Nepríjemná chuť v ústach spôsobená pravdepodobne kyselinou

deniskaaaa
29. sep 2014

ahojte baby. viete mi poradit. som na zaciatku tehotenstva a cele dni mam hnusnu akoby zeleznu chut v ustach ,ktoru citim aj v zalutku. je to strasbe neprijemne a vlecie sa to cely den. nic mi nepomaha,iba ked nieco zjem trochu to ustupi ale len na niekolko minut. Uz neviem co si mam dat aby to prestalo. Aj ked sa najem za 20min.mam pocit ze som nic nejedla tyzden,takto priberiem asi 100kg🙂))viete mi pomoct co pomahalo vam?pri prvom tehu som to vobec nemala,neviem ani ci to je ta kyselina alebo co lebo moc sa to opisat neda. dakujem za kazdu radu🙂

dejka77
29. sep 2014

Asi viem co myslis. Ja som to tiez tak mala. Je to taky akokeby falosny pocit hladu. Mne na to tiez nic nepomohlo, len ked som nieco zjedla. Tak si skus dat zuvacku alebo cmulat nejaky cukrik aby si necitila tu chut.

misskate1
30. sep 2014

@deniskaaaa ani mi nehovor. Ja mám to isté. Furt som musela niečo jesť. Sa čudujem, že som nepribrala. Potom som mala hrozne veľa slín, až som z toho vracala. To na chvíľu pomohlo. Žuvačky, cukríky pomohli na chvíľu. Teraz pijem colu a to mi pomáha aj pri nevoľnosti. No keď mám zas moc sladko v ústach, tak zas vodu pijem. Čiže mne najviac zaberajú asi tekutiny. Uz cakam na deň, kedy to trápenie skončí

antonia008
30. sep 2014

@deniskaaaa ahoj, ja mam podobne nieco ako ty, chut v ustach onicom, je mi blbo cely den a stale by som len jedla, snazim sa nejest hlavne to, z coho sa fajne pribera, ale problem je v tom, ze mam stale chut na nieco extra kaloricke a hlavne bielu muku.. cize chleba..

majkuska
30. sep 2014

@deniskaaaa Po trochesiacoch to ustupi ja som to mala pri vsetkych troch tehu
Manzel ma citil nadaleko a ja som sa citila hnusne.Hnusny zelezny pocit. Recept? Vyckat prejde to. Je to vplyvom tehu hormonov v prvom trimestri

jabuducanevesta
30. sep 2014

Mne enpomohlo nic,preslo to same po piatom mesiaci tehu

deniskaaaa
autor
30. sep 2014

@dejka77 presne si to opisala. falosny pocit hladu. tiez musim mat stale nieco v ustach. nechcem vediet ako budem vyzerat po tehu🙂)) no co uz..kto to nezazil nepochopi...som to skusila vysvetlit kamoske a ta nechapala ....

deniskaaaa
autor
30. sep 2014

@misskate1 aj ja musim stale nieco jest aj ked na nic nemam chut. len zvlastne je ze ked zjem sladke jedlo akoby som nic nezjedla,mojmu zaludku sa pocitaju len slane jedla t.j. maso,zemiaky sunky a pod....:(mne osobne pomohlo na to pivo. dala som si tak pol deci piva a pocit ustupil na dost dlho len nepijem ho nakolko nechcem ublizit babu aj ked pomaha:((( aj ja som skusala cukriky a lizatka ale bolo mi zle z toho sladkeho v ustach.....ach tie hormony🙂))

deniskaaaa
autor
30. sep 2014

@antonia008 hej hej aj ja stale jem.....a za chvilu mam pocit ze som nejedla tyzden🙂 ale snazim sa dat si len trochu aby to zahnalo ten hnusny pocit lebo viem ze za chvilu ho budem mat zas tak po troske sa to da... ja tiez jen take kaloricke jedla....u mna sladke nepomaha ako napr. kasa,palacinky ci puding-akoby som nic nezjedla..... len sa musim snazit prisposobit jedlo aby nebolo moc "kaloricke"kvoli mojej dcerke nakolko chce jest to co ja..takze to je o to tazsie.....ako som pisala predtym....pomaha na tu chut pivo len sa ho bojim pit....jaaaj jedina vec co pomaha sa nemoze takze super🙂))

deniskaaaa
autor
30. sep 2014

dufala som ze na ten hnusny pocit nieco pomaha,ale ako vidim musime to len preckat.....:(moja mama mi povedala ze to mala cele tehotenstvo.....ale dufam ze to prejde skorej🙂)))tak drzim vam palce a ak na nieco pridete prosim podelte sa s nami🙂)))))

sylviasz
1. okt 2014

Ja som to mala pri druhom, tretom a teraz aj pri štvrtom. Najlepšie mi zaberajú žuvačky Wintterfresch s citronovou prichuťou. Nie sú také štiplavé a neutralizujú mi tú zlú chut. Žuvačky som žuvala intenzívne aj v tretom tehotenstve. Dávam si tiež aj vodu s citrónom a minerálku Fatru, to neutralizuje kyselinu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre