Mám 8 mesačnú dcéru a som opäť tehotná
Ahojte, ako už z názvu vyplýva, potrebujem fakt cenné rady... Som dosť zmätená a priznám sa, že sme to s partnerom vôbec neplánovali. Už prvé bábätko bolo pre nás prekvapenie, aj keď sme sa tomu nebránili a občas mali nechránený styk. Tento druhýkrát sa nám pri sexe stala nehoda a ozaj by nás ani vo sne nenapadlo, že to skončí takto. Nevieme čo robiť. Keď čítam o potrate, tak mi to trhá srdce, že by som tak bezbrannému malému človiečiku niečo také urobila a ako sa poznám, určite by som si to neprestala vyčítať a obávam sa nejakých psychických problémov. Na druhej strane, nie sme v najlepšej finančnej situácii už teraz pri jednom dieťati, nie to ešte pri dvoch. Okrem toho máme napäté rodinné vzťahy ja medzi svokrou a opačne aj môj priateľ si dosť nerozumie s mojou rodinou. To veci nezľahčuje, pretože zo strany jeho matky, by sme určite žiadnu pomoc nemohli čakať. Keďže aj teraz sa k veciam stavia chladne. Z mojej rodiny tam šanca na pomoc určite je a viem, že by sa po čase tešili. Taktiež neviem ako by to bolo potom s materskou a či je možné, aby šiel partner na materskú somnou? Staršia bude mať v čase pôrodu 1,5 roka. Ďakujem za každú radu :(
Mi asi
@owecka Vy ste v uplne inej situacii. Ja hovorim o mamach, ktore nevladzu fungovat s 1 dietatom na "klasickej" materskej. A to je mega rozdiel, ked pomahaju napriklad vam, lebo chodite do skoly a ked niekomu pomahaju, lebo to jednoducho mama sama nezvlada 🤷🏻♀️
A za dalsie, nas chceli zasobovat rodicia a svokrovci napriklad jedlom. Ale proste som odmietla a bojujem s nimi kazdy raz, ked nieco balia. Vieme sa o vsetko s muzom postarat sami. Upratat, navarit a upiect si viem chvalabohu sama aj pri dvoch detoch + s tehotenskym bruchom 🙂
Btw ohovaranie to nie je, kedze jej aj vzdy poviem do oci 😉 Jednoducho sa nestotoznujem s pristupom: "Dobri ste mi len vtedy, ked vas potrebujem."
@zuzka1117 moja dcéra má syna, ja chcem pomôcť, veľmi ho ľúbim aj vnucika ma ľúbi, keď dcéra so zlatom idú na nákup, privezú ho k nám, to je radosti, a moja mama, teda prababka malého má 72 rokov, býva so mnou a nemá problém ostať s malým aj celý deň, malý má 2,5 roka, dcéra chodí so zlatom do práce, malý je často chorý. Prababka s ním ostáva. U nás nikto nemá problém pomôcť, ak treba. Lebo ja ako babka tiež chodím do práce.
@gabrielaaaa hmm tak to bolo urcite vytuzene dieta, ved si este do skoly v 18-ke chodila.. Sama si bola este dieta!... Pracu si predpokladam nemala, komu si sa hodila na krk, ci rodicom? Mama sa postarala, kym ste s frajerom po zurkach behali?
@lune 😂😂😂😂😂takto za prve prečítaj si co som pisala hore ja son pri nych nevyrastala 18 som byvala u priatela od neho som potom odišla a predstav si aj školu som si dorobila maleho v 2 rokoch do skolky ja do skoly vieš ja sa o neho stram v podstate sama ja som neni typ bab diskoteky a pod v zivote ma to ani nenapadlo odlozit dieta a isť sa bavit takže tak
@gabrielaaaa Gabi, my tu nezdialame rovnaky nazor, tak nas idu zlincovat 🙈 Radsej si vypnem upozornenia, lebo to je tu do nebe volajiiiiiciiiiiii 😂 Pekny vecer 🙂
@katkaos asi tak 🤣🤣🤣🤣🤣
@gabrielaaaa Otehotniet v 18 je dost hlupe, mat nemanzelske dieta tiez nie je vyhra.. Navyse kazde dieta s inym. Ale ako si si zariadila zivot, tak mas ja nekritizujem. Len mi prides dost nezrela a naivna. Budes to mat tazke budit cca 6mesacne babo aby si skolaka stihla odprevadit do skoly a nevyspata zvladat pripravu syna do skoly a popritom kojit. Ale ked to zvladli ine, das to aj Ty nie? A mozno aj sama s s dvoma detmi, ved popritom si najdes pracu ked frajer nahodou cukne. Zloz ruzove okuliare...
@lune omg🤣🤣🤣🤣pozri ja ti nieco poviem a co že som mala v 18 ale staram sa on už 5 rokov za druhe aky školak on ma len 5 rokov a bude mat odklad pretože je nar v Decembri takže stále chodi do školky všetko mu platim ja ex mi posiela 100€ žiadna vyhra ale malemu ni nechýba a nikdy ani nebude za druhe moj terajší nieje ziadne decko ma zrely vek nato aby vedel čo chce a si predstav ze teraz cakam jeho a živy nas ja som pracovala si predstav ale moj zdr stav mi to neumožnil viac som bola v nemocnici ako doma ja som na pn takže tak ja sa nebojím ničoho jednoducho nemala som štastie na chlapov a toto je moj posledny nieje typ ze a spravil som jej decko nech so robi ako vie on pre svojho syna spravi aj posledne tak ako sa uz skoro rok stara o mojho tak sa bude o svojho ja sa neplanujem vydavat mam naozaj dobreho chlapa ale ja svabu nechem takze tak koĺko dnešnych báb ma deti bez svadby a co svet sa nezrutil
@footballfun TLIESKAM zenam ako vy a drzim palce, ide z Vas sila ktora Vam iste nedovoli zlozit zbrane 🙂
@gabrielaaaa ..hej mala si no ved co...ved nabuchana skolacka bez prijmu ved to je bezne, ze? Ale rodicia mali rozum nechali Ta zjest co si si navarila. Skolu Ti este zrejme platili a ostatne je na Tebe. No a ked nebudes verit len sama sebe a nie frajerovi, ktory nemusi byt naveky ako mas vysnivane..o par rokov to moze byt vsetko inak...pises, ze mas PN a nemozes pracovat, cize prijem minimalny. Este raz otazka..dokazala by si sa sama postarat o dve deti a byvanie a zabezpecit ich? Odpovedz si sama sebe. A neklam samu seba ako je vsetko super, ked nie je. Dieta Ti ma zrejme zdrav.problem alebo je rozumovo pozadu tak jemu vela zdravia a zodpovednejsiu a realne uvazujucu mamu prajem!
@gabrielaaaa Aha tak decembrove dieta, sorry uz spim. Drz sa naivka.
@lune počuvaj mojho syna vynechaj už ta mam plne zuby ja sa ti nemám co spovedat moj syn je zdtavy nauc sa čitat krava ja som z rodicmi neni a nikdy ani nebola skolu som si platila sama a ano bola by som schopna tie zdr problemy som mala ja nie on tak sa skludni ja ti tu bebudem nićvysvetlovať cau ja som prijem mala neboj sa ty nič choďuž spat a nerieš životy inych čau
@lune podla seba sudim teba? asi sa ti to stalo nie smutne ale ja som na tom dobre neboj sa
Ja neviem, ale tu na koniku uz asi nemoze existovat tema, bez zbytocnych hadok a navazania sa do seba? Trosku respektu by to chcelo... Zeny, ved sme v tom spolu. Sme matky, tehulky..tak tu z modreho konika nerobme kurnik do frasa! 🤔
No Tebe som pisala nech zvazis moznosti, slusne a pekne. Nehnevaj sa ale citat nazory takeho jednoducheho dievcata (gaba), no nedalo mi. Mas pravdu, Tvojej temy sa to celkom netyka. Respekt 😉
@kath1210 :-*
@lune jedina jednoducha si tu ty prosim ta ja nebudem vysvetlovat niekomu cudziemu moj život rieš si ten svoj mne je dobre tak ako je pozri sa ja nemam 15 rokov aby ma tu niketo na nejakom koníkovy poučal co mám a čo nie ja som dospela môj život moje deti a aj keby som ostala sama di myslis ze budem na ulici? To sotva ore svoje deti spravim všetko takže tak
