Obmedzujete sa v jedle počas tehotenstva?

zuz312
28. júl 2016

Ahojte, obmedzujete sa nejako v jedle?? 🙂 citam rôzne nazory co jest a co nie..... dnes mám napr., OBROVSKÚ chuť na avokádové sushi.....v com sa obmedzujete?? (okrem surových rýb a tataráku 🙂)

bajana
28. júl 2016

@zuz312 nejedla som plesnive syry+to, co pises. Avokadove sushi je avokado a ryza, ak sa nemylim. Ziadny problem.

zuz312
autor
28. júl 2016

@bajana a riasa :/

tyelde
28. júl 2016

Neobmedzujem 🙂

14nunu10
28. júl 2016

Z každého rozku trosku...tak je to najlepšie ..nič netreba preháňať a jesť na kila 😉

lucinka511
28. júl 2016

@zuz312 urcite nie.niektore veci ako plesnive syry.surove masa a zle umyta zelenina nie.ale inak preco by som sa mala obmedzovat?☺ptavda je.ze vyprazanym a mastnym jedla a sladkostiam sa vyhybam.napr na sladkost mi ani nepride chut.cize zatial navo.este tie chute pridu☺a nechuyi mi moc ovocie a zelenina.

lorela
28. júl 2016

Vyhýbala som sa vyslovene nezdravým a ťažkým jedlám, resp. možno 1 - 2x za celé tehotenstvo som si dala, ak ma prepadla neodolateľná chuť 😉. Ale napríklad vyprážaný syr s hranolkami a tatarkou jedávam asi tak raz do roka, čiže som vlastne ani žiadne výrazné obmedzovanie nepociťovala.
Práve naopak, dopriavala som si 🙂, toho zdravého a kvalitného. Za normálnych okolností si totiž nekupujem denne napr. jahody za 4 eurá 😀

n0mi
28. júl 2016

Musim uznat ze hej a dost kvoli tehu cukrovke. A z vlastneho presvedcenia nebudem jest kila cokolad ked viem ze tam nie je ani gram vitaminu pre babo.

machiattko
28. júl 2016

Ja sa snazim vyhybat veciam,ktore by potencialne mohli ohrozit male,napr. nepasterizovane syry ci bryndza a tiez som sa vzdala tuniaka,aj ked som ho predtym jedla kazdy druhy den.ale zas som ho nahradila domacimi rybami.inak jem vsetko,na co mam chut,aj ked teraz ma to skor taha ku klobaskam a podobnym nezdravym veciam,ktore som predtym absolutne nejedla..ale rovnake to bolo aj v prvom tehotenstve,tak babo asi vie,co potrebuje...

jurly
28. júl 2016

@zuz312 v nicom. vsetko s mierou

melynda
28. júl 2016

čo si.. ešte to aby som sa v tehotenstve obmedzovala. Jem všetko, ale mám svoju mieru. Netreba to preháňať všetko 🙂

petrad15
28. júl 2016

Tiež sa vôbec neobmedzujem, dávam si trošku pozor aby som stále len sladké nejedla, ale zase nejako drastický to vôbec nie. Snažím sa aby moje dieťatko malo už brušku pestrú stravu. Podľa mňa to nie je nutné sa obmedzovať

rheuska
28. júl 2016

Jedla som všetko. Aj plesnivy syr aj šampiňóny. Dokonca aj klobásu keď mi prišla na chuť. Len koliesko dve aby zahnali tu chuť. A strašne mi chutil fast food. A aj som si ho dala. Pribrala som necelých 8 kíl za celé tehu. Ale kazdy deň ovocie a zelenina museli byť. Jednak mi chutilo a vedela som, že maličká ma všetko čo potrebujete. Nie len hamburger.

paulinoocka
28. júl 2016

netreba sa obmedzovat ale treba poznat svoju mieru. Netreba davat telu viac ako potrebuje 🙂

vanilka83
29. júl 2016

@zuz312 hahaha tak to sme na tom uplne podobne!! 😀 ja som mala vcera tiez sushi s uhorkou redkovkou omeletkou a tofu 😉 surove lososove carpaccio som uz tiez mala ale len trosku tak ze to nevadi len po troske a z cerstvych zdrojov spolahlivych ale inak surove ryby ani maso nie a pocula som ze parmezan a nepasterizovane mliecne vyrobky a bryndzu tiez nemane aj ked to lubim vsetko no a sem tam si dam aj nealko radlera a sem tam aj normalne klasicke kapucino to ma malo kofeinu ale len jedno za den.Inak jem uplne vsetko ako pred tym na co mam chut akurat sa snazim jest vela salatov na obed.

vanilka83
29. júl 2016

A este som jedla strasne vela ryb a morskych plodov teraz ked sme boli v chorvatsku asi by sa to nemalo prehanat ale co spravim ked to milujem a pri mori je to ine fresh rovno z mora musle ryby sepie chobotnicky ale len tepelne upravene samozrejme 😉 no na Slovensku by som to neriskovala v nasich restikach radsej tu nikdy nevies hlavne kolko kilometrov to preslo a kolko to bolo zmrazene a ci to bolo dobre uskladnene.Inak ja som sa pred tehu otravila s muzom z kuraciny ktora bola na pizzy v nasom meste.Takze nikdy nevies...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre