icon

Kedy vám s určitosťou potvrdili, že čakáte dvojičky?

kristina141190
19. sep 2019

Ahojte zenicky mamičky 😊 chcela by som sa spýtať kedy vám oznámili že čakáte dvojičky?A či sa niektorej stalo že druhé malo syndróm miznúceho dvojčata? Môj prvý ultrazvuk v 5 týždni aj 4 dní

Kedy vám s určitosťou potvrdili, že čakáte dvojičky?
leto2016
12. okt 2019

@liara30 ináč dievčatá, parné číslo pri deťoch je lepšie než neparne, podľa mňa 😉 👍🌷💐

leto2016
Autor odpoveď zmazal
liara30
12. okt 2019

@jahodka_rose No lebo taketo veci sa malokedy stavaju.Mat dvojicky a cakat dvojicky tak to je dost vynimocne.Klobuk dole pred tebou.Ale nezavidim tu starost ked sa narodia.Budes to mat dost narocne.Ma ti aspon kto pomoct?A ako to teraz zvladas?Ake su tvoje dvojky?

jahodka_rose
13. okt 2019

@liara30 tak toho sa bojím, ze ako to budem zvládať keď už budú na svete. Tak aj ano, ale len príležitostne, pretože naši a svokrovci nebývajú priamo v našom meste. Je to kus iné ako pri prvom tehu. 🙂 to som si strašne užívala, dokonca som ešte schudla, aj keď som jedla všetko možné, mala som len brucho a zo zadu nebolo ani vidieť ze som tehotná, som pribrala dokopy možno 9 kg :D všetko bolo super 🙂 vtedy som povedala ze chcem byt tehotná už navždy :D ale teraz je to masaker dosť a to som len v 12 tt, strašne som unavená, detičky veľmi nevládzem brat na ruky keď treba a veľmi zle mi býva. Ale tak možno to je tým ze sa starám aj o nich a všetko okolo bytu, niekedy ani nevládzem s nimi ist vonku na ihrisko alebo prechádzku lebo prídem uplne zničená 🙂 akoze oni sú skveli, aj sa zahrajú sami v pohode keď niečo robím, pekne naraz spinkaju cez deň aj v noci sa budia minimalne🙂 ale teraz majú také nejaké vzdorovite obdobie.. Hádzanie sa o zem a pod :D a toto veľmi nedávam. Dúfam ze to prejde

liara30
13. okt 2019

@jahodka_rose nase tiez mali take obdobie nedavno ze sa hadzali o zem ale uz to celkom preslo.To vsetko prejde neboj. A ked sa narodia tak ti budu urcite pomahat.Uz budu vacsi tak aspon take malickosti se plienku podat al.vyhodit a tak😊A ako ti spia?Spolu ci oddelene?Ako ich uspavas?Nase v noci odddelene v postielkach a cez den spolu v kociku.Ja som z nich znicena a to nie som.ani tehotna😁Ty len vela oddychuj,cerpaj sily ked mozes.

jahodka_rose
14. okt 2019

@liara30 dúfam ze hej 🙂 teraz rozmýšľam ze ich budem pomaličky učiť na nočník aby som potom nemusela toľko prebalovat ale zdá sa mi to ešte priskoro... A ani neviem vlastne ze ako by som to mala robiť 🙂 každý vo svojej postieľke lebo cestujú v noci veľa a budili sa keď spinkali spolu. Ešte spia 2x za deň okolo 11 doobedu a okolo 4 poobede ale také hodinové spanky, jeden by ešte nedali potom sú veľmi už unavení a spinkaju v postieľkach od malička stále... Vedia ze keď dám do postieľky tak treba spinkať 🙂 ci je noc ci deň, keď sme na prechádzke tak vtedy v kočíku, ale priznám sa to nedávam každý deň :/ nooo to by som mala, teraz som zaviedla ze dakedy spím s nimi cez deň keď sme doma a je to lepšie, viac vladzem 🙂

leto2016
14. okt 2019

@jahodka_rose Waw, veľký obdiv. Moje 2,5,r dvojicky sú teraz veľmi akčné, je to oveľa náročnejšie než pred rokom, či dokonca pred pol rokom. Teraz cez leto sa veľmi zmenili, akoby zdiveli... ale akože stále sa to musí zvládať, ale mám čo robiť. Čo sa odplienkovanie týka, neriešila by som to skôr ako v dvoch rokoch. Efektívne je to len vtedy, ak už nedáš plienku, ale dieťa musí byť pripravené. Moja dcérka presne v dvoch rokoch odhodila plienku a cikala kakala pekne na slečnu, o dva týždne na to som prestala dávať aj plienku na noc (v noci sa pocikala raz ,aj to v septembri, keď sa ochladilo). Chlapec až teraz prestal nosiť plienku na deň, a teda mávam nervy z neho ešte, lebo cvrkne aj pokaka sa do gatí, alebo sadne na serbel a nevyzlece sa...a to majú presne 2r a 4mesiace.

samrolka2019
14. okt 2019

8 tt jednovajecne

liara30
14. okt 2019

@jahodka_rose baby su sikovnejsie😊u nas tiez mala chodi na nocnik a pekne sa vycika ale maly ani za frasa nie.Dam
mu nocnik pred nos a on kruti hlavou a si aj povie ze nie a pritom ako osemmesacny pekne cikal do nocnika.Takze tak s dvojkami..Ja som ich tiez donedavna davala este 2x spat ale ked sa mi zobudili o siestej vecer tak potom bol problem zaspat na noc.A pomaha ti s nimi niekto?

