icon

Malý gestačný vak v 5. týždni tehotenstva

bazariksabi
Dnes o 11:32

Ahojte, bola som na usg, podla ms som 5+0. Doktorka videla gestacny aj zltkovy vak, ale povedala ze na 5 tt cakala ze ten vak bude vacsi, ze je malicky.Prosím mate s tym niekto skusenost?😏 viem ze je este skoro - sestricka ma objednala na 5tt. Iba chcem pocut aj nazory ostatnych. Dakujem.

jaskolka
Dnes o 11:41

@bazariksabi to čo máš za doktorku ? Veď v 5 týždni je dobre,že už vôbec niečo videla,však to je veľmi skoro. Skôr sa čudujem,že ťa objednali tak a že doktorka čakala,že bude to väčšie? 🙈
Ja som tak bola cca v 5 týždni pri synovi, kvôli tomu,že som mala prísť hneď ,ako bol pozitívny test (mala som predtým MA)a doktorka sa riadila len odberom krvi,lebo na USG nebolo takmer nič ešte.

bazariksabi
autor
Dnes o 11:44
@jaskolka

@bazariksabi to čo máš za doktorku ? Veď v 5 týždni je dobre,že už vôbec niečo videla,však to je veľmi skoro. Skôr sa čudujem,že ťa objednali tak a že doktorka čakala,že bude to väčšie? 🙈
Ja som tak bola cca v 5 týždni pri synovi, kvôli tomu,že som mala prísť hneď ,ako bol pozitívny test (mala som predtým MA)a doktorka sa riadila len odberom krvi,lebo na USG nebolo takmer nič ešte.

@jaskolka noo mna to tiez zarazilo, lebo vela zien pise ze v 5 tt im nebol vidno ani ten vak. Len ona mi povedala zase ze na 5 tyzden uz by mal byt ten vak vacsi🙈a kedze som prvykrat tehotna vobec sa nevyznam

jaskolka
Dnes o 11:48

@bazariksabi podľa mňa tá úplne zbytočne vystresovala,v5 týždni fakt málokedy niečo vôbec už vidno. Kedy máš ďalšiu kontrolu? Dovtedy sa snaž ukľudniť, mysli pozitívne a uvidíš, čo bude.

bazariksabi
autor
Dnes o 11:49
@jaskolka

@bazariksabi podľa mňa tá úplne zbytočne vystresovala,v5 týždni fakt málokedy niečo vôbec už vidno. Kedy máš ďalšiu kontrolu? Dovtedy sa snaž ukľudniť, mysli pozitívne a uvidíš, čo bude.

@jaskolka mám prist znova o týžden. Ďakujem verim že to bude v poriadku

anonym_caffe7
Dnes o 11:57

@bazariksabi bola som teraz v 4+2, ale test som mala mega pozitivny uz, musela som ist cim skor kvoli liekom, bolo treba zmenit. No a videl, ked velmi chcel, nejaku bodku, zobral krv a hcg bolo cez 1000. Ale objednali ma az na 16.1., teda cca nejaky 8.-9.tyzden, ze uz bude nieco normalne vidiet. Neviem, naco je dobre takto sa stresovat, ak nie su tazkosti, netreba chodit prilis skoro.

tinka3435
Dnes o 12:07

Aj ja som tak mala pri prvej dcére tiež 5 týždeň to znamená že sa vytvára embryo 🙂

cyneric
Dnes o 12:14

Možno ženy pred tebou boli ukážkové prípady priamo podľa knihy. 😎 Každopádne - kým vývoj napreduje tak nerieš ani mm ani g. Tak či onak ich neovplyvníš (okej, tie g možno keby začneš do seba ládovať kilá zemiakového šalátu a lineckých ale to až od druhého trimestra).

bazariksabi
autor
Dnes o 12:25
@tinka3435

Aj ja som tak mala pri prvej dcére tiež 5 týždeň to znamená že sa vytvára embryo 🙂

@tinka3435 a potom už bolo vsetko v poriadku na dalsej kontrole? 🙂

tinka3435
Dnes o 12:38
@bazariksabi

@tinka3435 a potom už bolo vsetko v poriadku na dalsej kontrole? 🙂

Jasné na ďalšej kontrole bolo to embryo väčšie veď ti lekárka nepovedala nič zlé len že je ešte maličké 🙂

danniiee8
Dnes o 13:09

Ja keď som prišla v 6 tt tak ma sestrička stopla, vraj keby som zatelefonovala a povedala, že som tehotna tak mi povedia nech ešte zbytočne nechodím pretože vraj ešte dokopy nebude čo vyšetrovať. Šla som tak skoro kvôli bolestiam vaječníka, inak by ma ani v ten deň nevzali. Takže som prekvapená, že ťa takto skoro objednali. Ale iný kraj, iný mrav. A tiež môj nález nezodpovedal 6tt ale doktorka to prisúdila oneskorenej ovulácii a vôbec to neriešila, počítala tt podľa sona a nie mojej poslednej menštruácie a nejak sa nad tým nepozastavovala.

marhulka13
Dnes o 13:15

Mne v 5+4 nič nebolo vidno, o 2 týždne už bilo srdiecko