Neželané tehotenstvo po krátkej známosti.
Ahojte, chcem sa s vami podeliť o moje aktualne najvacsie trápenie. Som s priateľom 5mesiacov, uzivam HAK, nebola zabudnutá ani 1 tabletka a predsa.. som v 5tt. Partnerova reakcia bola jednoznačná- interupcia. On dieta nechce, necíti sa byt otcom. I ked rešpektuje moje rozhodnutie dieta si nechat, povedal mi, ze ak uz sa narodí postará sa onho. Okolo toho ale ma reci typu: my spolu urcite neostaneme, dieta bude zit v neúplnej rodine, kedze sa vo vztahu stale len hadame/ plus sme spolu krátko este spolu ani nebývame. Moja otazka je, stalo sa niekomu nieco podobne ? Ako reagoval muz po narodení, zmenil sa jeho prístup? Dokáže sa takto rozvrátený vztah na zaciatku este spamätať? Dakujem za vsetky názory
Velmi ti fandim i tvojmu rozhodnutiu. Prisla som nedobrovolne o 2 deticky...tu psych.stranku ziadny muz nepochopí. Akokolvek...prestan mu robit matrac...hoci to znie hnusne_tym ho nepriputas. Ak ma reci, ze sa rozidete...tak by som mu povedala, ze naco buduci cas...moze ist. Ty potrebujes pohodu. To je fajn pre muzov...uzivat si...a potom sa zbavit povinnosti...dietatko dat zabit ako muchu na okne??? hnusne to vyznie...ale ak to ma raz srdiecko a zije...to je zabitie...nech to nazve upt...ziadne prerusenie...skoncenie. Lebo nic nebude pokracovat. Ked je hrdina...nech ta nedepta...Asi by som ho vysmarila z tych dveri hned...
@ivv8 Niekedy nastanú situácie s ktorými nepočitame,je to život.Ale dala by som mu čas.Niekedy aj plánované tehotenstvo spôsobí vlnu pocitov ktoré nepoznáme.Nechaj ho tak neries ho.Myslim,že ty to dieťa chces a verím,že síce aj s tebou to zamávalo riadne,ale zas tehotenstvo a materstvo je to najviac čo žena môže zažiť.Určite by som sa o to nenechala ukrátiť.Drž sa .
Mas tazku uvahu... Ale radsej 3x porozmislat... Ja som bolo v nieco podobnej ale inej situacii...
Ako mlada 19r som otehotnela vzali sme sa no naze manzelstvo bolo ja a dieta a muz a kamarati.. samozrejme on nic doma neplatil nam nic nedaval ja som pracovala.. .po 4r som otehotnela znova.... Ale on sa ani o to jedno nestaral... A tak bez vahania som isla na potrat a to dalo mi impulz ze to nema zmysel .. hned v tom roku som sa rozviedla.... A uz som aj spoznala muza mojho chlapca berie ako svojho a mame spolu dvojicky baby... A lutujem nie... A teraz sa mame ovela lepsie ... Amuz byvali... Platit co ma plati... Vidi ho tak 2x do roka ked svokra mu zahuci ze by ho chcela vydiet ale nezajem
bohuzial, tento vztah nema buducnost ci si dieta nechas alebo nie... len sa chlapec vyfarbil hned... chapem ze sa mozno na to neciti, ale taketo spravanie nepomoze ani jemu ani tebe... keby aj ides na potrat myslis ze to bude zasa fungujuci vztah plny lasky? nie, myslim ze ani ty by si sa na neho nemohla pozriet bez toho aby ti nepripominal coho si sa kvoli nemu vzdala a on by ta nezacal zasa znicoho nic lubit jak kona...
