Krvácanie v 9. týždni
Ahojte,som v 9 tt poslednu menstruaciu som mala 22.7 a dnes rano ked som sa zobudila a sla som na wc zacala som krvacat ako pri mennstruacii,hned sme utekali na pohotovost kde mi spravili vysetrenia aj ultrazvuk,hematom mi nezistili ani nic podobne,lekar mi povedal ze nevie preco som zacala krvacat,na ultrazvuku bolo vsetko v poriadku plod bol vydiet aj velkost bola primerana a srdiecko bilo.Mate niektora podobnu skusenost?moc sa bojim ☹
Ahojte, ďakujem Vám obom, fakt je ťažké sa rozhodnúť, Vaše názory sú protichodné, cez víkend budem doma a potom uvidím, ak to ustane, tak pôjdem do roboty. Ja sa tiež bojím toho, že doma budem len myslieť na blbosti, v robote predsa len človek zabudne. Samozrejje, že bábo je prednejšie ako robota, len či to ležanie by niečo zachránilo. Lebo sú lekári, čo hovoria, že ak to má odísť, tak odíde ak budeš mať nohy aj na plafóne. Tak či sa len neistia, či to má naozaj význam ležať v tej posteli.
@silviami
@kveta
tak samozrejme musím súhlasiť,že dieťatko je prvoradé.....ak sú problémy vážne a pn nevyhnutná,tak nie je o čom....ale keby som mala prácu,kde by som bola v teple a v pohode celý deň a bez námahy a stresu,tak by som ostala v práci jednoznačne..byť medzi ľuďmi,chodiť von a nie len doma a u lekára, ide aj o voľnosť pohybu (ktorá je pri pn výrazne obmedzená)...toť môj názor 😉
Ja som ties bola na pn z krvacanim a opakovanymi potratmi a teraz lezi vedla mna 6 tyzdnova krasavica .... vela stastia. Lezali sme skoro cele tehotenstvo
Ahoj holky, jsem 7+6 tt a začala jsem špinit .. děsí mě, jestli je všechno v pořádku. Kdybych nebyla těhotná, měla bych dnes normální mestruaci, myslíte, že by to mohlo být od toho? Někde jsem četla, že prý to může být tím ,že cyklus pořád "běží" .. prosím máte s tím zkušenost?
@besita taky jsem v tomto týdnu začala krvácet/špinit; utz byl naprosto v pořádku; lékař mi předepsal 6 tablet Ascorutinu/den a 4 tablety Utrogestanu/den; po dlouhém váhání, zjišťování informací, atd. jsem se rozhodla léky neužívat (užila jsem všeho všudy 3 tablety Ascorutinu); řada odborníků se shoduje na tom, že pokud je dítě v pořádku a má se tzv. "udržet", dopadne to dobře a pokud ne, nepomůže ani milion tabletek, hlavně jsem ale měla obavy, že užívání léků, byť určených pro těhotné, miminku spíš ublíží než naopak; řada lidí mně za takový názor a postup bude asi "kamenovat", ale dnes jsem přesvědčená, že jsem se rozhodla správně; dodržovala jsem klidový režim, chodila na pravidelné utz kontroly; příčina krvácení se nikdy neprokázala, podle všeho se miminko "zavrtávalo" do sliznice v místě nějaké cévky, která praskala... Také mi lékař řekl, že ke krvácení může docházet jak píšeš v době, kdy by se za běžné situace dostavila menstruace, což ale nebyl můj případ... Držím pěsti, ať všechno dobře dopadne!
také se mi to stalo 1x v 10tt byla jsem ale na kapačce a týden na pozorování v nemocnici,do práce jsem se už nevrátila to bylo 1.těhu,.............na posledním těhu jsem krvácela stále-začlo to 8týden měla jsem nařízený klid-bylo to takové spíše špinění trvalo to do 16tt,pak zničehonic silné krvácení a bolesti-stahy,jeli jsme do nemocnice kde jsem byla hospitalizována a nevzpomínám na to dobře,už jsem tam zůstala,tam mi těhotenství bylo udržováno,stále kapačky,jakmile kapačky jsem nedostala-dostavilo se krvácení,odtékání plodové vody a stahy-takto jsem vydržela do konce 27tt,pak se nám narodil syn,na nic doktoři nedošli,jen vím,že jsem vždy musela na ultrazvuk,náděj mi doktoři nedávali vůbec žádnou-já ale věřila 😵
ahojte chcela by som sa opytat aj ked to nie je spravna kolonka na moj problem,,,ja som bola v 9 tyzdni tehotenstva a mala som stale bolesti v podrusku a potratila som znasam to velmi tazko,,,chcela som sa opyxtat ako dlho mam cakat na planovanie dalsieho babetka kedy sa uz mozeme pokuast o drrruhe ked ma nieekto skusenosti odpiste
@minninka83 já jsem dopadla úplně stejně...byla jsem i na revizi dělohy a pak mi řekli čekat dva cykly a znova, ale mám spoustu kamarádek, co otěhotněly ještě v šestinedělí...asi jak se na to cítíš no, ale rady lékařů bych nepodceňovala...my už jsme začali druhé kolo a myslím, že se daří dobře, tak hodně štěstía hodně sil 🙂
@minninka83 kedze si este bola kratko tehotna a maternica sa ti nemusi stahovat nejako ani nic, tak sa daj psychicky a zdravotne do poriadku a ked sa na to budete citit, tak skuste 🙂 niektori lekari radia cakat 6 mesiacov, ini 3 mesiace ale kopec bab otehotnelo uspesne uz po prvej mestruacii po zakroku....drzim palce 🙂
@minninka83 ja som otehotnela o dva mesiace 🙂 ten strach vo mne zostal, ale proste som do toho išla a verím že to dobre dopadne...
