už ukázala tlkot srdiečok tak by už nemuselo nastať "zmiznutie jedného" ze? Inak u mňa dosť sranda ze obidvakrat sa mi pred ultrazvukom v noci snívalo, ze tam budu dvaja... Obidvakrat sa potvrdilo :D
@jahodka_rose ahoj.Tak aj teba obdivujem ze cakas druhy par dvojiciek😁Ako sa vam to podarilo?😁Mate v rodine dvojicky?
@liara30 vôbec netuším o ničom takom, možno velmi dávno

No ja mam osobnú skúsenosť.
V 5tt mi doktor ukázal, že to vyzerá na dvojčatá. Pýtal sa, či mame v rodine, povedala som, že ja aj manzel áno, tak sa usmial.
V 8tt som bola zase na kontrole, všetko krásne bolo vidieť, dve bodečky.
V 12tt som prišla o jedno bábätko, zostalo tam len jedno.
Momentálne som v 36tt tehotenstva, čiže o mesiac rodim, a čakám zdravé dievčatko. ☺️ A nemôžem sa mojej princeznej dočkať. Držím ti palce.