Magnesolv v 11. týždni
Ahojte, som v 11. t.t. a pred 10 dňami som začala užívať Magnesolv. Gynekológ, mi odporučil 2 vrecúška denne, čo aj beriem.
Problém je v tom, že mám už 3 deň riedku stolicu, aj 2x, 3x denne. Viem, že magnézium niekedy spôsobuje takéto problémy, tak neviem, či ho neznížiť?
Cena Magnosolv cca 4,5 e doplatok verzus magnerot cca 12 e/ 100 tbl.co je pri dodrzani davkovania od vyrobcu tak na 20 dni liecby.
U tehotnej zeny je potrebne mnozstvo horcika okolo 400 -420mg. Takze si vypocitajte same, kolko musite zjest tabliet magnerotu denne. A kolko zaplatite v lekarni mesacne. Su to proste fakty v cislach. Magnosolv-liek na predpis, ste pod kontrolou lekara, lebo vam ho v lekarni nezamenia za nic ine... Magnerot s kys.orotovou, super vec, vstrebatelnost. Ale obsah horcika v jednej tablete je velmi nizka( preto zrejme nebol registrovany ako liek na predpis) . Tak som si to i ja trochu pozrela, aby ma tu niekto neobvinoval, ze neviem citat s potozumenim ;) a utvrdila v mnohych veciach...
@dr_janka nie je to moja firemna tabulka, nie som reprezentant, nepotrebujem robit reklamu. Len som presvedcena o tom, ze magnerot je skratka lepsi. Ty si presvedcena o magnosolve, ok. Kazdy moze mat iny nazor. Magnerot ma lepsiu vstrebatelnost kvoli kys. orotovej, druhy - magnosolv neuvedenu a treba pri nom ratat s hnackami, kedze to nevstrebane posobi v crevach ako prehanadlo ( preto som pisala doze tejto temy moj prvy prispevok), a je pri nom nutne zohladnit obsah draslika pre pacientov s poruchami oblickovych funkcii ( z praxe niektori lekari'o tomto ani len netusia, myslim to vseobecne). Myslim, ze prave pre tento neziaduci efekt je magnosolv viazany na recept. Magnerot je bezpecnejsi.
@dr_janka ahoj..mohla by som otazku aj ked od tejto debaty uz uplynula dlhsia doba.... Je vhodny magnesolv aj pri cviceni...teda v noci po cviceni mavam krce v lytku ci to pomoze, pretoce volne predajne, rozne sumaky atd....mi pridu drahe a nucinne. A takisto mam aj znizenu cinnost stitnej zlazy..ci sa to nebude byt s tymto liekpm. Dakujem pekne
@dr_janka dobrý deň neviem či ste ešte aktívna na MK ale chcem sa opýtat beriem magnézium lactasii od galvexu no mám aj po zníženi dávky stále riedku stolicu. Som v v 26 týždni. Môže mať telo dostatok magnézia a môže sa to takto prejavit ? Som dosť z toho na nervy lebo sa bojím úplne vysadiť.

A davkovanie nepopiera, ze obsah horcika v jednej tablete je fakt nizky...aj ked sa vstrebe na 99% ,ako sa pise v tej vasej firemnej tabulke...