icon

Môže prechladnutie v ôsmom týždni ovplyvniť vývin bábätka?

slniecko_2919
5. júl 2026

Môže prechladnutie ovplyvniť bábätko? Jeho vývin??. Mám pocit že na mňa niečo lezie a veľmi sa bojím. 😒

ludmilka2407
5. júl 2026

Bezna nadcha by nemala mat nejaky vplyv, nebezpecenstvo moze byt pri horuckach napr.

olivieraa
5. júl 2026

Ja som pri oboch tehotenstvach zo zaciatku bola chora, teploty, vysoke crp a antbiotika.. potom kovid..nastastie mam 2 zdrave deti🙏 tak drzim palce🙂

kkovacovak
5. júl 2026

@slniecko_2919 bežné choroby dieťa nijako neovplyvňujú

anonym_fab689
5. júl 2026

Ja som tiež bola chorá úplne na začiatku cca 4-5 týždeň a potom znovu v 13 a všetko dopadlo ok. Paralen len ak je horúčka nad 38 inak nedávať a všetky lieky len čo sú bezpečne v tehotenstve a pre istotu by som išla na crp v 13 týždni ja som mala vysoké a museli mi dať antibiotiká..

euka210
5. júl 2026

@slniecko_2919 nie, klud

anonym_03ab3a
5. júl 2026

Mala som tehotenstvo kde som mala tazke infekcne ochorenie a dieta je OK. A tehotenstvo kde neboli nijake specialne problemy a dieta OK nie je.
Zbytocne sa budes stresovat, su veci medzi nebom a zemou. Ale skladat sa z takychto veci Ti nepomoze (bez ohladu na akekolvek okolnosti). Tak drzim palce nech je vsetko OK.

marianarem
5. júl 2026

@slniecko_2919 Bezna infekcia je ok, ja snad ani nepoznam zenu, ktora by pocas tehotenstva nebola chora. Je zopar virusov, ktore mozu ovplyvnit vyvoj plodu, ale bezne prechladnutie to nie je.

lasona
6. júl 2026

Kľud ...mala som coronu a dieta sa narodilo zdravé.

rozarka8888
6. júl 2026

Neboj sa, bude to v poriadku.
Pri synovi som bola často chorá, hlavne hrdlo som mala zapálené a kvôli tehotenstvu mi nechceli nasadiť žiadne účinné lieky. Rodila som v 36. týždni po štyroch dňoch ležania na prípravnej izbe, z dôvodu odtekania plodovej vody. Syn mal nízku pôrodnú váhu 2 460 g a ihneď mi aj malému nasadili ATB, kvôli zistenému streptotoku v plodovej vode. Od mala mal zdravotné problémy ale dnes už je to zdravý 30 ročný muž.
Pri dcére som bola 3x chorá. Prvý krát mi ihneď na začiatku tehotenstva (asi 2. týždne ) povedala gynekologička, že mám zápal maternice. (To asi v tehotenstve nie je možne, tak skoro to nerozpoznala)Tak lieky a injekcie. Druhý krát v 16. týždni som mala zápal močových ciest (krv v moči) s častého pitia minerálnej vody. Nasadili Augmentin. A v 8.mesiaci som bola už fest chorá a nasadili nejaké ATB penicilínové. Dcéra sa narodila úplne zdravá a nebýva ani často chorá. Má 24 rokov.

veselo_neveselo
6. júl 2026

Tak moze a nemusi, nikto z nas nevidi co za virus ta obletuje.
Netrap sa tym, oddychuj, a uvidis ako to pojde. Velakrat je vsetko uplne v poriadku aj pri chorobach, zdrave tehotenstvo je velmi odolne 🙂