@ivv8 ahoj podla mna ak si v nefungujucom vztahu uz teraz, dieta ten vztah nezachrani. Bola som na tom podobne, nefungovalo nam to a ostala som tehotna, rozisli sme sa este v tehu potom zas sme sa k sebe vratili a takto dookola az pokym mala nemala 2,5 roka kedy som si povedala dost. Chcem zit radsej bez neho, ale spokojne. Tiez som si nevedela predstavit, ze ostanem sama. Nakolko som z rozvedenej rodiny tuzila som, aby moje dieta zazilo uplnu rodinu, no nepodarilo sa. A po jeden a pol roku prisiel TEN ozajstny otec. Nasiel si nas on, uz teraz pubertacku berie od zaciatku ako svoju, lepsi partaci asi ani neexistuju. A dcera ak mam pravdu povedat radsej travi cas s nevlastnym ako bio. Tak vela stastia
@ivv8 Ahoj, ja som momentálne v 19tt, s priateľom sme spolu len krátko. Konkrétne keď som zistila že som tehotna cca 5-6tt boli sme spolu iba 5 mesiacov. Tešil sa, predtým chcel s deťmi počkať, zabezpečiť sa atd. ale prišlo to nečakane a o to krajšie. Ano je veľa starostí okolo zariadenia spoločného bývania a celkovo od zaciatku som mala komplikácie, krvácania a podobne. Podľa mňa ak to ty tak cítiš babo si určite nechaj, ale takýto muž pri tebe zrejme dlho nezotrva.
Ja som otehotnela po 4 mes, manzel mal vtedy 27. Hovoril predtym, ze nie je pripraveny, ze sa najskor zabezpecime, atd. Stalo sa, postavil sa k tomu ako chlap. Maly ma 2, je skvely otec a manzel. Asi by som tvojmu chlapovi vzhladom k jeho spravaniu, dala cas, pauzu, aby si rozmyslel, co chce a ci vas chce. Verim ze je to prenho pecka a zrejme este nedozrel natolko, aby to dokazal riesit konstruktivne a tak sa chova ako blbec. Koniec koncov, nemusite byt partneri, aby bol dobry otec. A zamilovat sa do babatka moze az ked sa narodi. Alebo aj nie, ktovie. Drzim ti palce.
@ivv8 ja som tvoju situaciu riesila v 20tich, aj med trochu za komplikocanejsich okolnosti a nebyvali sme spolu. Ale tiez som vkuse pocuvala, ze mam ist na potrat lebo bla bla bla...bola som rozhodnuta dieta si nechat a jeho reci mi nerobili dobre, plus tehu hornony a nevolnosti. Ja som s nim vtedy prerusila komunikaciu s vysvetlenim, ze samozrejme chapem jeho strach, ale vec sa ma tak a tak. To dieta sa narodi, to je moje rozhodnutie. Na nom necham, ci sa k tomu postavi len ako darca spermii, alebo aj rodic. Nutit ho nebudem. Ale samozrejme to dieta nemoze za okolnosti, za ktorych bolo pocate a budem od neho chciet financnu podporu, na ktore ma dieta narok. Bud sa dohodneme mimosudne, alebo oficialne. To tiez necham na neho. Moje tehotenstvo nakoniec nedopadlo dobre, ale ked som ho stretla po par mesiacoch, pytal sa na male. Poslala som ho do riti s tym, ze sa mu splnilo zelanie. Potom nakoniec za mnou este chodil, ze to lutuje a bla bla. Tym chcem povedat, ze nikoho nedonutis niekoho milovat ak sam nechce. Musi k tomu dospiet sam. Ci je to zena, ci je to dieta. Pokial spolu byvate, zrusila by som to s tym, ze v takychto emocionalnych podmienkach zit nechces, neprospieva ti to. V prvon trimestri sa deje morfologicky vyvoj plodu, ty si nachylnejsia na tvorbu kortizolu a adrenalinu a to neprospieva vyvoju dietata. Takze bud chalan pochopi situaciu a prestane robit veci, ktore ohrozuju zdravy vyvoj jeho dietata, alebo nech sa odstahuje, aby si ty mohla zit v relativnom pokoji. Tak by som sa zariadila ja. Necakaj v zazrak, ze sa zamiluje do rastuceho brucha. Ste spolu kratko, podla mna nema poriadny vztah vybudovany ani k tebe ako zena. Cim bude brucho vacsie a ty sa budes viac tesit, o to viac sa bude on citit, ze sa mu stahuje slucka na krku. Nechala by som ho ist, nech si da nejaky cas o tom popremyslat a vratit sa moze vzdy. Nehovorim, ze to bude easy, ale bude to pre teba mensie zlo, ako zit s neustalym zdrojom stresu pod