icon

Napätie a tlak v podbrušku v 6 týždni

nini1010
3. nov 2012

Ahojte,rada by som sa opytala skusenejsich mamiciek ci je normalne ze v 6tt citim v podbrusku tlak a silnejsie napatie. Je to podobny pocit ako ked mate "vetry" a nafuknute brucho ale toto nie je z toho.Stava sa mi to skor vecer ale niekdy aj pocas dna a niekedy je to sprevadzane aj bolestami krizov. Dakujem pekne za odpoved,este som nebola na prvom vysetreni takze prosim skuste ma nevydesit🙂 Dakujem este raz.

Strana
z2
mahulenka87
21. nov 2012

Ja som iba v 4.tt a cítim už asi týždeň pobolievanie v podbrušku ako pred menzesom. Aj prsia ma bolia... ale to je asi normálne 🙂

lenkastar
21. nov 2012

Ahojte, ja som asi v 5 tt a tiež mam také bolesti ako keby som mala dostať menzes ale doktor vravel, že to je tým, že sa zvačšuje maternica tak som kludná 🙂 inak už nech je pondelok idem na sono a vraj už tam uvidíme lepšie to bábenko 🙂

ewwwe
21. nov 2012

Ahojte, ja som bola minuly piatok na sono a lekarka mi povedala ze nam nic nemoze zaistit, lebo vidi zatial len malu gulicku a nic viac, aj ja som ju videla na obrazovke tiez. V sobotu som bola aj na krv a vcera mi povedala ze aj z krvnych moze akurat potvrdit tehotenstvo ale nic ine nemoze zarucit. Mam z toho take obavy. Tento tyzden mi zacali bolesti v podbrusku ako keby mi mali zacat mrchy a vzdy idem na zachod s malou dusickou ci som nezacala krvacat. Na kontrolu mam ist buducityzden v stredu. Mojmu manzelovi povedala ze ak by sa to neujalo bud sa mi pustia kramy alebo mi to budu musiet vybrat :( tak sa strasne bojim.

habibi78
21. nov 2012

@ewwwe a co by si chcela vidiet na sone v 6tt? moze sa stat, ze ked pojdes teraz najblizsie na uzv ze tam lekarka stale nic neuvidi, teda myslim ze ani akciu srdca neuvidi...a potom sa budes zases stresovat, ze nieco nie je v poriadku... niektore veci neurychlis, ono tiez potrebuje svoj cas a by rastlo....a v 6 tt ti ziadny lekar nepovie viac ako tvoja gynekologicka... 😉 to ze ta boli podbrusko moze byt aj tym, ze sa maternica pripravuje na rast...to je bezne.... dokonca aj keby si mala krvavy vytok, to este neznamena koniec....niekedy sa to pri zahniezdovani vajicka zvykne stat.... takze optimizmus, radost, usmev, vsetko bude v poriadku, hlavne nestresuj samu seba, to babatku nepomaha....aj ked sa som bola ako prvorodicka presne taka ista 😵

katulienka28
22. nov 2012

ahojtee..ako čitam vaše prispevky tak sa pripajam aj ja,,som totiž v 7 tyždni a som aj v nemocnici..prisla som s bolestami ,lepsie povedane pichanie pri vajecnikoch a hnedaste vytoky..tu na v nemocnici ani sami nevedia co mi je,raz že je to dobre a raz že zle..už sa sama v tom nevyznam..a som tu už tyžden a neskutocne po psychickej stranke sa to neda vydržat...neviem čo sa somnou deje sama sa nespoznavam,,nic mi nechuti jest,musim nasilu do seba nieco dat..mam strach pretože 1-potrat mam zasebou..a nechcem aby som zase potratila..jeto na dobrej ceste ale aj tak mam strach..prosim vas poradte mi co mi vlastne je.......

zan33
22. nov 2012

@katulienka28 kati neboj sa. Som na tom podobne, 2 x nemocnica atd. Aj ja pocuvam protichodne nazory, ale vzdy je lepsie viac pocuvat tie dobre a zostat trosku realistkou. Nie som lekar, tak sa nebudem vyjadrovat odborne, to necham na lekarov, ale k tej psychike - stres ti nepridava. Neboj sa, aj ja som mala stavy priam zufalstva - lezat, pozorovat sa a donekonecna sa bat - nic prijemne. Mam stastie na super kamaratky, ktore ma cez mobil nonstop udrziavali v norme a povzbudzovali 🙂 Ak ta trosku utesim prezila som skutocne obrovske krcove bolesti so spinenim a babo je stale v poriadku. Nemas prave cas kedy by si normalne mala svoj cyklus? Tym by mohlo tiez byt vysvetlene to spinenie. U mna to tak bolo. Urcite bud pokojna a ziadne negativne myslienky si nepripusti. Bude to v poriadku, drzim ti palce! 🙂

