icon

Mohol to byť potrat?

tamara7
2. mar 2013

Baby, asi si budete o mne myslieť, že som šibnutá, ale stalo sa mi niečo, o čom neviem čo si myslieť. Som v 8 tt, minulý týždeň som bola na wc a "niečo zo mňa vypadlo", necítila som to, zbadala som to až vo WC, ale neviem čo to bolo, bola to akoby taka malá šedá gulička.. Zľakla som sa či som nepotratila, ale ani som nekrvácala, ani som nemala žiadne bolesti. Odvetdy nerozmýšľam nad ničím iným a mám taký pocit prázdnoty, kým som vedela, že je všetko OK, mala som stále pocit nafúknutosti a teraz zrazu nič.. Čo to môže byť? Myslíte si, že mohlo ísť o potrat?? Ďakujem vám za všetky vaše rady a príspevky ☹

Strana
z2
sabina1975
2. mar 2013

minuly tyzden sa ti to stalo ?!? a ty v sobotu na obed kludne pises ze sa ti stalo nieco preco si neisla hned k lekarovy urobil by ti sono a hned by si vedela na com si preco si neurobis test ved ak si potratila ciarky by zacinali slabnut ja naozaj nechapem ved tu ti nikto nepovie co to z teba vypadlo vedia to len lekari

cerez
2. mar 2013

@tamara7 Sabina1975 mi zobrala slová, ktoré som mala na jazyku. Chápem, že píšeš zo strachu, ale ak je dôvod pre strach mala si ísť hneď ten deň alebo na druhý k lekárovi. Možno že nejde o potrat, možno že vyšla len krvná zrazenina s hlienom. Na tvojom mieste by som šla ešte dnes na pohotovosť a dala sa vyšetriť. Si tehotná a máš na to právo, aj keby šlo len o planý poplach.

soldi
2. mar 2013

@tamara7 v osmom tyzdni ma embry 3 cm. s telom matky je prepojene a je zaryte v sliznici maternice. neviem si predstavit, ze by sa len tak vykotulalo bez krcov a krvi.
pises, ze si to necitila, ta "gulka" kludne mohla byt len nejaka spina z oblecenia.

dost uletena otazka teda.
a len jeden prispevok.
hm.

afrika
2. mar 2013

@soldi neviem, či to čo videla zakladateľka bol potrat, no pri mojom 3 potrate v 8 tt tiež zo mňa "vyšlo niečo šedé, akoby v tvare vajíčka" :( v ten deň som potrtila a bolo to toto :(

tamara7
autor
2. mar 2013

@afrika prosím ťa, aj si krvácala? alebo si mala bolesti??

afrika
2. mar 2013

@tamara7 krvácala som strfašne silno + bolesti

soldi
2. mar 2013

@afrika tak to je ale podstatny rozdiel, to sa neda porovnavat. potrat vzdy sprevadzaju bolesti a krvacanie, prave preto, ze je plodove vajce prepojene s nasim telom

tamara7
autor
2. mar 2013

@afrika ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď, ja som nekrvácala, ani som nemala bolesti, ale vystrašilo ma to ☹ a chápem, že tu zrejme každý nado mnou krúti hlavou, ale bola som v šoku, nechcela som si niečo také ako potrat pripustiť a bála som sa ☹ viem, je to hlúpe a veľmi ☹

afrika
2. mar 2013

@soldi rozdiel to je, len som chcela tím napísať, že bohužiaľ je to možné takto vidieť.... dokonca to "vajíčko" bolo úplne bez krvy, čisté... len toľko som chcela. no samozrejme, že je v tom rozdiel čo píše zakladadeľka a ja 😉

afrika
2. mar 2013

@tamara7 není to hlúpa otázka, no na tvojom mieste by som pre pokoj duše išla na vyšetrenie skôr 🙂 veľa šťastia prajem 🙂

soldi
2. mar 2013

@afrika hmm, zvlastne. aj ked je pravda, ze v tomto tyzdni dieta este nema placentu, je zivene len zo zltkoveho vaku. ale aj tak by malo byt prichytene o stenu maternice

tamara7
autor
2. mar 2013

@afrika ďakujem moc, aj ja tebe želám veľa šťastia 🙂

cerez
2. mar 2013

@tamara7 A nebolo by lepšie ti zájsť na pohotovosť? Takto ťa budú zožierať myšlienky a ešte dnes a za chvíľu budeš vedieť na čom vlastne si! Ja ti držím palce aby to bolo ok.

afrika
2. mar 2013

@soldi prichytené samozrejme bolo, len pri spontánnom potrate je samozrejmé, že odíde :( spontánny potrat som mala 2x, no ten prvý krát som to takto nevidela...

tamara7
autor
2. mar 2013

@cerez ďakujem pekne

slagy
2. mar 2013

Ja som v 2009 potratila v 8tt . Zacalo to obr bolestami , krcami, vzapati na vecku krv,...uz som vedela ze to nebude dobre. Isla som sa osprchovat a utekala som ku gyndosovi. Hospitalizoval ma hned na kyret, na sone nic nevidel, ani babo,..ani nic.
Bola to vlastne v tom tehotenstve prva navsteva gyndosa. Tehu som mala potvrdene len testom. Hospitalizoval ma preto, aby vylucil mi omaternicove tehotenstvo, lebo aj pani doktorka , co mi ten kyret robila vravela, ze vnutri som nic nemala (babo).
Mimomaternicove tehotenstvo sa po krvnych vysetreniach vylucilo.

