Odchýlky v týždňoch tehotenstva

monlili
20. mar 2017

Ahojte. Mali ste to aj vy tak ? Prečo mi na sone ukazuje že som v 12 tyzdni ale podľa toho čo ja viem som v 10 týždni. Predtým viem, že som na milion percent neotehotnela lebo partner robi v zahraničí. Môže mat sono nejaké odchýlky ? Ak áno tak ako je to možné? Veď keď sa bábätko meria tak by sa to malo aj presne vypočítať, či ako je to ? 🙂 ďakujem 😽

bosoriak
20. mar 2017

@monlili V takychto skorych stadiach by tie odchylky nemali byt velke, ale zalezi aj od kvality ultrazvuku. Ale vseobecne plati, ze +-2 tyzdne su OK. Ved sa spytaj lekara nabuduce, on ti to vysvetli lepsie 🙂

bienennest
21. mar 2017

@monlili Ahoj, ultrazvuk sa orientuje len podla tabulkovych hodnot.. tvoje dieta vsak moze byt mensie alebo trosku vacsie ako v priemerne dieta tom ktorom tyzdni a potom mozu vyvstat mierne odychlky. ak vies presny den ovulacie, mal by sa brat ten na vypocet porodu.

PS: nezabudni, ze tehotenske tyzdne sa pocitaju vzdy od vynechanej menstruacie a nie od ovulacie (takze automaticky +2 tyzdne naviac). Napriklad ak si v 4tt tehotenstva tak si pocala dieta pred 2tyzdnami a pod..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre