Krém na bruško proti striám a pitie kávy na začiatku tehotenstva
Ahojte tehulky. Chcela by som sa spýtať zopár informácií, keďže od včera mám pozitívny tehotenský test a dnes ráno opäť 2 čiarky, takže asi je to jasné. 🙂
1, aký krém na bruško proti striám by ste odporučili?
2, môžem piť kávu? Alebo radšej vymeniť za caro, alebo inú bezkofeinovu?
3, môžem absolvovať welness pobyt? Môže sa v tehotenstve kúpať, alebo ísť do sauny alebo vôbec?
Ďakujem krásne za vaše odpovede, od skúsených tehuliek alebo mamičiek. Peknú nedeľu.

@zuzuliennka1 ja neviem. Za mna je kava kofein a kofein nepatri k babatku. Ale kazdy nech si robi ako chce.
@sense to nie je len glukoza ale ja pozeram aj na ine zlozenia. To je jedno kazdy nech robi tak ako sam uzna za vhodne. Ja svoj nazor nikomu nenutim, len som ho povedala. Nic ine
@tatiana1329 ved sa pýtam kt látka z toho zloženia je zla resp nevhodná.
@sense nemam taky napoj doma a sorry ale nepamatam si vsetko co je tam pisane.
@sense by ma zaujimalo, preco je tam pisana rozpustna zmes kavovin, ked je to cele o obilninach.
1. Kokosový olej. Nedám naňho dopustiť. 2 tehoenstvá, brucho ako balón napnutá koža, a ani jedna stria. Prsia som nemazala od začiatku, tam sa mi strie spravili. Takže nesúhlasím že genetika, mne pomohol kokosáč, mazala som od 3mesiaca.
2. Určite jedna káva denne neublíži. Ale mne prestala v určitom období aj tak chutiť, takže som pila len výnimočne, aj to skôr zo zvyku.
3. Ja by som sa nekúpala, jedine keď tak doma vo vani, alebo domácom bazéne kde sa kúpete len rodina. Nikdy nevieš kto vo verejnom welnese bol pred tebou, akú chuťovku tam odmočil, a naozaj by som neriskovala infekcie v tehotenstve. Sauna sa neodporúča.
@tatiana1329 otazka potom je, co patri k babatku? 😂
z jedla sa do tela babatka nedostava nic, to je mytus…
to by potom zena nemala jest ani nic spracovane, slane, prilis sladke,…
a vieme vsetky, ake mavaju zeny tehot. chute - jedna pojeda kila mandarinok, dalsia by stenu jedla,… nic z toho exaktne nepatri k babatku 😉😉 a organizmus sa zariadi aj sam - vacsine zien kava automaticky na urcite obdobie chutit prestane
Pretože kavovina ja náhrada kávy bez obsahu kofeínu. A čaro je de facto obilninovy nápoj nemá s kávou nič spoločné
@nelka2211 Gratulujem 🙂
Ja som mazala od 6tt brusko vsetkym moznym, nepomohlo 😞 bud strie budes mat, alebo nie.
Ja kavu pijem 1x denne ale polovicnu davku kavy. Cajik sipkovy, medovkovy a Leros- tehotensky.
Kupanie, wellnes a podobne som u vsetkych troch tehu vynechala, aby som nedostala nejaky zapal tam dole.
Vela stastia
@tatiana1329 ja som tiez prekvapena. Mam Caro Bio Kavu, Ktora obsahuje presne jeden prvok-a to prazenu a pomletu raz...jedine, co jej z mojho studovania obalu mozno vytknut, ze pri prazeni vznikaju nebezpecne vypary, ktore 100% nevymiznu...ale to ma clovek aj v trochu pripecenom kolaci napr.😊. Ake skodliviny si nasla ty? Alebo mame rozdielne vyrobky?
@nelka2211 ahoj v prvom rade gratulujem. Ja som necelého pol roka po pôrode a skúsim ti napísať čo zabralo mne.
1. Na strie-záleží aká si postava a ci budeš mať brucho alebo ani nie...napinanim kože koža praská a vytvárajú sa tam nenávratne jazvy. Ja som sa mazala cca od 5 mesiaca keď mi začalo vykukať brucho - olejom Salubelle od Doterry. A rovnako som ho používala na jazvu po sekcii. Koža mi praskla na dvoch miestach posledný deň pred porodom keď som bola hospitalizovana a olej som so sebou nemala 🤦♀️ za mňa, drahý ale topka.