jednou strechou. Kamoska teraz riesila nieco podobne a to ma 35, tretie dieta, slusne zabezpecena sama sebou, iba chcela aby chlapik aspon skusil vytvorit si vztah k dietatu, potom riesili sudbe otcovstvo, aby bol zapisany v RL, prachy mu posiela naspat, ze nech sa nimi zadrhne, ked nechce dieta. No ked som videla kolko spiny zrely chlap vytiahnut na matku svojho dietata, zaludok sa mi otocil. A tiez skusala, posielala mu len foto tehu brucha, potom dcery, ked sa narodila, v podstate ho ani nenutila, len ho informovala o priebeznom stave, nekontaktovala s nejakymi presvedcovacimi recami. Len dufala, ze mozno ked hajzel uvidi ako rastie s malej jeho verna kopia, tak sa v nom nieco prebudi. Neprebudilo. Este viac sa stiahol, mala ma 3 roky. Tebe drzim palce, aby si spravila spravne rozhodnutie pre seba aj pre drobca
Vies, ono aj ked si dieta nechas, isto to zvladnes, ale dokazes pri jeho spravani s nim ostat? Ak sa rozmysli teda... znasat ho zvysok zivota.. ako keby mne chlap uz v case ked ma byt najviac zamilovany povedal, ze spolu nebudeme atd, tak asi s nim uz neprehovorim nikdy. Zobrala by som keby bol otraseny, neisty, zuril a neviem co, ok... ale ze ti rovno povie, ze spolu nebudete a mas ist na potrat... On moze zmenit nazor, preberie sa, predsa ma dost malo rokov a ak dieta nechcel, zrazu bude z neho najstarostlivejsi otec, ale ako sa sama k nemu postavis ked ti teraz takto zlepsuje situaciu? Si rozmysli, v prvom rade ci s nim chces pocitat do buducna a potom sa zariad podla seba.
@ivv8 ja som bola na tom podobne ako ty 🙂 len s tým že s priateľom som bola 8m keď som bola prvý krát tehotná. Na interupciu má neposielal lebo pár mesiacov predtým mi kúpil tabletku po ktorá teraz spinká vedľa mňa 🙂 a vedel ako ma to položilo lebo ja som proste proti takýmto veciam, tablety po,potraty a podobne 🙂 keď som mu oznámila že som tehotná nebol nadšený. Padali vety že my dieťa nemôžme mať,že žijeme v podnájme ,že deti budú mať dieťa 🙂 ale ako išiel čas,chalan sa začal tešiť a aj ja z bábätká a keď sa narodil tak bol ako vymenený 🙂 zobrali sme si na seba hypotéku ,kúpili sme si byt a teraz čakáme druhé bábätko ♥️ a neboj sa, náš vzťah raz stroskotal kvôli mne aj sme sa rozišli a predsa je to takéto dokonale 😊 čiže ja byť tebou neľutujem že si sa rozhodla si nechať to maličké. Ono tá už teraz miluje a časom budeš aj ty jeho dieťa je dar nie starosť ktorá ťa bude trápiť celý život 🙂 a aj keby si sa s priateľom rozišla 🙂 to dieťa tá bude držať nad vodou a nedovolí aby si sa cítila sama 🙂
@ivv8 ahoj,nečakaj kým sa rozíde on s tebou,urob to prvá a zachovaj si hrdosť.Ak sa máte celé tehotenstvo hádať a nemá ti byť oporou,nebude ti to prospievať😞všetky emócie a pocity bábätko vníma.Držím ti silno✊✊✊aby sa bábätko narodilo zdravé,a aby si stretla muža,ktorý si ťa zaslúži😉🍀
@ivv8 ak chces to dietatko, tak si ho nechaj, napriek tomu, ze ho tvoj "uzasny" partner nechce. Ty budes ta, co bude mat nieco krasne a co budes lubit najviac na svete. On nebude mat nic, ani teba a ani dieta, ale ak sa takto sprava, tak si to ani nezasluzi. Nechapem takychto chlapov.Dietatko je dar a radsot do zivota, neboj sa vsetko zvladnes a budes aj stastna..
poznam jedneho, co sa im smyklo, ked mal asi 23. Ostal vyorany, ale zacal vybavovat hypoteku atd, a povedal mi "neplanovali sme, ale postavim sa k tomu ako chlap". To s vekom nema nic.
Kazdy ma vtaka, nie vsetci maju "gule"
@gladys_07 ale ma to vela nie s vekom, ale so vztahom k danej zene. Ak ju ma iba na to, ze si sem-tam vrzne, pardon za vyraz, tak je jedno aky je dospely... zit s tym nechce... bohuzial. Si pamatam, ze uz ked som mala 19 som mala raz stres, ze co ak... (jasne ze nic naozaj), ale moj frajer vtedy nerobil taketo cirkusy...
@xxxkatka samozrejme, že by bolo lepšie, keby sa k situácii postavil ako chlap celom. Lenže on zjavne ešte nedozrel, nie je pripravený na to mať dieťa a nechce ho, preto ju posiela na potrat. Čo si s tým kocka pomôže, keď už sa rozhodla bábo sI napriek tomu nechať, čo ja samozrejme chválim, ak ho bude tlačiť do úlohy otca? Akurát tak zdupka. Vobec taký postup, aký som opísala, neschvalujem a nemalo by to tak byť. Toto je ale komplikovaná situácia. Ved sa možno časom dozvieme, ako sa autorka rozhodla a ako to nakoniec dopadlo .
Ani ho nechcem obhajovať, je silno nezodpovedný, aj keď nie som presvedčená o tom, že to musí byť zákonite iba chyba výchovy. Každý sa rodime s nejakými vlastnosťami a kto má viac detí vie, ako zásadne sa môžu líšiť ich povahy, hodnoty a zodpovednosť.
V dnešnej dobe sa veľa párov rozvádza, rozchadza, alebo nie sú vo vzťahu šťastní a aj napriek tomu su spolu. Potom to aj tak konci rozvodom, milencami, hadkami pred detmi a kadejako inak. Su deti v takej rodine stastne? Alebo je vobec niekto v takej rodine stastny? To, ak by otec nebýval s matkou a dieťaťom neznamená, že mu nebude skvelým otcom a dieťa nebude mať dvoch rodičov, čo aj nebudú oni dvaja vo vzťahu.
Je veľa ludi, aj žien, ktorí na deti nedozreju nikdy, proste ich nechcu a nevedia si taký život predstavit, ani keď ich už majú.
Ja nikoho neobhajujem, len vidím aj vo svojom okolí rôzne životné príbehy, rôzne názory. Ako som už písala, ja jeho konanie neschvalujem ani trochu,len som sa snažila nájsť čo možno najsetrnejsie riešenie ku všetkým, keď už je tá situácia taká, aká je
Ja som otehotnela 3 mesiace potom ako sme sa dali dokopy 😂😂😂 bábätku som sa nebránila 😂 spolužiačky boli tehotné.. nepoznali sme sa, vzal to v pohode možno aj kôli pobožnej rodine 😃 ostali sme spolu do teraz už začínam po druhý krát 9mesiac 😂😂 a krajšie na tom je ze sme manželia nádhera ..
Myslím si že ten tvoj je hlúpy nevie si predstaviť sa o niekoho postarať a reči typu spolu nebudete ..xy žien to zvládlo predsa je to život ktorý len tak hocikto nezabije... A možno keď uvidí ten nevinný malý uzlík zmení aj názor držím palce
@ivv8 stalo sa mi, ze som otehotnela po 2r s chlapom, ktory sa na to necítil. Stale to vravel, ked som otehotnela povedal ze ked aj v poslednom case vravel ze dieťa chce, a robil to vedome, spoliehal sa ze neotehotniem, ze som ho zrejme oklamala s diagnózu (endometrioza), ze nikdy sa netajil ze dieťa nechce... Rozišli sme sa v 2.m, malého by som za nic nevymenila aj ked ma kopu zdrav problémov. Teraz ma 10 a som šťastne vydatá. (za iného samozrejme)
Poviem ti takto ja som tiež otehotnela pri bráni HAK .. NECHCENE priateľ tak isto že nech idem na potrat ale ja som dieťa chcela veď ho ľúbim tak prečo nie ... Aj on vravel že ma ľúbi .. nás vzťah bol taký pol roka spolu 3 mesiace odseba... Pol roka spolu rok odseba stále sme sa rozchádzali a dávali dokopy a to niesme deti už dávno 🙈😂😂 len sme potrebovali odpočinok od seba .. no a teraz mám 2mesacneho syna❤️❤️ a ľúbi ho ... Sme spolu bývame spolu ... Už rok... Neviem koľko máš rokov ale poviem ti že ak ste moc mladý a myslíš že snim asi nebudeš navždy tak si to premysli ešte ... Poriadne či chces byť mamou ... Je to veľa starosti tak treba vedieť či sa nato cítiš ja som si myslela že to nič nieje ale už 2mesiace som sa nevyspala ledva stíham uvariť a upratať ... Viem že to časom bude lepšie .. ale musíš porozmýšľať nad tým ..a ak si myslíš že to ajtak chces a máš sa oňho ako postarať a má ti kto pomôcť poprípade tak si bábo nechaj ;)
Moj vtedy frajer velmi nadseny nebol, kedze mal cerstvych 24 a ja 25. Prve co ho napadlo bolo dat to prec. Beriem to tak, ze z prvotneho soku. Aj mne nebolo vsetko jedno. Vobec sme neriesili spolocne byvanie, svadbu ani nic. Vzali sme sa este pred narodenim dcerky, je uzastny otec a skvely manzel.