Pri tej sprche, kym som isla na gyndu zo mna nieco vyslo,... Bolo to nieco ako mala larva, alebo ako by som to povedala, take blede,..ja som to moc neskumala, ...na to som naladu naozaj nemala. Ale dnes viem, ze to bolo to moje babo, ktore sa k nam narodit nechcelo ☹

Ale ako pisem, krv a bolesti to vsetko sprevadzali.

cerez
2. mar 2013

@tamara7 Ja som celú dobu špinila a na druhý deň po Vianociach na záchode zo mňa vyšlo kus krvi. Mala som bolesti, kŕče a kríže ma neskutočne boleli. Bol to koniec tehotenstva!

barboritta
2. mar 2013

mne sa tiež niečo takéto stalo v prvom tehotenstve.volala som lekárovi v šoku že čo mám robiť,hned som mala ale prísť.nakoniec sa ani nezistilo že čo to bolo,ale babo nie.byť tebou tiež utekám.držím palce

tamara7
autor
2. mar 2013

baby, všetkým vám moc ďakujem, ja som nemala ani bolesti, ani krv, tak snáď to nebolo to najhoršie, no napriek tomu pôjdem ešte dnes na pohotovosť.. ešte raz ďakujem a želám vám všetkým všetko dobré..

barboritta
2. mar 2013

napíš nám ako si dopadla

cerez
2. mar 2013

@tamara7 Prosím ťa, daj vedieť ako si dopadla! Ružomberčanka ti drží palce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buffinko
2. mar 2013

@tamara7, dúfam, že bábo je v poriadku a bola si už u lekára. fakt je najlepšie zájsť si na kontrolu a vieš na čom si a nemusíš sa užierať...ja som potratila v 6tt, tehotenstvo som mala potvrdené len testom a boli to neskutočné kŕčovité bolesti a snáď aj "kýbeľ" krvi vytiekol. pokiaľ si nemala a nemáš bolesti, snáď by to malo byť ok.

1alex3
3. mar 2013

každá sa v tehotenstve viac sledujeme...ja som raz mala bolesti a o 2 dni som vycikala ladvinový kameň, keby som nemusela cikať do pohárika ani by som si to nevšimla..
myslím ak by to bolo to, čo píšeš, asi by si krvácala.....každopádne tehotná potrebuje kľud, preto by som čím skôr navštívila lekára, aby ťa vyviedol z neistoty 🙂
držím palce a skús sa nestresovať, viem že je to ťažké, sama to prežívam, preto sa idem radšej prejsť na slniečko, alebo si pospím, len aby som vylúčila stres a zajtra, po prehliadke bude lepšie.... 😉 🙂 😉

tatinka
5. mar 2013

@tamara7 ahoj, no co ako si dopadla, je vsetko v poriadku s babom? aj s tebou?

denisa1986
6. mar 2013

@soldi mila soldi..to ze pri potrate musis krvacat a mat bolesti to nie je pravda!!!Ja som mala potrat bez bolesti a krvacania.Vobec som nevedela ze som potratila.. Tamara7 radim ti co najskor ist k lekarovy nech vies na com si..

soldi
6. mar 2013

@denisa1986 pri potrate nemusis jrvacat ani mat bolesti, v tom pripade ide o zamlknute tehotenstvo. Pokial vsak telo plod vypudzuje, tak je to vzdy sprevadzane a bolestou a krvacanim, dokonca aj v ranom stadiu.

lilinka001
6. mar 2013

dobry den prajem...pred dvoma tyzdnami som si robila test ,ktory mi vysiel pozityvny, hned na to som nastivila svojho gynokologa ktory mi na zaklade krvných testov moj vysledok potvrdil...kedze to bolo este priliz malinke aby zistil nieco viac kazal mi prist o 2-3 týzdne ...lenze tyzden na to som sa zacala citit nejak zvlastne tak som navstivila ineho gynekologa(pretoze som vzdialene dalej od svojho) aby som zistila ci je vsetko v poriadku ...ten mi povedalk ze plod je maly len 7mm -to bolo vcera 5 marca.KAZAL mi prist v pondelok lebo jedno vysetrenie na to aby zistil ci je vsetko v poriadku mu nestaci...spokojna som prisla domov ...lenze dnes 6.marca mi zacal hnedy výtok - nie je silny ale ani slaby..mam ist s tym hned na vysetrenie alebo to nic nieje ...podla mojho vypoctu by som mala byt v 4 az 6 tyzdny tehotenstva...strasne sa bojim ze o to pridem:( prosim poradte mi co mam robit??

bosorka3113
6. mar 2013

@lilinka001 Ja by som isla na pohotovost tam ti mozu dat niake lieky na udrzanie tehotenstva alebo nieco take...

dzudka
6. mar 2013

@lilinka001 urcite bez na vysetrenie,!!!!!!!hroziaci potrat....:'(

ivec16
6. mar 2013

@lilinka001 ak je to cisto hnedy vytok, bez jasnej cervenej krvy, moze sa jednat len o uhniezdovanie, nemusi to znamenat nic a bohuzial moze to znamenat aj to co nechcem ani napisat... zostat v klude, ak to ma zostat tak to zostane... ak chces mozes skocit na pohotovst alebo rano k lekarovi, mozu ti dat nejake lieky na podporu tehotenstva, ale ak ten plod nie je dobry tak to aj tak nepomoze, a skutocne sa moze jednat len o uhniezdovanie, dopraj si klud, nebehaj velmi, setri sa... drzim palce aby vsetko ok dopadlo...

Strana
z2