2. Kofeín sa neodporúča ale ak si pila mnoho káv denne, vysadiť naraz ti nemusí spraviť úplne dobre. Rob ako cítiš, kúp si tlakomer a meraj si tlak.
3. Do wellnes som nechodila lebo pre koronu bolo všetko zavreté...ale plávať na jazero som chodila. (Na jazero kam chodíme bežne každé leto, nič nové a neoverené).takisto na plaváreň kam som chodila pred tehotenstvom, až kým ju korona nezavrela.Ak by si niečo náhodou chytila, napíš mi poradím ti co môžeš na vaginálne problémy aj tehotná.
Za mňa....roky som nemohla otehotnieť...keď sa to.konecne podarilo, robila som presne všetko tak.isto ako v čase keď som otehotnela (okrem alkoholu samozrejme). Ale.turistiky, cvičenie, motorka...všetko, čo mi robilo radosť som robila ďalej, jedla som co mi prišlo na chuť (mesiac ryby, mesiac cezar šalát...). Držím palce a prajem pohodove tehotenstvo. Uži si ho!
Jezis zeny... 🤦♀️ radsej sa prestanem vyjadrovat je to zbytocne. Dajte si co chcete v tehu, kludne aj liter vodky denne ved to k babatku nedojde. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ robte si ako chcete, mne to moze byt ukradnute 😅 vase deti, vas problem
@tatiana1329 ale ved my sme sa len pytali-a mna to teda naozaj len uprimne zaujalo, vobec nemam chut oponovat- co si nasla v zlozeni bezkofeinovej caro kavy, co by mohlo babatku skodit. Lebo ja teda citam obaly, zlozenie a nutricne hodnody tiez velmi podrobne, ale nenasla son naozaj nic, co by na oprazenom jacmeni mohlo byt skodlive. Jedine ako som uz pisala, mozno ten samotny proces prazenia, ale to by tehotne zeny nemohli jest nic, co prechadza vysokou tepelnou upravou. Tak neviem teda. Ja som nemala zaujem rypat, fakt ma zaujimalo, co je na caro kave podla teba skodlive...
@tatiana1329 fakt chces porovnavat liter vodky s obycajnou kavou??
radsej tu nesir nezmysly - tehotna si kavu dat moze, pokial s nou nema problem. Ja som velka kavickarka a na zac. tehotenstva a prve asi dva mesiace som kavu nemohla ani citit, nechapala som, ze mne takej velkej milovnicke kavy zrazu kava totalne smrdela, proste som ju doslova prve mesiace nemohla ani citit…
potom sa to upravilo a kavu som normalne pila - nie 5 denne, jednu rano a jednu poobede….
dieta mam zdrave, dokonca dokonalo spiace - ma 3,5r a prespi celu noc cca od 6m….
bavime sa ale o kvalitnej normalnej kave, nie brečke menom neska
@zuzuliennka1 dobre. 2 kavy to mas cca 4dcl. Tak porovnaj 4 dcl kavy a 4 dcl vodky. Das si vodku pocas tehu? Nie. Ale kava s kofeinom je okej? Preco potom 2-3 rocnemu decku nedas pohar kofoly?
@tatiana1329 ty ale splietas dve na tri…
po poriadku: co ma spolocne vodka s kavou?? alkohol pre organizmus ziadne pozitivne benefity nema, kofein v rozumnej miere ano: napr. pomaha s nizkym tlakom, tocenim hlavy, odporucana hranicna konzumacia kofeinu je 300mg, alkohol ma v tehotenstve nulovu toleranciu…
a preco by som mala 2r decku davat pohar kofoly? to ako s tym suvisi? 🙄🤦🏼♀️
keby mala mat kava take negat. ucinky ako o tom pises - moje dieta by malo bdiet den noc minimalne prve dva roky..
