Neželané tehotenstvo po krátkej známosti.
Ahojte, chcem sa s vami podeliť o moje aktualne najvacsie trápenie. Som s priateľom 5mesiacov, uzivam HAK, nebola zabudnutá ani 1 tabletka a predsa.. som v 5tt. Partnerova reakcia bola jednoznačná- interupcia. On dieta nechce, necíti sa byt otcom. I ked rešpektuje moje rozhodnutie dieta si nechat, povedal mi, ze ak uz sa narodí postará sa onho. Okolo toho ale ma reci typu: my spolu urcite neostaneme, dieta bude zit v neúplnej rodine, kedze sa vo vztahu stale len hadame/ plus sme spolu krátko este spolu ani nebývame. Moja otazka je, stalo sa niekomu nieco podobne ? Ako reagoval muz po narodení, zmenil sa jeho prístup? Dokáže sa takto rozvrátený vztah na zaciatku este spamätať? Dakujem za vsetky názory
@robin30 chlapec je svojprávny a keď určite sa učil biológiu a aj to, že žiadna ochrana nie je 100%-ná. Aj to dievča je postavená pred hotovú vec a jej sa nikto nepýtal či ne pripravená byť matkou a ak nie aký vážny dopad to môže mať na jek zdravie. Takže pozerať sa na chlapca že joj chudáčik musí sa vyrovnať a potrebuje čas je hlúposť. Je to muž a ako muž si má zastať svoju úlohu v tomto celom a aj podržať ženu. A je jedno koľko sa poznajú alebo koľko sú spolu. Problém je, že on ani len neplánoval
Žiadny vážny vzťah, chcel mať len frajerku a pravidelný sex... ale žiadny vzťah. Ten má s kamarátmi a nie s pisateľkou... matkou jeho dieťaťa.
A nemyslím, že v jeho prípade ide o potrebu sa vyrovnať so situáciou. On nechce niesť zodpovednosť za konanie, preto potrat je pre neho jediná voľba. Lebo ani alimenty nechce platiť (veď v podstate už povedal že spolu nebudú ale len že sa postará... finančne) a určite sa nechce starať denne o dieťa a ženu, zatiaľ čo by sa jeho kamaráti zabávali. Alebo síce bude občas chodiť spávať za nimi akože rodinka ale bude si naďalej žiť život slobodného mládenca a dievča bude doma utrápené. Nakomiec sa rozídu, buď to kna nevydrží alebo on si nájde inú. Hotovo. Takže ľutovať takého muža (nie chlapca, nemá 18 rokov) nebudem nikdy.
@ivv8 ahoj ja som čakala dieťa po 4mesacnej znamosti.. A nelutujem mam uzasneho syna. A ani neviem ako a uz ma 10rokov.A mala som len 20 takže neboj zvladnes to. Aj sama..
@sashabb či jedno alebo druhé rozhodnutie bude mať ale vplyv na zdravie a život matky. Na otca iba ak si dieťa nechá a to nie po zdravotnej a psychockej stránke. A prijať rozhodnutie nie je ľahké a ani s ním do monca života, čo v prípade upt otec nebude. Takže myslím, že matka to má a vždy bude mať ťažšie.okrem toho on sa môže rozhodnút
Starať o doeťa alebo nestarať, takže voľbu má...
