Nová robota a tehotenstvo
Ahojte,konecne som si nasla robotu ktora mi vyhovuje,teraz som monentalne na UP ako nezamestnana...Volali mi ze ma prijali ja cela stastna a druhy den pozitivny tehu test😂
Co by ste robili Vy?Uprimne by ste im to hovorili alebo radsej to tajit a po 3 mesiacoch im to povedat?
Totiz ked nenastupujem teraz tak matersku asi ani nedostanem,kedze uz 8 mesiacov som na UP a predtym som pracovala 3,5 roka.
Poradte prosim
Urcite nastupit. A byt ticho😅
Určite nastup! Vobec nechcem strašiť ale prve tri mesiace tehotnestva sa moze stat čokoľvek a čo budeš teraz dalsich 8-9mesiacov sediet doma ? Aspon niečo privyrobis za to obdobie ak teda by na tu matersku nevyšlo.
Ja som bola prvy den v praci a druhy den som mala pozitivny test, ostala som 4 mesiace a potom vypvoed dohodou, aspon som si odlozila nejake peniazky na vybavicku. V praci som to povedala tesne pred koncom skusobnej doby.
Tak moc sa neprerataj lebo k tpp bude vyzadovat zamestnavatel sposobilost zdravotnu potvrdenie od lekara. Takze bud ak je to viacsmenny rezim tak budu to vyzadovat... Plus aj ci niesi ztp a pod....
Ja by som nastúpila a pred skončením skúšobnej doby povedala pravdu. Mne sa vôbec nepáči toto nefér jednanie so zamestnávateľmi. Potom sa môžeme čudovať že prijímajú radšej mužov a mladým ženám sa oblúkom vyhýbajú.
@zojanka presne pre toto sa vobec necudujem zamestnavatelom, ze odmietaju prijimat zeny...
Ale zasa ja som na jednom pohovore povedala pravdu, ze planujem aj tehotenstvo a prijali ma aj tak...este mi aj povedali, ze ocenili hlavne to, ze som povedala pravdu...to im vacsina zien na pohovore nepovie, ked sa opytaju, kde sa vidi o 5 rokov.
Ja by som nastúpila, pretože prvé tri mesiace sa môže stať všeličo, zatiaľ máš len pozitívny test... V skusobnej dobe pokiaľ viem ta môžu prepustiť bez udania dovodu
Aj keď si tehotna
Ja som nastúpila do novej práce a na konci mesiaca som zistila, že som tehotná. Tajiť sa to nedalo, lebo po 2 týždňoch od zistenia som mala také nevoľnosti, že som musela ísť PN. Našťastie zamestnávateľ má nevyhodil a keď nevoľnosti pominuli, vrátila som sa robiť
Ja by som nastupila nevies co sa moze stat. Teda neprajem nic zle samozrejme. A ak to teda neni namahava praca na smeny. Potom by som povedala urcite.
Určite do prace nastúp, príde mi odveci hovoriť absolútne cudzím ľuďom deň po absolvovaní testu, že si tehotná. Dokonca aj moj lekár bral moje tehotenstvo s veľkou rezervou celých 12 týždňov a nie, aby som to hovorila cudzím. Ja som v minulosti zažila veľmi nepríjemnú skúsenosť, tehotenstvo sa v 8tt neskončilo dobre a už to vedela celá rodina, už by som to nerobila. Pred koncom skúšobnej doby to môžeš zvážiť a snáď zamestnávateľ ocení tvoju úprimnosť. Mne sa vždy oplatilo byť úprimná a na základ toho mi vyšli viac v ústrety, ako som čakala..

Zalezi na tvojej moralke...