Na dietatko sa tes, ci s frajerom alebo bez neho. Drzim ti palce.
@ivv8 necitam celu diskusiu, napisem ti len moj nazor k tvojej poslednej otazke - nemozes porovnavat vas vztah s ostatnymi.. kazdy z nas je jedinecny a rovnako su jedinecne nase vztahy.. iste, su situacie, kedy ludia reaguju priblizne rovnako, ale rozhodovat sa o svojej buducnosti s dietatkom, ci bez, s aktualnym partnerom, ci bez na zaklade skusenosti inych parov mi pride divne.. chapem, ze si sa mozno potrebovala viac vyzalovat ako poradit, no rozhodnut sa musis sama.. ci uz s nim, alebo bez.. mozno ti poradim len v tom, aby si nanho nenaliehala, netlacila, nepresviedcala ho o obraze stastnej rodiny.. je to velmi cerstve, babenko malilinke, mozno to prekleniete spolu a budete sa nan spolu tesit, chystat mu vybavicku, zariadovat izbicku - mozno zmeni nazor s tvojim rastucim bruskom.. a mozno nie.. to nevie nik z nas a obcas sa stava, ze to nezvladnu ani pary, ktore spolu ziju dlhsie..
Ste rozdielne povahy, už dopredu vie, že spolu nebudete a podobne, ale keď mal s tebou spať tak mu nič z toho nevadilo. Prepáč. Uprimne sa naňho vykašli. A dieťatko ak sa ti dá výchovaj. Samej ti bude lepšie.
@ivv8
Realita je ze chlap sa po narodeni dietata NESPAMATA. Tesim sa z tych pribehov kedy chlap dieta nechcel a ked sa dieta narodilo vsetko sa zmenilo.vsetci su stastni, vysmiati...
Ale tak isto sa vo vela pripadoch stava ze muzovi prepne po narodeni dietata. Takze by som sa rozhodne nespoliehala na to ze ked uvidi to klbko stastia ze sa zo slzami v ociach precitne a bude otecko roka.
Podla mna cim menej budes od neho ocakavat ze sa postavi k tomu ako chlap tym lepsie pre teba. Nespoliehala by som sa na neho. Spoliehaj sa len na seba.
@ivv8 možno tu budem znieť ako blázon, ale je mi to fuk.... - vo svojom Voľnom čase sa zaoberám rôznymi alterna správami, energiami a po roku 2020 sa k nám majú doslova valiť vysokovibrujuce duše, je im jedno, že nebudú vyrastať v úplnej rodine, budú dávať dokopy ľudí úplne odlišných preto, aby získali co najlepší geneticky materiál pre svoj vznik, fungovanie v tomto fyzickom stave.... Tvoj termín je po tomto roku čiže... Dieťatko si ta vybralo, "darcu spermií" taktiez... Zvládneš to aj bez chlapa a skôr či neskôr príde emocne lepší partner... Radsej byť sama ako celé tehotenstvo počúvať tak pohrdajuce, ponižujúce reči a ovplyvňovať touto svojou bolesťou aj dieťatko.... Pretože ste jedno.... Prepojení naveky....
akonahle to "baby" uvidis, urcite si povies, ze by to bola najvacsia chyba na svete vziat si ho. nikto ti nemoze slubit, ze to bude lahke, ale... stoji to za to. tvoj partner je nezrely , nezodpovedny egocentrik, ked toto dokaze povedat. nespravil to dieta predsa za neho sused, ale on, tak ma byt za neho aj zodpovedny! bud v tomto NEKOMPROMISNA a hlavne sa nenechaj vystrasit jeho pristupom. budes si do konca zivota vycitat, ze si prisla o dieta kvôli chlapovi, ktory este vôbec nevie o com zivot je.