Môžem sa dať zaočkovať, keď si myslím, že som tehotná?
Ahoj žienky.
S manzelom sa snažíme o bábätko a mám pocit že sa aj podarilo, 3 dni do zadu som cítila tlaky v podbrušku a pichanie, a na nohavickach som si našla aj hnedý fľak , mala som proste presne ten istý pocit ako keď som otehotnela s dcérkou . Test som si ešte ale nerobila lebo mi to príde skoro.
Lenze v stredu mám ísť na druhu dávku proti covid len mám strach či sa vlastne môžem dať zaočkovať keď som možno tehotná, bojím sa aby to neuškodilo plodu. Máte niektorá s týmto skúsenosť ? Ďakujem 🙂
Ja by som sa v prvom trimestri nedávala… potom v pohode.
Istotne by som nešla. Český imunológ Jiří Šinkora - Súčasné vakcíny proti koronavírusu boli schválené ako experimentálne vakcíny k núdzovému použitiu. A od klasických sa značne líšia. A aj píše aké nežiadúce účinky to môže mať na matku aj dieťatko. Za pár rokov uvidíme , tie následky očkovania.
@magnetk netrep sprostosti z konspiracnych zdrojov. Ziadna studia nikdy nedokazala ziadne nasledky na matku, nieto este dieta. 🤦🏼♀️ Vakciny uz su oficialne schvalene, ziadne nudzove alebo experimentalne. Si najskor over co trepes, ale chapem,ze senzacia ma vecsiu cenu ako fakt v dnesnej dobe...
Sprav si tehu test a potom konzultuj s gynekologom
@magnetk ... A potom sú tu ešte takéto rizika
https://www.cas.sk/clanok/2625819/mamicka-ivana...
@magnetk ty si dobry experiment....
@joannita Jezis zaaaaas tento argument. Tehotne sa ockovali aj predtym kristeeeee proti chripke,tetanu (v Irsku sa uplne normalne vsetky tehu zeny ockuju proti chripke) Okrem toho vakcina a lieky nie je to iste uz to pochopte ludia. A btw paralen si normalne mozes dat, aj kvapky do nosa v obmedzenom mnozstve 🙂 aj antibiotika, aj ine lieky.
Ockuje sa aj v 1.trim.
Tvrdenie ze tehotna moze ledva paralen je uplna hovadina, tehotne mozu vela druhov liekov a aj ich bezne beru, ak je to potrebne.
Napriklad aj pri beznych nevolnostiach.
@joannita ano samozrejme, lekar ti naordinuje lieky vediac o tom ze potom
sa rodia postihnute deti.(akoze co,zena si dala paralen ktory je povoleny alebo si dala nejake tazke teratogenne latky alebo aky je teda ten tvoj pripad co poznas?) Lebo lekari su vsetci konspiratori, chcu nas vyhubit. Preto
sa aj v tehotenstve odporuca ockovanie. Lebo ked dostanes covid s tazkym priebehom a ten koktail co do teba daju na ARE to bude uplna pohodicka oproti tomu.

@nika12323 podla mna mozes ist