icon

Magnesolv v 11. týždni

sandral
3. apr 2018

Ahojte, som v 11. t.t. a pred 10 dňami som začala užívať Magnesolv. Gynekológ, mi odporučil 2 vrecúška denne, čo aj beriem.
Problém je v tom, že mám už 3 deň riedku stolicu, aj 2x, 3x denne. Viem, že magnézium niekedy spôsobuje takéto problémy, tak neviem, či ho neznížiť?

Strana
z2
dr_janka
30. okt 2018

A davkovanie nepopiera, ze obsah horcika v jednej tablete je fakt nizky...aj ked sa vstrebe na 99% ,ako sa pise v tej vasej firemnej tabulke...

dr_janka
30. okt 2018

Cena Magnosolv cca 4,5 e doplatok verzus magnerot cca 12 e/ 100 tbl.co je pri dodrzani davkovania od vyrobcu tak na 20 dni liecby.

dr_janka
30. okt 2018

U tehotnej zeny je potrebne mnozstvo horcika okolo 400 -420mg. Takze si vypocitajte same, kolko musite zjest tabliet magnerotu denne. A kolko zaplatite v lekarni mesacne. Su to proste fakty v cislach. Magnosolv-liek na predpis, ste pod kontrolou lekara, lebo vam ho v lekarni nezamenia za nic ine... Magnerot s kys.orotovou, super vec, vstrebatelnost. Ale obsah horcika v jednej tablete je velmi nizka( preto zrejme nebol registrovany ako liek na predpis) . Tak som si to i ja trochu pozrela, aby ma tu niekto neobvinoval, ze neviem citat s potozumenim ;) a utvrdila v mnohych veciach...

topasitta
31. okt 2018

@dr_janka nie je to moja firemna tabulka, nie som reprezentant, nepotrebujem robit reklamu. Len som presvedcena o tom, ze magnerot je skratka lepsi. Ty si presvedcena o magnosolve, ok. Kazdy moze mat iny nazor. Magnerot ma lepsiu vstrebatelnost kvoli kys. orotovej, druhy - magnosolv neuvedenu a treba pri nom ratat s hnackami, kedze to nevstrebane posobi v crevach ako prehanadlo ( preto som pisala doze tejto temy moj prvy prispevok), a je pri nom nutne zohladnit obsah draslika pre pacientov s poruchami oblickovych funkcii ( z praxe niektori lekari'o tomto ani len netusia, myslim to vseobecne). Myslim, ze prave pre tento neziaduci efekt je magnosolv viazany na recept. Magnerot je bezpecnejsi.

sandral
autor
4. nov 2018

@dr_janka Ďakujem veľmi pekne, už mám doma zdravého človiečika.

marianca
19. sep 2021

@dr_janka ahoj..mohla by som otazku aj ked od tejto debaty uz uplynula dlhsia doba.... Je vhodny magnesolv aj pri cviceni...teda v noci po cviceni mavam krce v lytku ci to pomoze, pretoce volne predajne, rozne sumaky atd....mi pridu drahe a nucinne. A takisto mam aj znizenu cinnost stitnej zlazy..ci sa to nebude byt s tymto liekpm. Dakujem pekne

dr_janka
27. sep 2021

@marianca ahoj. Ano, je vhodny po cviceni. Nie su problemy s uzivanim ani pri ochoreniach stitnej zlazy. Akurat si treba dat predpisat recept. Ale to vies vyriesit sj cez e-recept a vyberies si ho v lekarni. Pekny vecer

adus5656
12. jún 2024

@dr_janka dobrý deň neviem či ste ešte aktívna na MK ale chcem sa opýtat beriem magnézium lactasii od galvexu no mám aj po zníženi dávky stále riedku stolicu. Som v v 26 týždni. Môže mať telo dostatok magnézia a môže sa to takto prejavit ? Som dosť z toho na nervy lebo sa bojím úplne vysadiť.

Strana
z2