Stalo sa mne že som otehotnela po 2 mesiacoch s terajším priateľom aj keď tehotenstvo bolo neúspešne a jeho reakcia bola ukážkova. Nezáleží na tom ako dlho ste spolu , reči typu “ aj tak si myslím že spolu neostaneme “ do vzťahu nepatria . Veď vzťahy sú na to že človek s tým druhým ráta aj do budúcna ten tvoj zrejme nemá jasno v tom čo vlastne od vášho vzťahu očakáva . No ale každopádne neviem koľko máš rokov dieťa by som si nechala . Ziadna žena nemá istotu či neostane s dieťaťom sama aj keď otehotnie s manželom . Takze takého chlapa si ani nevšímaj a nech ide kade ľahšie ty to zvládneš a bez neho Vám s bábätkom bude najlepšie ❤️ Držím palce
@saluda prepanakrála,to čo za rada? aby chodil len na návštevy?by ma piclo,ak by mi takto došiel chlap,len by sa najedol,usmial na dieťa,posexoval a vypadol zas žiť svoj život...ona bude na všetko sama a ešte aj vítať chlapa na občasných návštevách,sama bude kúpať,uspávať,starať sa a on len ako pán kráľ? aby sa len nedajbože nezľakol a nezdúchol navždy? ufff,sa mi normálne tlak zvýšil
Ja by som si dieťa nechala aj keby som mala byť slobodná matka...ono to má svoje výhody. Dieťa za nič nemôže a určite z neho budeš mať radosť ...je to tvoja krv, priateľ je cudzí človek. Veľmi si idealizuješ úplne rodiny s deťmi aj tam sú problémy...Ono sa ukáže kto aký je až keď príde dieťa. A nikde nieje napísané, že budeš sama, možno stretneš niekoho, kto Ťa bude mať rád takú aka si aj s dieťaťom.
@robin30 tak keď 26 muž ( nie chalan ) začne súložiť a nechce deti mal sa aj on chrániť , nič nie je 100 % . Alebo keď chcel mať 100 % istotu , nemal strkať penis do vagíny ženy ktorú takmer nepozná . Ak niečo také robím , mám byť pripravený niesť za to aj zodpovednosť. Nielen rozosievať bez osobných následkov semeno , a keď sa mi to zadarí ... však choď , vyrieš , urob , postaraj sa ,zbav sa toho .
Ja sa posuniem o dom ďalej a najdem si novú frajerku a tam zas a znova bez zodpovednosti budem vykonávať koitus . Keď otehotnie, choď , vyrieš , zbav sa toho .
@ivv8 veľa žien to ma aj tak, že chlap je ďalším dieťaťom na krku ženy - okrem toho, že chodí do práce a ma so ženou sex sa na chode domácnosti a rodiny nepodiela, žena má s ním viacej starosti ako osohu. Teda ak aj budeš slobodná matka možno o nič neprídeš, práve naopak skôr získaš - viacej času pre seba, bábätko a stretnutie toho správneho. Teda ak máš zázemie v rodine, nie je sa úplne čoho báť 😉. Potrat je ta najhoršia vec, ktorú by si mohla pre seba a dieťatko v tomto prípade urobiť. Neexistuje pre ženu väčšie šťastie ako stať sa matkou i keď nehovorím, že to je ľahké a tiež neexistuje väčšia a silnejšia láska ako matky k dieťaťu-to ako miluješ svojho partnera je len zrko piesku v mori proti tomu co budeš cíti k svojmu bábätku - a nikdy sa to nezmení/nevyprcha na narozdiel od lásky medzi mužom a ženou. Muž je len muž, dnes ho miluješ a zajtra už možno nie, ale dieťa si TY - je to telo z tvojho tela 🥰. Držím palce tebe aj dieťatku ci už s mužom alebo bez 😊