Kamoška mi písala začala jemne krvacať je v 7. týždni volala lekárovi ten ju hned poslal na pohotovost lenže ...tu je ten problém ona je v rakúsku robí tam opaterovatelku nemá sa nikam ako dostat volala uz striedačke aby prišla tá pride najskor v piatok ja uz neviem co jej poradiť ☹ jasné sadnuť a isť domov ale to nejde len tak
@silvinuska6 tak kamoske držím palce, nech to dobre dopadne. Ja som momentálne na pn, minulý týždeň som začala spinit hnedý výtok a doktor má tiež okamžite vypísal. Daj potom vedieť ako to dopadlo ;) keď je opatrovateľka, tak to asi moc nemá možnosť oddychovať :(
@cherset šla všera na pohotovosť .... žiaľ potratila ☹
@silvinuska6 och to mi je ľúto. ja som tiež potratila v 7 týždni. treba to brať tak že babatko sa nevyvíjalo správne a príroda to tak zariadila. ešte určite bude mať možnosť mať zdravé bábatko🙂
@ynett ja neviem ako ju utešiť tak mi to je strašne ľúto najlepšia kamoška všetko sme prežívali spolu tak sme sa tešili ona pochodila so mnou takmer každú poradnu uz sme si plánovali ako budem chodiť ja s nou ☹ strašne som z toho hotová ja viem viem lepšie skor ako keby potratila v nejakom vyššom štádiu ale aj tak vyčíta si to že do práce šla ale nedalo sa to inak a doktor jej povedal že môže isť že nie je chorá len tehotná ☹
@silvinuska6 treba je povedať že nech si to nevyčíta, aj keby doma ležala s nohami hore a bábo nie je dosť silné tak tak či tak potratí, jednoducho v tomto štádiu to ovplyvniť nevie nijako, žiadne tabletky ani metody by nepomohli. ako sa hovorí, príroda je mocná čarodejka, je to tak ako to má byť. nech sa skúsi sa dať dohromady aj psychicky aj fyzicky a skúsia to znova🙂 je to množstvo maminiek, ktoré si tým prešli a už majú zdravé deti. ja tiež o týžden dva očakávam príchod babatka🙂
@ynett budem sa snažiť jej dohovoriť časom sa s tym bude musieť zmieriť len to je také čerstvé leží v nemocnici má silné bolesti ☹ tak by som chcela isť za ňou a poriadne ju objať ☹ ....presne ako píšeš kopu mamičiek si prešlo ovela horšími skúsenostami aj keď pre nu je najhoršie to čo sa jej stalo prave teraz ....ale to už neovplyvní .... tak ti prajem aby sa babatko narodilo v poriadku a aby všetko dobre dopadlo 😀
@silvinuska6 je mi jasné, že teraz je na tom najhoršie, pamatam si to. žiadna sláva. je super že pri nej stojíš. ono to prebolí len to chce čas🙂 hlavne nech sa chvíľu ešte šetrí, ja hrdinka som po dvoch dňoch išla na nákup, však som sa cítila dobre a potom večer som skoro umrela od bolesti.
dakujem veľmi pekne🙂
@ynett a po akom čase ta pustili z nemocnice ?
@silvinuska6 no ja som nastúpila v jeden deň, v ten deň mi nestihli spraviť zákrok. Ja som mala MA - zamknutý potrat, takže to nešlo spontáne tak ma museli vyčistiť a nejako ich to nenahánalo. takže až na druhý deň ráno cca o deviatej som bola na zákroku. no pustili ma v ten istý den o druhej ale to som si vyprosila od doktorky, aby som tam nemusela spať ďalšiu noc. našťastie som bola oka čo sa týka fyzického stavu a doktorka bola veľmi milá. 🙂
@ynett tak ona prišla včera a už čaká na zákrok tak dúfame že ju dnes pustia ...no ma bolesti teraz dost uvidíme čo bude potom a obávam sa že psychicky na tom nie je dobre ☹ dúfam že sa z toho rýchlo dostane ....
@silvinuska6 v tomto som to mala "jednoduchšie" kedže išlo o MA, ja som bolesti nemala, len mi oznámili že bábo už nežije a treba ísť do nemocnice. takže mne začali bolesti až po zákroku.
držím palce aby ju čo najskôr pustili a zvládla sa s tým ako tak vyrovnať čo najskôr. teraz to bude mať ťažké.
@silvinuska6 tak to má fakt veľmi mrzí ☹

@silviami ahoj,bola som hneď na gynde,ja som duphaston 3x1 mala aj predtým,dala mi ešte ascorutin 3x1,využívala som dve krabičky a bolo dobre 😉 ..teda hneď na druhý deň to prestalo...ak máš zamestnanie,kde si v kľude,tak máš naozaj zbytočné ísť na pn podľa mňa...ja som musela ostať doma hneď ako som otehotnela,lebo mi bývalo veľmi zle,teraz mám zasa problém s kĺbami,takže som doma...a ver mi,ležať celý deň sa nedá...a budeš sa doma len nudiť a myslieť na hlúposti...ak sa ti dá,tak ostaň v práci... 😉 ...nám sa zatiaľ darí,na poradňu idem budúci týždeň,tak pevne verím,že bábätko bude v poriadku...prajem ti veľa síl a dobrej nálady,aby všetko prebiehalo ako má...dávaj na seba pozor 🙂