ako teda vplyva ten kofein podla teba? nijako - kavu v rozumnej mlere odporucaju aj gynekologovia
@tatiana1329 a pre tvoju info - kofein obsahuju napr. aj protein. tycinky, cokolada,… a v tehotenstve su ovela nebezpecnejsie veci, nez kofein.. napr. taka bryndza, nepasteriz. vyrobky, dokonca aj privela konzumacie cukru😉
@zuzuliennka1 vobec nesplietam dve na tri. Bolo povedane ze kavu v tehu moze. Podla mna nemoze (je jedno v akom obsahu) pretoze obsahuje kofein a ten sa proste v tehu nema, tak ako ani kofola, alkohol a podobne. Moja dr ma na to upozornovala. To co povedali ze sa nevstrebava do babatka to je co za kravinu? Ako by potom rastlo a podobne keby nebralo ziviny z tela matky? Cize aj vsetko co ona zje a podobne? Vodku z kavou som dala ako priklad pretoze ani jedno nema babatko mat v sebe rovnako ako cigarety. Samozrejme ze tehotna si vodku neda lebo to uskodi babatku ale kavu hej? Kava zvysuje tlak, tep a to je v akej miere prospesne pre to malinke? Aby malo kardio problem v buducne alebo preco? Samozrejme nemusi mu byt aj nic. Kamoska tak pila kavu v tehu a jej male ma kardio problemy. Moja mama to iste a ja som kardio pacient od malicka. A preco som napisala o tej kofole pre 2 rocne? No ked moze mat kofein uz ked je v bruchu tak predsa uz je jedno ci mu das ten pohar kofoly. Ale to uz neurobis lebo sa to nema a je to zle pre dieta. Tak preco ten kofein do neho pchat este ked sa vyvija? A tie argumenty o prebdenej noci su dobra blbost. Niekoho kava uspava (priklad mam v rodine), niekoho prave naopak.
Ale je zbytocne dalej rozoberat tuto temu. Evidentne si stojis za svojim ze kavu ano, tak si ju daj aj 2 ci 3 v tehu. Mne to moze byt jedno. Tvoje telo, tvoje deti, tvoj problem. Ja ti svoj nazor vnucovat nebudem. Kazdy si ma robit ako sam uzna za vhodne.
Mne jednu kávu lekár doporučil, lebo som mala nízky tlak.
@tatiana1329 🤦🏼♀️ znova - kava sa do tela babatka NEDOSTAVA, skade mas taku kravinu…
dufam teda ze si ako tehotna nejedla ani cokoladu - aj ta obsahuje kofein….
kava zvysuje tlak - ano - ale na babatko to nema vplyv, pomaha to MATKE, aby z nizkeho tlaku neodpadla na zem a neskotulala sa jak vrece zemiakov a uskodi babatku padom ovela viac, nez necele 2dcl kavy 🤦🏼♀️🙄
kardio problemy su zo zlej stravy, ze sa ludia aj deti malo hybu a zarabaju si na problemy, urcite nie kvoli kave 🤦🏼♀️
a za svojim si nestojim len ja, ale aj odbornici a lekari mudr, ktori kavu v rozumnej miere tehotnym nezakazuju, co ty si viac ako lekar?
ano - mas pravdu - kazdy ako uzna za vhodne, tak tu ale aspon nezavadzaj nezmyslami o skodlivosti kavy, akokeby sme do seba liali litre alkoholu 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
dufam, ze ty si v tehotenstve teda bola za vzornu - ziadne prejedanie sa tym, ake si mala prave chute - sladke, slane, ze si pila len cistu vodu a jedla len ovocie a zeleninu, vsak?
@ibrunova samozrejme, len tatianka je tu asi viac, nez samotni lekari 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@zuzuliennka1 tak za prve neurazaj! Ja som povedala svoj nazor.
Co nerozumies na tom, ze mne je uplne ukradnute ci vy budete v tehu pit, jest a podobne. Ona sa pytala na nazor, ja som povedala SVOJ nazor. Tebe ho nenutim. Rob si co chces mne je to jedno. Ja som v tehu nepila kavu, kofolu, nejedla cokoladu a podobne. MNE JE TO JEDNO. ROB AKO CHCES.
@tatiana1329 ahoj, môžem ťa poprosiť o vysvetlenie s Caro nápojom, prečo je nevhodný? Úplne vážne ma to zaujíma, keďže po pôrode som ho pila celkom dosť. Všade sa totiž dočítam ako je caro zdravý a odporúčaný nápoj. Ďakujem 🙂
@tatiana1329 nikto ta neuraza, je ale rozdiel povedat si nazor a zavadzat tym, ze kava v tehotenstve skodi v akomkolvek mnozstve a akurat tu vystresujes vsetky matky, ktore kavu piju… co sa im z toho kofeinu podla teba akoze stane? to som sa stale nedozvedela…
@evaachesa preco by bol nevhodny - normalny prirodny napoj, ciste obilniny… pokial si ho nepila na litre kazdy den, nic sa nedeje

@tatiana1329 je to obilninova káva.. Raz, čakanka jačmeň... Pokiaľ viem žiaden palmový tuk, žiadna glukóza...