To ako vazne chces dieta s mužom co ma odmietavy postoj od začiatku? A uz v začiatkoch sú problémy? Ked sa este riadne nepoznate? Ty si este mlada mozes najst toho pravého a s nim mať dieťa. Ale s dieťaťom ma krku sa pravy tazko hlada..ak ti vsak nevadi byt sama na všetko dlhe roky tak smelo do toho. Cely zivot mozes vsak pocuvat ze on to dieťa nechcel.. ja mam prvého syna ktorého som si sama vychovala a to som bola aj vydata a ďakujem bol to zahul. Teraz cakam druhe a hoci ho druhy muz chcel uvidíme. Ružovo to nevidím. Každopádne sa rozhodni prípade aj porad s vlastnou rodinou
@janinah nuž, kazy máme iný názor, aj o tom je diskusia. Nikde som nepisala, že si ma chlap zasexovat, spomínam iba funkciu manžela, nie otca. A v tejto téme ide o to, aby chlap zmenil názor na situáciu, do ktorej sa mu nechce. Posiela kočku na potrat, necíti sa byť otcom. Jedine tým, že ho nebude do otcovstva nútiť, má aspoň do budúcnosti šancu, že sa bude o dieťa aspoň zaujímať a mozno nakoniec vytvoria rodinu. Toto niE je bežný prípad, kedy sú dvaja spolu, po čase príde dieťa a žili stastne. .... otehotnela napriek HAK a chlap ju posiela na potrat
@janinah naopak som napísala, že spomínam funkciu otca, aby bol aspoň otcom pre to dieťa a cas ukáže. Neviem si predstaviť, ako by nátlak túto situáciu vyriešil, ale ani nemusí byť všetko stratené, možno potrebuje iba viac času, aby si na situaciu zvykol. Ty máš asi iný názor a tak je to ok
Na tvojom mieste by som si dieťa jednoznačne nechala,mám polročnú,a je to to najkrajšie,čo ma v živote stretlo,nie nadarmo sa hovorí že dieťa je dar,ale aj to je slabé slovo,my sme ju s manželom planovali, narodila sa 20 mesiacov po svadbe a muž mi s ňou neskutočne veľa pomáha,bez pomoci je to fakt náročné,nebudem ti klamať...ale ak sa života slobodnej matky bojis viac ako dozivotnych výčitiek svedomia tak sa asi rozhodneš inak...je to všetko o tvojej psychike...A k tej tvojej otázke,že či chlap,ktorý nechce dieťa,môže po narodení bábätka zmeniť názor: môže aj nemusí...poznám aj opačne prípady, kedy sa dvojica dlheee roky snažila.o dieťa a keď sa to konečne podarilo,chlap zrazu to dieťa nechcel a ženu opustil...to žiadnej žene nikto nezaručí,že sa bude otec dieťaťu venovať,mať ho rád,že ostane s rodinou...ani mne ani tebe...ja by som sa prestala orientovať na chlapa,či chce,či nechce,či bude,či nebude, prestala z toho robiť len "môj" problém (veď ked sex chcel,tak si musel byť vedomý toho,že z toho sa môže niečo "pritrafit",žiadna antikoncepcia nie je 100%tna), nech sa začne správať ako chlap a nech si tie blbé reči ako so mnou neostane niekam strci,pekne povedané! zacala byť viac asertivna,a preorientovala sa na seba a dieťa,ok nechceš byť s nami,ja sa ti prosiť nebudem...ak ho budeš veľmi tlačiť,ešte viac ho odplašis...je pravda že si ešte veľmi mladučká a nevieš v tom chodiť,ale naučíš sa😉držím.palce!
@tatanka1 v 26rokoch tazko o nom hovorit ako o muzovi nie vsetci a teda on zjavne zodpovednost v tomto veku prijat nechce.Potom ak aj ostanu spolu bude ona vyplakavat na MK aky je nezodpovedny ch..j nema zaujem beha s kamosmi.Tak co je lepsie v tomto pripade?tazko tu radit dievca sa musi rozhodnut samo lebo je v tej situacii sama uz teraz nikdy jej nebude oporou.
