Malý gestačný vak v 5. týždni tehotenstva
Ahojte, bola som na usg, podla ms som 5+0. Doktorka videla gestacny aj zltkovy vak, ale povedala ze na 5 tt cakala ze ten vak bude vacsi, ze je malicky.Prosím mate s tym niekto skusenost?😏 viem ze je este skoro - sestricka ma objednala na 5tt. Iba chcem pocut aj nazory ostatnych. Dakujem.
@bazariksabi to čo máš za doktorku ? Veď v 5 týždni je dobre,že už vôbec niečo videla,však to je veľmi skoro. Skôr sa čudujem,že ťa objednali tak a že doktorka čakala,že bude to väčšie? 🙈
Ja som tak bola cca v 5 týždni pri synovi, kvôli tomu,že som mala prísť hneď ,ako bol pozitívny test (mala som predtým MA)a doktorka sa riadila len odberom krvi,lebo na USG nebolo takmer nič ešte.
@jaskolka noo mna to tiez zarazilo, lebo vela zien pise ze v 5 tt im nebol vidno ani ten vak. Len ona mi povedala zase ze na 5 tyzden uz by mal byt ten vak vacsi🙈a kedze som prvykrat tehotna vobec sa nevyznam
@bazariksabi podľa mňa tá úplne zbytočne vystresovala,v5 týždni fakt málokedy niečo vôbec už vidno. Kedy máš ďalšiu kontrolu? Dovtedy sa snaž ukľudniť, mysli pozitívne a uvidíš, čo bude.
@bazariksabi podľa mňa tá úplne zbytočne vystresovala,v5 týždni fakt málokedy niečo vôbec už vidno. Kedy máš ďalšiu kontrolu? Dovtedy sa snaž ukľudniť, mysli pozitívne a uvidíš, čo bude.
@jaskolka mám prist znova o týžden. Ďakujem verim že to bude v poriadku
@bazariksabi bola som teraz v 4+2, ale test som mala mega pozitivny uz, musela som ist cim skor kvoli liekom, bolo treba zmenit. No a videl, ked velmi chcel, nejaku bodku, zobral krv a hcg bolo cez 1000. Ale objednali ma az na 16.1., teda cca nejaky 8.-9.tyzden, ze uz bude nieco normalne vidiet. Neviem, naco je dobre takto sa stresovat, ak nie su tazkosti, netreba chodit prilis skoro.
Aj ja som tak mala pri prvej dcére tiež 5 týždeň to znamená že sa vytvára embryo 🙂
Možno ženy pred tebou boli ukážkové prípady priamo podľa knihy. 😎 Každopádne - kým vývoj napreduje tak nerieš ani mm ani g. Tak či onak ich neovplyvníš (okej, tie g možno keby začneš do seba ládovať kilá zemiakového šalátu a lineckých ale to až od druhého trimestra).
Aj ja som tak mala pri prvej dcére tiež 5 týždeň to znamená že sa vytvára embryo 🙂
@tinka3435 a potom už bolo vsetko v poriadku na dalsej kontrole? 🙂
Ja keď som prišla v 6 tt tak ma sestrička stopla, vraj keby som zatelefonovala a povedala, že som tehotna tak mi povedia nech ešte zbytočne nechodím pretože vraj ešte dokopy nebude čo vyšetrovať. Šla som tak skoro kvôli bolestiam vaječníka, inak by ma ani v ten deň nevzali. Takže som prekvapená, že ťa takto skoro objednali. Ale iný kraj, iný mrav. A tiež môj nález nezodpovedal 6tt ale doktorka to prisúdila oneskorenej ovulácii a vôbec to neriešila, počítala tt podľa sona a nie mojej poslednej menštruácie a nejak sa nad tým nepozastavovala.
Mne v 5+4 nič nebolo vidno, o 2 týždne už bilo srdiecko

@bazariksabi to čo máš za doktorku ? Veď v 5 týždni je dobre,že už vôbec niečo videla,však to je veľmi skoro. Skôr sa čudujem,že ťa objednali tak a že doktorka čakala,že bude to väčšie? 🙈
Ja som tak bola cca v 5 týždni pri synovi, kvôli tomu,že som mala prísť hneď ,ako bol pozitívny test (mala som predtým MA)a doktorka sa riadila len odberom krvi,lebo na USG nebolo takmer nič ešte.