Bolesť a tlak v podbrušku v 23. týždni tehotenstva: Je to bežné?
Ahojte baby, som v 23.tyzdni, dnes som citila palenie pri moceni, to by nebolo nic take vazne, ale uz niekolko dni citim bolesti v podbrusku (dost nizko v podbrusku).
Ked vstanem v praci zo stolicky, trva mi nejaky cas, kym sa mozem "rozbehnut." Ked sedim, tak ten tlak a bolesti ako tak povolia, ale ked stojim, ako keby mi brucho chcelo "natrhnut" - velmi tazko sa to popisuje. Mam aj cystu na vajecniku o velkosti 74x62mm. O prve dietatko sme prisli (MA), tak sa o to viac bojim. Je to bezne prosim? Mavali ste tiez taky tlak/bolesti pocas tehotenstva? Dakujem.
Toto ti odpovedia len na ultrazvuku... ta cysta je obrovska, mohla sa posunut, prasknut, ale aj pretocit, treba ist k lekarovi... a palenie pri moceni v tehotenstve JE vazne, lebo ten zapal sa moze rozsirit rychlo aj na plodove obaly. chod k lekarovi prosim.
@anjelicek26 velmi ti dakujem za taku rychlu reakciu.🙏 Vzdy mam obavy, aby som neprehanala (ze to k tehotenstvu jednoducho patri) a zbytocne nezatazovala lekarov a nepridavala im pracu (a ze to moze byt aj tou cystou, aj ked moja lekarka hovori, ze malicke aj cysta sa v bruchu v pohode "zmestia"). Ale dnes este aj to palenie, "zalievam" sa aspon urologickym cajom... ak to neustupi, radsej pojdem. Este raz ti dakujem za pridanie odhodlania, inak by som asi len zatla zuby. Dakujem♥️
@anjelicek26 velmi ti dakujem za taku rychlu reakciu.🙏 Vzdy mam obavy, aby som neprehanala (ze to k tehotenstvu jednoducho patri) a zbytocne nezatazovala lekarov a nepridavala im pracu (a ze to moze byt aj tou cystou, aj ked moja lekarka hovori, ze malicke aj cysta sa v bruchu v pohode "zmestia"). Ale dnes este aj to palenie, "zalievam" sa aspon urologickym cajom... ak to neustupi, radsej pojdem. Este raz ti dakujem za pridanie odhodlania, inak by som asi len zatla zuby. Dakujem♥️
@anonym_autor tehotenstvo je cas, kedy mas fakt narok na vsetku starostlivost na 200%... mne praskla cysta kedysi v 12tom tyzdni a to bola len 4cm ale bolest to bola riadna...
Ja som s takouto cystou aj rodila, mala okolo 7 cm, ani som o nej do 38 tyzdna nevedela. Tehotna som teraz piatykrat a obcas teda mavam take stavy, ze sa musim rozdychat, akoby su to kontrakcie, stvrdne mi brucho, boli ma slabinach a vselico. Ani chodit sa mi neda alebo ked zakricim nieco na deti, tak mi stvrdne brucho na kamen 🫣. Ale napriklad s vytokom som sla, zistili mi bakteriu a musim brat antibiotika. Ak Ta pali pri moceni, treba utekat hned k lekarovi. Ono nejaty ten nekomfort je vzdy, u mna to teda stale platilo, ale radsej pre istotu treba ist...
@anonym_autor bolest pri moceni nie je vazne? Ak mas bolest pri moceni, mas zapal mocovych ciest a z toho mas bolesti aj v podbrusku, cize cim skor k lekarovi, lebo sa to aj k plodu moze dostať, ak sa bojis , tak treba s lekarom riesit problem, najlepsie ist na pohotovost
Dievcata, dakujem vam vsetkym, ze ste mi dodali odvahu ist na pohotovost, bez vas by som zostala pri tom urologickom caji, lebo ved vydrzim... Mam chyteny mocak, dostala som atb aj progesteron, lebo ten zapal tlacil aj na krcok... a som vdacna za vase rady, vdaka ktorym som nepodcenila rizika pre babatko. Najdolezitejsie je, aby bolo v poriadku🙏

Toto ti odpovedia len na ultrazvuku... ta cysta je obrovska, mohla sa posunut, prasknut, ale aj pretocit, treba ist k lekarovi... a palenie pri moceni v tehotenstve JE vazne, lebo ten zapal sa moze rozsirit rychlo aj na plodove obaly. chod k lekarovi prosim.