Mám nárok na úpravu 16-hodinového pracovného času v 5tt?
Baby ja viem ze je tu veľa tém ale poraďte mi. Som tehotná v 5tt. Pracujem ako čašníčka dlhý a krátky týždnen s tým ze víkendy okolo 16hodin robím. A som v skúšobnej dobe. Mam nárok na úpravu pracovného času? Prosím poraďte. Dakujem krásne
@diaalex Ja?!😀😀😀😀😀😂 Zlatá moja ja mam vyse 20rocnu prax. A uz som tu zariadila a nielen tu vela zenam MD, dokonca maximálnu.
Tysi najskôr naštuduj zakladne pojmy a zakony. Hlavnou podmienkou naroku na MD je mat aspon 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom t.j.moze mat odrobene mesiac a ďalší rok moze byt PN a bude mat narok na MD ak bude PP trvať a odvody sa počas PN neplatia. To znamena dni NP. Nemusia byt odrobene. Uz si si to ujasnila v tej tvojej hlave? Trošku logickeho myslenia .
Cize ty si ujasni v svojej hlave a potom tu vyskakuj na slusnych ludi.
Ja som v 7. týždni tehotenstva a robím 12tky a iba nočné služby ako recepčná v hoteli.. Niekedy je fajn, niekedy nie, ale dá sa to vydržať. Ale osobne ako čašníčku by som nerobila, lebo je to dosť náročné robiť, hlavne co sa týka nôh, že ste vkuse na nich. Byť na Vašom mieste určite volím pnku radšej 🙂
Mozno by bolo vhodne podotknut aj to, ze ked autorka tehotenstvo pocas skusobnej zamlci a po skusobnej pojde rovno na PN, je to dost nefer voci zamestnavatelovi... ale chapem, ze na toto sa nikto nepytal :D
@alexandra2468 ona skôr počíta s tým že kolegovci budú robiť za ňu - ona by robila len 8-čky a len obsluhovala🙂 to sú tie naivné predstavy po škole😀
@alexandra2468 robíme spolu dve baby na zmene. Ta ktorá s nou robím vie ze mam toto v plane takže ráta s tým...
@mogaa ja by som robila najradšej 12sky. Vždy osm chcela 12sky. Lenže 18stky niekoľko po sebe co podľa zmluvy ani nemá byť. A sme len dve baby a chúďatko ona sama ma ledva 45 kg a tie sudy dvíhať nie je Boh vie co. Preto sa pýtam na vás názor. To ze sa chystám na Pn možno tak ona vie. Preto je náhrada v zálohe. Ale nepotrebujem ublížiť sebe ani dieťaťu
@bojka22 nuž tak PN......PN budeš mať platenú dokiaľ ťa na nej lekár nechá.....rovnako PP bude trvať dokiaľ ho zamestnávateľ nezruší. Pokiaľ oficiálne neoznámiš že si tehotná, dovtedy ti zamestnávateľ neupraví podmienky. Ale keď to oznámiš je veľmi pravdepodobné že ti PP zruší ....takže buď 1 a 1/2mesiaca vydržíš a budeš riskovať že sa nič nestane alebo choď rovno na PN....
@bojka22 ono v podstate prvý trimester je najhorší, je tam najväčšie riziko potratu....takže ak sa to má uchytiť, sa to uchytí a ak nie, tak to samovoľne odíde....veľa báb ani zo začiatku nevie že sú tehotné (buď si neusledujú kalendár alebo majú normálne menzes) a robia aj ťažkú prácu v automobilkách....väčšie riziko tam teda je, ale sama vieš ako sa cítiš a keď sa už na to nebudeš cítiť, tak PN-ka....
@mogaa akože ja zvládam. Lenže už ked sme len dve a plno ludi a k tomu ťažké veci tak človek je unavený a ešte mam nižší tlak co je vraj normalne a bolesti podbruska. Ja sa bojím kvôli tomu ze môžem potratit. Podľa veľkosti som 5tt. Takže snáď o 3 týždne na kontrole bude všetko fajn

@sapa20 skúšobná doba sa jej predĺži o dobu čo je na PN, potom už je na neurčitú dobu....