@katkaos ok, beriem, len proste to neviete, kto co ako ma. Ja sa niekedy snazim, ale kebyze rodicov a svokrovcov nemam, vobec by som to nedavala. A to malej periem, varim a hram sa s nou, chodim s nou von, stale s nou nieco robim. Do skoly som nastupila ked mala 4 mesiace. Tiez si mozu susedia mysliet cokolvek, ale verte, niekedy mam uplne vyplazeny jazyk a slzy na krajicku, ze s malou nie som. Potom ma prejde lutost a bojujem aj za malu. Aby sme sa mali dobre. Lebo aj tie peniaze clovek potrebuje a nemoze zostat na urade prace nezamestnany. 🙂
@zazvorka87 😂 ochotne pomáhajú ako kedy. Ale na mladšieho sa môžem vždy spoľahnúť a ten starší sa vie postarať tak, že sa s ním pohrá. Veľmi im ho nenechavam na hlave, ale niekedy sa inak nedá. Ale myslím, že v rámci možnosti sa to dá.
ahoj tak čo prežívaš poznám,lebo ja som ostala znovu tehotná, keď mala staršia dcéra pol roka🙂 je medzi nimi 14mesiacov 😂 no čo bol to šok🙂 ale čo ťa nezabije to ťa posilní🙂ale je to super🙂neboj sa postupne sa vám vytvorí systém a to pôjde🙂 teraz chodia už do škôlky ja o chvíľu do práce a je to fajn.Ja si napr teraz neviem predstaviť,že by som mala doma ročné bábo a učila ho od plienok😂🙈 už je to taká pohoda( teda pokiaľ sa práve nehádajú 😂)neboj sa to dáš ani nebudeš vedieť ako a pôjdu do školy🙂
Ahoj gratulujeme, my máme roydiel 1 rok a 4 mesiace medyi nimi🙂 už máme 7,5 a 6 rokov a celkom sranda🙂 hlavne hore hlavu a uy vopred ti poradím aby si sa snažila si to užívať..lebo ja trošku lutujem moje občasné výbuchy - že som si to viacej neužívala. TAKZE TAK RYCHLO RASTU...KEDYKOLVEK BY SI CHCELA MI NAPIS
Nejake grify:
1. Mne sa osvedcil dvojkocarik (hlavne ked som bola na ne sama), ale mali sme aj jednokocarik a bugynka (niekedy som bola na deti sama a niekedy mi pomohli jednu zobrat von)
2. V byte sme mali mensi kociarik s prednymi pohyblivymi kolieskami - dobre sa manevruje - kde som davala obcas mladsiu pospinkat..na chodbu alebo do izby...a tak...aj koli kotaktu, mala som pod dozorom ze starsia jej nic nevyvedie🙂
3. spankovy rezim budu mat rozdielny (aspon u nas), takye si to budes musieť nejako yladit (hrala som sa s mladsou ked spinkala, alebo sme varili) a potom zas uspinkat starsiu a venovat sa babatku
atd,kedykolvek sa oyvi🙂 a dryim palceee
@skorica8 finančne to nebude ľahké, takže sa na to priprav a to u nás jeden robil a bolo to o držku...lebo y rodičovského sme ledva vyšli na plienky a mlieko, lieky...., TREBA VYDRZAT... BUDE LEPSIE🙂 takže ak vám vychádza lepšia materská manželova tak neváhajte, ak by bol na živnosť môže popri materskej aj pracovať sa mi zad, každa korunka sa zíde, potom by sa vrátil do práce a hold budeš musieť to zvládnuť...dala som to...niekedy necháš veci plynúť a utrasie to samo, deti cítia ked je maminka nervozna a daju mi to pekne spätne najavo🙂 takže radšej bordel ,vyspať sa a lahke jedlá...ako uzlík nervov🙂

@lune ako?😂 toto je už moje druhé o to 5 ročne sa mi adi kto stara😂sväty?