@maminuska
@ivv8 ked sa hadate tak si mate sadnut a proste planovat viac veci spolu bez toho aby furt utekal za kamaratmi a snazit sa nehadat...a nie ze budet do konca tehotenstva ticho a nic nepodnikat a len cakat potom ci sa on vrati so zodpovednostou...ak ho teda chces mat pri sebe ako otca tak mas co robit ..ked stym nieco spravite potom aj zabudne frflat ze ste rozdielne povahy
Bola som v podobnej situácii. Tiež som otehotnela napriek HAK plus zdravotné problémy na mojej strane plus to, že s partnerom sme spolu pomerne krátko. Dieťatko som si nechala a bolo to to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Je to dar byť matkou. Isteže, niekedy som so silami úplne na dne, ale stačí jeden pohľad na to malé stvorenie a život je zas krásny. Ver sebe, dieťatko si ta vybralo za maminku. Na partnera sa vykašli, zvládneš to aj sama. Keď odíde, pocítis obrovskú úľavu. Konečne si budeš môcť užívať materstvo bez jeho negatívneho vplyvu. Zvazila by som aj či ho uvedies do rodného listu. Ci ti vôbec bude platiť na dieťa a koľko. Ci ti stojí za nejakých 50 eur mesačne večne znášať jeho negatívny postoj k vám. Držím palce
moj muz mal 23 a ja 27 ked som otehotnela, po 4 mesiacoch chodenia !!! 😂 my sme spolu pracovali, teda on uz tam robil a ja som nastupila ako novacik, po mesiaci dvoch ako sme sa dali dokopy, sme zacali spolu byvat, potom isli na dovolenku a to uz som bola tehotna, ale este som o tom nevedela. Ja som mala paniku, ze co teraz, on sa tesil. Teraz sme spolu 7 rokov a mame 2 deti
@ivv8 chlap sa nezmeni ani po narodeni dietata. To ci bude dieta lubim je ina vec ktora so vztahom k tebe vobec nijako nesuvi. Laska k dietatu je jedna vec laska k tebe druha. Narodenie dietata je velka zataz pre vztah a ak on teraz hovori ze sa rozidete tak to urobne uz teraz a ty ak mas podporu rodiny zvladnes byt aj slobodna matka
@ivv8 ahoj prepáč nečítal som všetky recenzie. Reagujem okamžite a verím, že správne 🙂
1) budes mať dieta, z toho sa tes, ved to je to najkrajsie co zena vie dat tomuto svetu, takze ziadne trapenie, smutok, vyhod si to z hlavy
2) si veľmi mladá, máš 23 život pred sebou, nezúfaj, najdes super muza, aj keby to malo byt ked budes mat 40 🙂
3) co musis urobit je odkupnut debila co ta posiela na potrat, nikdy nebude dobry otec...
pa
@saluda Vazne? "Preto by bolo možno lepšie, ak by ste aj na začiatku boli od seba, chodil by len na navstevy, to by prenho nebolo také stresujúce." Aby chudacik nemal stres? Zena, ktora otehotnnie neplanovane, grca prve mesiace, rodi v bolestiach a potom robi 24/7 sichtu s minimom spanku, bolestami pri dojceni, psychickej a fyzickej vycerpanosti ma zjavne stresu menej ako chudacik co zasunul a v 26 rokoch nema stipku zodpovednosti. V tomto veku je to normalny dospely muz, ziadne decko. To, ze je nezrely nie je vekom, ale bohuzial vychovou a nastavenim spolocnosti, kde 14 rocne decka vodime na kruzky, balime im desiatu, ofukujeme prdel a nedavame ziadne povinnnosti atd. Kedysi sa muzi zenili po vojne, cize do 25-ky, po 25-ke sa platila staromladenacka dan 😀 Tak tu prosim neobhajujme 26 rocneho zasrana, co nevie udrzat v***a v nohaviciach a ani za to vztiat zodpovednost.
@robin30 aj v 26 je uz svojpravny, mal by byť aj samostatny a niesť za svoje skutky zodpovednost. Tento nie je, ale a nie je to len o veku. Kto nechce bude decko aj v 40ke.
A ked zial sa stalo, a sa priatelke mu nezalezi, chce len sex a pokoj na chlastacku s kamosmi, je na dievcati, ci to zvladne bez neho. Aj ked je to tazke a navždy. To vieme všetky. Ja som mala 24, ked som rodila. Muz 25. A pamatam si ze asi v 19, ked mi meskal menzes mi byvaly priatel hned povedal, ze uvidime, ak by som bola v tom, tak si ma vezme. Našťastie sa nestalo, ale redlo mi vtedy dost. Ale zachoval sa super a to mal tiez 19.
