Na tvári sa v tehotenstve mi robia samé vyrážky.

danielkadandy
17. mar 2020

Mam 8tt a plet hroznu...co vam pomahalo na to?

michaella24
17. mar 2020

Podľa mňa nič, aj mne sa zhoršila pleť na začiatku a potom sa to upokojilo. Neviem síce, v ktorom týždni, možno okolo 10teho, vtedy mi začali ustupovať aj nevoľnosti a bolesti žalúdka. Pleť sem-tam dačo aj teraz, ale určite lepšie, lebo som sa začala vyhadzovať ako v puberte aj na lícach a čele, už roky som nemala takú pleť. Sú to hormóny, s tým nič nespravíme. Treba sa starať o pleť, čistiť ju, dávať si pozor na vhodnú kozmetiku. Ja som prešla v tehotenstve na RAU, dovtedy len The Ordinary a tá mi super fungovala na moju problematickejšiu pleť, len veľa produktov sa v tehotenstve nesmie. Si myslím, že časom, keď tie hormóny prestanú až tak kolísať, sa to upokojí.

danielkadandy
autor
17. mar 2020

@michaella24 uhm lebo sak zo stravy to nemam kedze skoro nic nejem...cele dni mi je odporne..jedlo ani vidiet...ale nevraciam...ty si aj vracala?

michaella24
17. mar 2020

@danielkadandy nie, mňa hrozne bolel žalúdok, bolo mi na vracanie, ale predýchavala som to. Neznášam vracať, v 15tich som kvôli problémom so žalúdkom prevracala rok svojho života 😀 Väčšinou aj keď som chcela, že som to už vzdala, napínalo ma, pokašlala som si a bolo okej. Iba raz som sa strašne dovracala z kávy a odvtedy ju ani nepijem. Toto nie je stravou, síce sa nestravujem ukážkovo, jem čo mi chutí a väčšinou to teda zdravé nie je, ale pred tehotenstvom som zvládala svoju pleť, bola bez vyrážok a zhruba... Ja neviem, po tom šiestom týždni som sa začala vyhadzovať na brade hlavne, ale aj inde, čo som fakt nezažila už roky. Teraz je to lepšie. Mne dokonca ešte predošlá gynekologička vravela, keď som ešte v 18tich riešila antikoncepciu, že mne zrovná pleť tehotenstvo. Tak uvidíme po pôrode či sa udejú zázraky 😀 Teraz pracujú hlavne hormóny, si ešte v podstate na začiatku, vydrž

michaella24
17. mar 2020

... vydrž ten prvý trimester a začne sa to zlepšovať. Ale tiež je to veľmi individuálne. Niektorým ženám je zle ešte v 16tom týždni, niektorým celé tehotenstvo. Mne to začalo ustupovať v tom 10tom týždni, občas mám ťažký žalúdok, no je to lepšie.

kiki68
17. mar 2020

Ja som tiez mala, aj fialovy a cervene flaky, v 16 tt zase akne, co som nikdy nemala ani v puberte. Teraz od 20tt sa to upravilo a uz som iba trosku flakata. Ale ziadne terno, ked niekto povie ako chlapec pridava krasu. Tak tento nas bude fesak po tatkovi, lebo krasu z tvare vzal uz v 7tt. Ale tak ono to po porode zmizne tieto flaky. Hlavne ked je slnko si barrier tvar 50 spf aby neostali pigmentove flaky. Bo tie idu dole tazko.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunny8
17. mar 2020

@danielkadandy nič .. iba kortikoidna masť od kožnej .. tuším to bolo advantan mastný krém ..

kristi40270
18. mar 2020

Ja mam tiež otrasnu pleť vyrazky a ktomu ešte moc suchu

denullllka
18. mar 2020

@kristi40270 aj ja presne a sucha hrozne :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre