icon

Neuškodí branie vaginálnych tabliet v prvom trimestri?

clauda2010
28. dec 2011

ahojte ma niekto skusenost s bratim vag. tabletiek v prvom trimestri, ? mne lekarka predpisala clotrimazolum a mam strach ho brat , povedala mi , ze je riziko ho brat , ale, ze je riziko neliecit infekciu...

Strana
z2
jania023
18. dec 2012

@bambula27 on je na vonkajsie pouzitie nie na vnutorne..daj si cipok a za hodku si fit...inask mykozy sa nezbavis az do porodu 😀

bambula27
18. dec 2012

@jania023 cize canesten tabletu mozem hej? Myslim tu jednu co je silnejsia. Tak Moja, ja budem rada, ak sa chrust v brusku udrzi a potom nech je aj mykoza kludne. Len vcera som mala vklad.

jania023
18. dec 2012

@bambula27 kludne mozes tu tabletu ja som ich mala tony pokial som odrodila..inak vraj mykoza v tehu je priznak ze telo sa brani a bojuje proti babatku aspon tak mi to vysvetlovali doky..inak to nemas umyvat lebo to zhorsit a ked uz umyvas tak len vodou nie mydlom a hlavnie nie casto bo ja som kazdu hodinu mala susku vo vyni a ti poviem ze som si to riadne podrazdila ..u mna boli 10 foliky a vyzera to tak ze z toho nic nieje ziadne tehu dnes 9DPO a bielo

bambula27
18. dec 2012

@jania023 si bola na IUI? Mozno je este cas testovat.

jania023
18. dec 2012

@bambula27 nie to mi zrusily koly vela folikom tak som mala ovitrelle a domaca kuchyna..ja nemam problem z prienikom spermii hlienom lebo mi robili nejaky test tak to je ok tak som cakala ze pri tolkych folikoch by hadam uz aj nieco mohlo byt nie?? 😝 no ale zial nic..uz by aspon dusik mal byt na 9DPO ci?

bambula27
18. dec 2012

@jania023 tak ale nie u kazdej. Niektore mali pozit. testy dokonca az niekolko dni po meskajucej menstruacii.

jania023
18. dec 2012

@bambula27 dufam ze mas pravdu..vraj tento tyzden zazijem prijemne prekvapenie hovori horoskop tak uz cakaaaaam 😀 😀

bambula27
18. dec 2012

@jania023 tak bodaj by to bolo prave to 🙂 Budem silno drzat palceky.

jania023
18. dec 2012

@bambula27 ty si teraz na marodke?

bambula27
18. dec 2012

@jania023 tak mam este par dni dovolenky, takze som doma. Nechcem uz nic riskovat.

jania023
18. dec 2012

@bambula27 tak tak len odychuj..uzivaj si sviatkov a co ma byt to bude

bambula27
18. dec 2012

@jania023 presne tak ... co ma byt to bude.

daduska666
26. feb 2013

Ahojte babulky.........ja som tiez dostala mykozu......vcera som bola na gynde a som v 5tt.......predpísala mi Gyno-Pevaryl 50 vyginálne gulocky........dala som si vcera jednu ale po tychto komentaroch neviem co mam robit.......povedala len aby som si ju nedavala hlboko, ze len tak 2cm do posvy..........viete mi povedat, ci mam pokracovat, alebo pockat do 2 trimestra???velmi sa bojim ze o babo prideme.......dakujeeeem

babulka1978
26. feb 2013

Aj ja som brala, lebo ten zapal, pripadne mykoza je pre babo nebezpecnejsia ako vaginalna tabletka.....to si staci cca 2 cm....nie hlboko.....ja som to robila tak, ze som si ich davala na noc, a ked som uz lezala v posteli, tak som si dala tabletku, a uz som nevstavala.......upozornujem, ze niektore vaginalne tabletky maju taku "jodovu" farbu, ktora samozrejme spini pradlo, takze odporucam gatky a intimku.......

daduska666
26. feb 2013

@babulka1978 dakujem velmi pekne..........a nic by sa nemalo stat? po týchto komentároch som na vazkach.........

daduska666
28. feb 2013

@babulka1978 a v akom tyzdni si vtedy bola........ja som v 5tt

babulka1978
28. feb 2013

@daduska666 tiez som bola uplne na zaciatku....pri prvom tehu tusim v 6tt a pri druhom tusim v 7tt........brala som ich pri oboch

daduska666
28. feb 2013

@babulka1978 ja mam kazdy den obavy, ci je to spravne........snad sa nic nestane, pretoze kopec bab mi tvrdi, ze som si to nemala davat

babulka1978
28. feb 2013

@daduska666 no, kazdy organizmus je iny...ale podla mna, ked ich gynekolog napisal, tak by si ich brat mala....alebo sa s nim porozpravaj o svojich obavach...je to normalne, ze mas obavy......

daduska666
28. feb 2013

@babulka1978 uz mam treti den za sebou..........povedala ze ich mam brat dva tyzdne.........ale je pravda, ja nie som lekar a ona vie, co mozem a co nie.........chcela by predist opatovnemu vrateniu sa mykozy..........aj sladke som uplne vyhodila z jedalneho listka.......co je pre mna dost strasne, kedze predtym som zjedla sladke na kila denne........teraz sa snazim jest zdravo.........ozaj a je spravne pouzivat laktacid???

fiduskaa
28. feb 2013

Ahojte baby. Potrebovala by som poradiť ohľadne alergii. Mam alergiu a beriem tabletky Cetirizin, vcera som zistila, ze ich v tehotenstve brat nemôzem. Som v 6.tyzdni tehotenstva a počas týchto dní som ich brala. Bola som vcera u kožného tak mi predpísal Dithiaden.
Otazka teda znie: myslíte, že by sa nemalo nič stať plodu? ( ked pisali v letaciku, ze sa Cetirizin nema brat pocas tehotenstva). Ďakujem za Vaše rady.

babulka1978
28. feb 2013

@daduska666 no, co sa tyka babtka je mykoza prenho dost nebezpecna, dokonca davaju antibiotika pri porode kvoli mykozam.......je dobre ju preliecit uz na zaciatku....Laktacyd by mal zmiernit tie prejavy mykozy (zdroj internet).....nemam s nim osobnu skusenost.....ale zaroven viem, ze uplne najlepsia je cista voda, pretoze na tieto mydla tiez zvykne byt precitlivenost a alergie........

daduska666
28. feb 2013

@babulka1978 dakujem velmi pekne...........je to moje prve tehotenstvo a preto si davam na vsetko velky pozor..........nechcem nieco podcenit

lencika
20. apr 2013

ahoj to vobec neuskodi, hlavne si to treba preliecit ja som mala tiez tablety canesten gyn a vsetko bolo v poriadku

adkap
8. feb 2014

Vidim ze starsia tema ale snad sa niekto vyjadri. Mam svrbenie som v 10tt a Dr mi predpisal Gyno Pevaryl 150 sice v letaku je ze sa nemuju brat v 1.trimestri doverujem svojmu lekarovi a vecer som si prvu gulicku zaviedla. V noci som sa zobudila na neznesitelne palenie vsade bolo to nieco hrozne musela som sa ist niekolkokrat osprchovat pali to ako keby som si zaviedla chili papricky... urcite si dalsie dve uz nedam! Len som prekvapena co za reakciu a verim ze to miminku nijako neublizilo 🙄

zuxik
11. feb 2014

@adkap ahoj, tiez som dostala nejake cipky (fluomizin) ale vsetko bolo v pohode. V letaku bolo napisane ze je to ok aj v tehotenstve. Asi si mala nejaku reakciu na nejaku zlozku.

leiluska89
13. feb 2014

no....mne moj gyneklog povedal,ze taketo tazkosti sa zacnu liecit az po 1.trimestri,nesmie sa skor....az po 3.mesiaci....

adkap
13. feb 2014

@leiluska89 ano ale ked prekonavas infekciu v 1trimesti je tiez dolezite ju preliecit lebo infekcia moze uskodit vyvijajucemu sa plodu a mne napriklad krem absolutne nepomahal...

leiluska89
14. feb 2014

No mne bolo povedane,ze ano musi sa to preliecit,ale az po 3.mesiaci,lebo teraz to moze byt velmi nebezpecne

andrejka2424
14. feb 2014

aj mne mykozu liečili až v druhom trimestri.Skôr my DR nechcela na to nič dať.Potom tablety,ale bez aplikátora,len prstom zasunúť,aby to nebolo moc hlboko...

Strana
z2