icon

Nevedela som o tehotenstve a bola som na masáži

anastazia93
24. aug 2023

Ahojte, bola som na masáži a prišla som na to že som tehotná. Končí mi 6 týžden.
Vlastne by m ivobec nenapadlo že to môže byť problém. Čítam ale dosť protichodné názory.
Fyzioterapeutka to je ozaj skúsená, je to medicínske centrum, a išlo hlavne o krk a medzi lopatkami. Nemasirovala vôbec silno.
Máte niekto skúsenost? Alebo čo vám povedal lekár?

colsami
24. aug 2023

Nic sa Tebe ani dietatu nestane.

rebrambora
24. aug 2023

Ze som aj v tehotenstve chodila na masaze. 😀 nic sa nestane, uz vobec nie v takom stadiu.

mandzula
24. aug 2023

Ak ti masirovana o krk a medzi lopatkami, neviem, ako aby to akoze malo vplyvat na tehotenstvo.

anavixy
24. aug 2023

A co by to konkretne malo sposobit? Ake protichodne nazory citas a kde? Dfm ze chapes ze je rozdiel medzi masazou v 6tt a 36 tt 😵‍💫

oskorusa
24. aug 2023

@anastazia93 nestane sa nič, masáže môžu aj tehotné, len masér musí byť skúsený najmä vo vyšších štádiách - vynechávajú sa niektoré hmaty a metodika masáže je iná. V tehotenstve, hlavne na začiatku, je potrebné rátať len s hypotenziou - nízkym tlakom, dbaj na pitný režim, najmä v týchto horúčavách. Keďže vieme, aká je tehotenstvo chúlostivá záležitosť, radšej sa všade vraví, že masáž nie. Keďže si bola u fyzioterapeutky, tak je možné, že nešlo o masáž, ale o mäkké techniky a tie sú absolútne bezpečné. Držím palce, všetko dobré.

kacena4
24. aug 2023

nestresuj ja som chodila na masaze pocas celého tehu

emss
24. aug 2023

@anastazia93 neboj sa a nestresuj sa, to je ešte horšie pre teba a aj pre bábätko 😊 veľa žien chodí pravidelne na tehotenské masáže 😊 nabudúce už pôjdeš na takú

bambieblue
24. aug 2023

@anastazia93 🤦🤦‍♀️

anastazia93
autor
24. aug 2023

Práveže som čítala že v prvom trimestri sa to vôbec neodporúča, inde že pokiaľ ide hlavne o krk tak v pohode. No mne by to tiež vôbec nenapadlo že by sa to nemalo odporúčať lebo neviem v čom by mal byť problém... Ale našla som veľa takých článkov.

Ďakujem za odpovede.

oskorusa
24. aug 2023

@anastazia93 v prvom trimestri je pomerne veľké percento komplikácií - krvácanie, a žiaľ aj potratov, preto sa jednoducho alibisticky masáž neodporúča, pretože sa ťažko dokazuje, čo potrat alebo krvácanie spôsobilo a na druhej strane by to uškodilo aj dobrému menu masáže, keby spôsobovali potraty. Môj názor je, že buď pokojná, v tak ranom štádiu zárodok nie je prepojený s tvojim telom, takže žiadne vonkajšie vplyvy pôsobiace na teba ho neovplyvnia.