jahodka_rose
15. okt 2019

@leto2016 fuhaa takže to bude stále väčšia divočina s nimi? :D no tak to sa tesiim hihi...

jahodka_rose
15. okt 2019

@liara30 a koľko majú tvoji už? 🙂 noo niekedy to aj nám tak vyjde ze sa neskôr zobudia a večer si neviem rady ale väčšinou im to nastavím tak ze je dobre, keď ich dma len raz tak mi už o pol 7 padajú od únavy a ráno vstávaju strašne skoro. Tak ja som väčšinou sama na nich, moji rodicia aj priateľovi bývajú 10km od nás takže v prípade potreby pomôžu alebo víkendy trávime spolu 🙂

liara30
15. okt 2019

@jahodka_rose rok a pol maju.Ako ich zvladas?Ja mam niekedy pocit ze uz to nedam a ze zavriem dvere a odidem prec aspon na cely den.Ale ked som len hodinu dve bez nich tak uz mi chybaju😊takze asi by som to neurobila.Nase davam uz len poobede spat a v noci je to celkom fajn.A chodievate aj na vylety s nimi?Pohraju sa aj samy?A ako sa vnimaju?Ako fungujes sama von napr.?

jahodka_rose
15. okt 2019

@liara30 tak nejako :D niekedy mám tiež pocit že chcem ujsť preč ale to je chvíľka, väčšinou sú uzasni a strašne sa smejem na nich co vymýšľajú a sú super dvojka. Až na tie vzdorovite chvíľky, dievčatko je to, ktoré sa v pohode hodí o zem, začne nenormálne hlasno pištat od hnevu a tak... Tak toto musím nejako ju odnaucit. Zvyknú si robiť aj zle, berú si hračky, pocapkaju sa po tvári, strkaju sa, ale väčšinou sa hrajú spolu, naháňajú sa a smejú veľa, sú to super smejkovia. A tvoji ako vychádzajú? Párkrát sme boli na takom celodennom a bolo to v pohode ale veľmi ich ešte nezaujímaju také veci, napr. Zoo vôbec nevnímali, skorej tak po meste alebo na ihrisko, na dvor, čím viac spinavi sú tým sa im to viac paci :D ale už sú väčší tak sa teším na sánkovanie a už stále viac sa bude dat s nimi.

scales
Odpoveď bola odstránená
zuziklc29
18. nov 2019

Babenky keď ste čakali dvojky v prvom trimestri ste častejšie spinili. ? Dakujem

h_petra
18. nov 2019

@zuziklc29 6+2 tt som trocha spinila, tak som sla na pohotovost, tam mi zdelili, ze je vsetko ok a cakam dvojicky 😁
Potom este trocha na dalsi den, ale inak nie.

zuziklc29
18. nov 2019

@h_petra ja som bola na ivf a vklad bol dvoch. Včera som spinila a dnes kúsok nie je to nejako extrémne . Ale počula som že keď sú dve tak sa spini častejšie ako keď je len jedno. Ja mám sono štvrtok to budem 6tt

baby24
31. júl 2020

@zuzanka2411 ahoj môžem sa opýtať som 8+4 pod srdiečkom bijucim 180 úderov za minútu mam dve dutinky doktor nevie co to je no ako čítam môže byť aj dvojča mala si to tiež takto že pod srdiečkom boli dve dutinky?

zuzanka2411
31. júl 2020

@baby24 ahoj 🙂 na toto ti neviem odpovedat..mne dr vlastne hned povedal, ze su tam 2 bijuce srdiecka 🙂 mozno na dalsej poradni to uz bude vidiet jasnejsie ❤

mamcotka
31. júl 2020

@baby24 môže byť aj len prázdny vak, tá dutinka.

baby24
31. júl 2020

@mamcotka lebo keď babo je zdravé bije srdiečko a pod srdiečkom sú dve dutinky on nevie co to je ta druha ako to gynekológ môže povedať ze jemu to pripada ako vada ved tie dutinky boli vedľa seba preboooha neviem na com som a to ma znepokojuje

mamcotka
1. aug 2020

@baby24 pockaj týždeň. Mne prvé sono zistili dve dutinky potom v jednej začalo biť srdiečko a v druhej až neskôr a to bola chorucka bábika o ktorú som prišla ešte v brušku a zostala mi jedna princeznička ktorá bude mať 10 mesiacov. Ničoho sa neboj

baby24
1. aug 2020

@mamcotka dnes mi povedali ze srdiečko nebije včera bolo dnes nie nechápem tomu nemôžem tomu uveriť

zuzanka2411
2. aug 2020

@baby24 to mi je luto...ale srdiecko nebije vobec? Alebo tedav tej druhej dutinke nebije?

baby24
3. aug 2020

@zuzanka2411 srdiečko že vôbec ved v piatok som srdiečko mala a v sobotu na pohotovosti nie? Zo dňa na deň? Véd povedal ze je všetko v poriadku... Nechápem idem k svojmu teraz tak stále dúfam v zázrak

zuzanka2411
3. aug 2020

@baby24 ako ste dopadla??

baby24
4. aug 2020

@zuzanka2411 ahoj už mám po čistení poslali babetko teda plod na histologiu a genetiku 😢😢

zuzanka2411
4. aug 2020

@baby24 prajem ti vela vela sily a energie!!! Nastav sa tak, ze mozno radsej takto hned na zaciatku akoby nal byt problem potom..drz sa!!

baby24
5. aug 2020

@zuzanka2411 ďakujem 😪😘

laura_laura888
Odpoveď bola odstránená