Koľké z vás ste si nedávali robiť genetiku?
Ahojte mamičky, zaujíma ma koľké z vás si nedávali robiť genetiku. Viem, že u niektorých gynekologov je to povinnosť ale u môjho nie. Pri prvom dieťatku som si robiť nedávala, bola som rada, že som tehotná a rozhodnutá, že dieťatko budem milovať nech je hocijaké a tak nejak som presvedčená aj teraz, len keď počujem svoje okolie tak som na vážkach...
Ja som si nedala robiť žiadne testy ani na 3d a morfo som nebola. Vypočula som si síce nejaké blbé poznámky ale nútiť ta nemôžu. Len som mala v tehotenskej knižke poznačené že som odmietla testy.
Podla je to blbost...vobec to nieje presne...pri prvom som nedavala robit a pri druhom som mala ineho dr daval robit automaticky...a vyslo mi 1:75 DS ...a teda tie tyzdne kym som sla na sono k dr Grochalovi boli hrozne...samozrejme sa to vyvratilo..iba ma to vystrasilo zbytocne...keby cakam dalsie babo urcite si to nedam robit.
Bolo by dobré napísať aké testy máš na mysli, lebo tu len hádame. Ak myslíš Triple testy, tak tie by už mohli úplne zrušiť. V niektorých krajinách ich zrušili kvôli nepresnosti a zbytočnému stresovaniu žien. Ja som si dala robiť Nifty test zároveň s Triple, no smerodajné boli samozrejme tie z Nifty, Triple nebral do úvahy ani gynekológ.
@beata_k Nehnavaj sa, ale stále máš možnosť dalších vyšetrení. Môžeš si vybrať trisomy/nifty alebo aj amnio. A nie, nie je to o strašení ľudí, ale predstav si že sú aj ženy, ktoré chcú vedieť, či čakajú zdravé dieťa z rôznych dôvodov. Tak ako máš ty právo vedieť či máš vysoký tlak, cukrovku, rakovinu.. Či ty so sebou nechodíš k lekarom?
Ja mám deti 4 a ani pri jednom som si nedala robiť. Podpisala som len papiere o tom,že nemam záujem bolo...

A prečo máš ísť na genetiku? Vek, alebo pravdepodobnosť postihnutia ? Zle výsledky z vyšetrení?