icon

Koľko vitamínu C je vhodné v tehotenstve?

12. dec 2020

Kolko vitamínu C je prosim vhodné užívať v tehotenstve?
Len vcera mi vysiel pozitivny test, Ms este ani nemeska a dnes sa citim akoby namna niečo lezie, skrabe hrdlo a mam miernu nadchu (neviem ci to nemôže byt aj prejav tehotenstva, mali ste niektora?). No a v takychto pripadoch som sa vzdy "predávkovala" praskovym ceckom. Len teraz neviem ci a kolko môžem teraz, pocula som nazory, ze v tehotebstve nieje dobre vela C vitaninu

pribinak
12. dec 2020

Nadbytok vit. C v organizme sa neukladá. Vycikas to.

mima194
12. dec 2020

A kolko dni mas do ms?myslim tak, ze ked ti uz ukazal test. Ja mam tiez tušenie ze asi som v tom ale pockam do ms...

rik01lulaka
12. dec 2020

Ja som počas tehu užívala cca 24g/denne...a všetko v poriadku, ani len s.ack. som nedostala😂. Takže v pohode...ak začína na teba niečo liezť tak vitamín D si daj tiež...

sense
12. dec 2020

@rik01lulaka 24g? Fuha tak to riadna pálka.

999k
12. dec 2020

@pribinak nesuhlasim. Bola som u obvodnej na preventivnej prehliadke, kde mi teda brali krv a musela som odovzdat moc. V tom období som uz dva mesiace brala zinkosel s vitamínom C. Dosla som si po vysledky po nejakom týždni, kde ma nasledne upozornila na to, ze mam nadmerne mnozstvo vitaminu C v tele, co znamena, ze mas omnoho väčšiu zataz na obličky a teda nie je to dobre. Vsetkeho vela skodi. Ze ci beriem nejake vitaminy, hovorim ze ano. Zaver bol vysadit.

autor
12. dec 2020

Dakujem baby. Mam doma tabletky 0,6g tak myslite ze 2 denne neuskodia teraz? Alebo viac/menej?

iskrickaa
12. dec 2020

Daj si kiwi, papriku a zjedz pomarance. Bohate na viramin C. Nevymyslaj s umelinami.

zzzza
10. sep 2024

@999k ja som uzila 1000 mg vit C som v 5 tt ale hneď prišlo vracanie... Ako ste dopadli?