katulienka28
23. nov 2012

@zan33 jeeeeee dakuje ti...už som doma neska ma pustili..tak som stihla aj obvodneho lekara..ultrazvuk ok aj babetko 🙂 sa tesim ale aj tak strach tam je...ale doma je doma 😎 ine ako v nemocnici...dufam že už tam pojdem iba rodit 🙂 tak a vratim sa k mojim problemom..vytok už nemavam iba take žltaste špinenie a pod bruškom ma troska pobolieva neje to až take hrozne normal..ale da sa to uniesť..a to maš pravdu že aj ja mam vela dobrich kamaratiek ktore ma po psychickej stranke podporuju a to je dobree aj ja tebe želam len to naj po psychickej stranke...a držim pršteky 🙂

danusa21
23. nov 2012

Ahojte baby,mne este ani nemeska a uz mam taketo tlaky.Aj ovulacia mi akosi nedosla tento mesiac,normalne ma v strede cyklu pichalo v lavom vajecniku.Aj kava prestala chutit.Neviem sa dockat, ci bude Ms meskat alebo nie,aby som mohla robit test.Teraz by som mala byt vo 4. tyzdni podla kalkulacky na nete.To by bolo moje druhe baby.Moja mala Emma ma 15 mesiacov a ja by som sa velmi potesila druhemu.Drzte prsteky 🙂

pancuska
23. nov 2012

@lenkastar ahoj,nahodou som natrafila na tuto temicku pretoze som mala tlak v podbrusku ale uz to preslo a brucho mi zasa tvrdne,ale to je asi bezne....ale zaujalo ma ze mame rovnaky termin a tiez idem v pondelok ku gyn.... 😉

ivka1985
23. nov 2012

ahojte. ked som bola ja v 7 tt tak som mala silne bolesti v podbrusku a hned som behala do nemocnice. doktorka mi povedala ze maternica sa pripravuje a roztahuje a je to bezne. len sa nebojte a budte kludne urcite vam vsetko dobre dopadne. mne inac tiez dost dlho nevedeli na usg povedat ci je vsetko ok.

lenkastar
24. nov 2012

@pancuska ahoooj! tak to je super! uz sa newiem dockat pondelka weru! dufam, ze bude wsetko ok a malickemu sa dari tak ako ma 🙂 mne brusko weru netwrdne,ani nie je widno zwacsenie zatial, wraj to brusko narastie az niekedy w 6 mesiaci ale tak asi ako komu 🙂 aj ty cakas swoje prweee??? 🙂 drzim palce!

pancuska
24. nov 2012

@lenkastar my sme sa snazili o babo 3,5r a za ten cas mam za sebou mimomaternicove tehotenstvo a 3 laparoskopie,prisla som o obidva vajcovody a dostala som s hormonalnych liekov kila navyse,za ten cas som pribrala 14kg a tak ja mam brucho uz davno velke 😉 musela som podstupit umele oplodnenie ktore nam na stastie vyslo na prvy pokus a dala som si vlozit 2 embryjka takze v pondelok sa uvidi ci budu obidve alebo iba jedno,lebo som aj 2 dni spinila.....ono je to pri umelom oplodneni trosku inak ako ked zena otehotnie prirodzene.....takze zatial nemame ziadne deticky.....tiez drzim palce,ak nezabudnem alebo aj ty,napis ako si dopadla!! 🙂

moonica
24. nov 2012

Baby a je normalne aj pichanie vo vajecniku akoby Nie ta typicka bolest podbruska ale aj rozne pichanie na stranach....

danusa21
25. nov 2012

@moonica Myslim, ze som videla niekde na fore aj taketo bolesti v tehotenstve. Mna bezne picha v lavom vajecniku na zaciatku OVU. Ale daj si pre istotu skontrolovat na gynde, aby to nebol nejaky zapal.

