Na čo všetko berú krv v prvom trimestri?
Na čo všetko berú krv? Štítna žlaza? Pečeň?
@a_alexandra_a a na Down syndrom?
Na Down syndróm sa berie pri prvotrimesteálnom takže niekdy medzi 13-15tt ale to len tie štatistiky
Tie čo si platíš sama a máš z toho jasný výsledok na rôzne syndrómy si môžeš dať spraviť skôr (od 10tt)
@nika_val mám len taky problém že doktorka nevedela namerat bábo ,merala NT a keď sa jej to podarilo dostala výsledok 3.3mm . Poslala ma ďalej na Geneticky ultrazvuk. Minulý týždeň mi brali krv . Dosť vela..a ja som už totálne pomletena že na čo mi brali tolko . Preto sa pýtam či na prvom už vyšetrujú z krvy aj down syndrom?
Ale tie testy u Dr. z krvi na genetické syndrómy nie sú presné, sú len štatistické. Za presné testy Nipt (trisomy, nifty) sa dosť platí - ak si platila cca 400€, tak Ti brala tie. Ak si neplatila, máš iba Triple a tam by som sa na výsledky nespoliehala.
@michaela329 Ďakujem! Áno už ako tak mám na študovne že tie tripple testy sú len 💩💩
Budúci týždeň idem na 4D ,uvidim čo mi tam povie pani doktorka a podla toho si dam spraviť Trisomy test.
Mne napríklad vyšli negatívne a nakoniec trisomy a morfo sono mi potvrdili Edwards syndrom u bábätka, takže robíš dobre, že si dáš urobiť lepšie vyšetrenia 🤞
NT musi merat iba lekar s na to kalibrovanym pristrojom USG, inak to neni dostatocne presne. Takze 3,3 neni taka hodnota, zvlast takto merane, ze by tam nieco fakt bolo

6. – 10. týždeň tehotenské odbery (krvná skupina + protilátky, HIV, syfilis, žltačka typu B, krvný obraz, glykémia nalačno)
10. – 12. týždeň odbery krvi na HCG + PAPP