Ahoj, s mojím mužom sme boli spolu ešte kratšie,nejaké 4 mesiace, keď som zistila že som tehotná. Nebývali sme spolu, len sme sa stretávali cez víkendy.
V deň keď som to zistila som myslela, že sa zbláznim, samozrejme že dieťa som nechcela ešte..ale chcela som byť s ním. Bála som sa, že sa rozíde somnou, predsa sme sa veľmi nepoznali. Na chvíľu som si aj pomyslela, že by som šla na potrat ak by dieťa nechcel. Ale on chcel, bol zlaty, na moje prekvapenie sa veľmi tešil.
Teraz budeme spolu skoro 6 rokov, pred rokom sme mali svadbu.
Chápem aj toho tvojho, že ešte dieťa nechce ale, s takými rečami by som zas nechcela ja jeho. Čo je to za vzťah keď ste spolu tak krátko a hádate sa? Preboha na čom sa toľko hádate? Veď keď som bola s mojim 5 mesiacov tak sme sa nevedeli od seba odlepiť ani na sekundu a nie sa hádať a počúvať jak on somnou pravdepodobne neostane..
Ale keď ti povedal, že sa postará, tak by som počkala ako sa to vyvinie..keď už teraz máte ako píšeš rozvrateny vzťah tak aby to nebolo časom ešte horšie, to nie je dobrý štart pre dieťa. A možno sa zmeni, keď sa dieťa narodí, bude rád že ho mate. Len ako to bude s vami dvoma..keď už teraz to nie je dobré. V každom prípade by som zatiaľ pockala, veď rozísť sa môžte hocikedy, ak to bude na nič.
@ivv8 - úprimne poloz si otázku, stojí ten chlap za to aby si ty vôbec pozerala na jeho názor na situáciu? Veď už teraz sa k tebe správa jak hulvát. Už teraz ti vraví že sa skôr či neskôr rozidete. Kvôli takému by si zabila svoje dieťa? A čo by si tým dosiahla? Zostal by ti chlap ktorý nemá k tebe ani štipku úcty a nič viac, druhá možnosť je budeš mať dieťa ktoré ťa bude bezhranicne milovať a dá ti niečo čo ti nedá žiaden chlap na svete. Podporu rodiny máš, tak niet nad čím vôbec špekulovať. Poznám prípad keď dievča otehotnelo, priateľ bol podobného razenia ako tvoj a opustil ju. Vybrala si radšej život dieťaťa miesto partnera ktorý stál asi za veľké nič keďže ju tiež posielal na potrat.
O pár mesiacov stretla muža ktorý ju prijal aj s cudzím dieťaťom a dnes má s ním harmonické manželstvo. Tak aj takto krásne to môže skončiť keď žena spraví správnu vec. Ty tiež nemusíš ostať celý život sama. Nechaj si dieťa, a ďalej nerieš. Môj názor ten chlap nestojí za to a ja by som sa bála si ho niekedy vziať keď prišiel prvý problém a on hneď ukázal že ťa v ničom nepodrží. Ak si otehotnela aj napriek HAK, Boh ti chce veľmi dať toto dieťa lebo je pre nejaký dôvod pre tvoj život potrebné. Ver mi jedného dňa to pochopíš, mám 4 deti a väčších pokladov pre mňa niet. Tvoja predstava o ideálnej rodine sa môže ešte naplniť ale s týmto partnerom asi veľmi nie.
Lepšie byť slobodná matka ako komplet rodina s mužom ktorý ti pri prvej príležitosti bodné nôž do chrbta.

@iv007 nestrasim. Len píšem ako to je v mojom okolí. Ani ju neodradzam od myšlienky potratu, ani jej neprikazujem si dieťa nechať. Každého slobodná voľba.