lenkastar
26. nov 2012

@pancuska ahojky! tak ty máš toho ale za sebou kooopec ☹ to ma mrzí! ale widíš podarilo sa! ja som dnes bola a meriame 3mm tak sa teším 🙂 doteraz žiadne newolnosti až dnes už aj wracanie ☹ celý deň mi jediwne, moc som toho ani nezjedla, zato wčera som jedla celý deň a kopcowé porcie 🙂 newiem ako ráno wstanem weru...no a objednaná som na 17.12 na krwné testy a.t.ď... a ty ako si dnes pochodila? dúfam, že dobre! 🙂

lenkastar
26. nov 2012

@moonica ahoj aj ja som to máwala a doktor mi powedal, ze to je wlastne ta owulacia. ja som sa uz bala cinemam zapal waječníkow tak som knemu hned bežala ale ukludnil ma 🙂 takže keď to bolí, treba sa snažiť! tak powedal doktor 🙂

dedenini
26. nov 2012

@nini1010 sa ti roztahuje panva...je to normalne podla mna..ja som to mala tiez a doktori mi tak vraveli

moonica
26. nov 2012

@lenkastar to ja viem aj ja som mala bolestivu ovulaciu.. ale ja som tehotna teraz cerstvo uplne na zaviatku... dnes som mala MS dostat, nedostala som, test mam pozitivny od soboty... Tak pri tehu ci je to normalne som chcela vediet.. a dnes ma aj ladvina boli:(

lenkastar
26. nov 2012

@moonica ahaaaa tak to netuším, ja som mala na zaciatku teh. take bolesti akoby mal prist menzes, takze ti poradit newiem ☹ no jedine bež k doktorowi a budes mudrejsia (a aj ja) 🙂

lenkastar
27. nov 2012

no baby dnes som na umretie... ☹ od wcera grcam...dnes som ledwa nawarila nieco strasne. som zwedawa dokedy to takto bude ☹ aj wam takto bywalo zle? ☹

zuzulik51
30. nov 2012

ahojte, baby kedy ste boli prvy krat na sone? ja som v 6 tyzdni a dnes som bola na krvi ale na sono ma objednali az v 10 tyzdni v januari. nie je to neskoro? dokonca sa ma nikto na nic nepytal...

timea777
30. nov 2012

@mahulenka87 a ty mas uz 100% potvrdene tehotenstvo?
meska mi menstruacia a vysli mi 2 pozitivne testy, bazalnu tepltu som nikdy nemala prilis vysoko. Bola som u lekara a on nic este nevidel, a teraz mam cakat 2 tyzdne ci som alebo nie som tehotna. Aj vy ste tak cakali na potvrdenie? Ak by som bola nahodou tehotna tak som este len cca bude 5tt, ale mne vobec nie je zle, prsia ma bolia len trosicku, uz ma boleli aj viac. A striadaju sa mi pocity v podbrusku akoby som mala cochvla dostat a mala som len trosilinku hnedy vytok.
Tak ja neviem co si mysliet. Nechcem si robit zbytocne nadeje, ani stresovat....... ja tie 2 tyzdne asi nevydrzim :(

timea777
30. nov 2012

@lenkastar kedy ti potvrdil lekar tehu na sone? Na uplnom zaciatku si mala pocit ako keby si mala dostat menstruaciu? mala si aj ine priznaky? ja neviem ci som alebo nie som, a nemam ziadne priznaky, akurat ako keby som mala dostat, sem tam ma trosku pobolia vajecniky a dnes som mala trosilinku len hnedy vytok.

danusa21
1. dec 2012

@zuzulik51 Neboj, to je tak akurat, aspon uz bude malicke vidiet. Tu v Britanii objednavaju na sono az v 12.-13. tyzdni.

lenkastar
1. dec 2012

@timea777 ahoj, no mne to meskalo 4 dni, a tiez som nemala ziadne priznaky...a bola som uz asi v 4 tyzdni!! 🙂 presne len taka bolest ako ked mas dostat ms...ale to sa vraj zvacsuje maternica 🙂 no dnes som mala pocit ze sa mi zvacsila o 20cm 🙂 a vytoky ziadne, doktor vravel ze pokial by boli bezfarebne je to ok ale ak budu ruzove a zlte myslim alebo kremove? tak treba vyhladat doktora! a potvrdil mi to ... vlastne uz hned ked som prisla prvy krat videl malu machulku ciernu 🙂 a potvrdil to o 2 tyzdne cize asi v 5-6 tyzdni 🙂

misina6969
2. dec 2012

ahojte chcem sa opýtať že či je normalne ked mám hocikedy výtok ??

patusikk
22. dec 2019

Ja mám presne tieto príznaky....také tlaky,napätie a bolesti ako pred menštruáciou plus bolesti krížov občas a pár dňovú menštrucáiu som mala dva krá... Je to veľmi nepríjemné a už som z toho nervozna lebo vôbec neviem čo to má znamenať!

Strana
z2