icon

Opakované potraty. Kde je príčina?

michella7
9. apr 2013

Ahojte, mám za sebou tri potraty. ☹ Na genetike mi zistili že mám vytočený chromozon 11 inak ako ma byť a vraj to je dovod ktorý mi to može ale aj nemusí sposobovať. Teraz čakáme opať bábo a máme velký strach že sa to zopakuje. Má niekto stým skúsenosť alebo počul o tom?

Strana
z2
borkavan
14. feb 2014

@zuzkat1 ahoj, tak som si tu čítala články, ani neviem prečo. som druhý krát tehotná a tiež od utorka mám zas obavy, lebo zrazu mi prestalo byť zle a necitim že sa mi rozťahuje maternica. Chcem sa opýtať, ako si sa prestavila na to, že proste nepotratíš tretí krat. ja to chcem teraz. síce si predstavujem ako porodím ale stále sa mi vracia ten predošlý potrat. lebo zrazu mi začalo byť lepšie a to už som nosila v sebe mrtvy plod a vytešovala som sa, aké mám super teho.
a preto teraz hysterčím, že zrazu mi nebolo zle od utorka, ked som hladná a necitim maternicu, že sa rozťauje... a potrebujem myslieť pozitívne, aj myslím. ale sú chvílky, ked sa opúšťam.
teraz som 5+2 tt.
minule som potratila medzi 6-7 tt a do 13 tt som nosila mrtvy plod. lebo dr. nešiel ultrazvuk, ked som tam bola v 10 tt na kontrole, preto to nezistil.

zuzkat1
14. feb 2014

@borkavan vies ja som taky exot... Verim ze vsetko je v mysli... 5+2 je este malo aby ti bolo zle...to vela zien ani nevie ze je tehu... No ja som sa tak nastavila este pred otehotnenim... Proste som sa tym vsetkym prestala zaoberat,povedala som si,ze ja dieta mat budem a hotovo... Myslim ze slo skor o to,ze som bola ochotna prijat co bude a skusat to kym sa nepodari... A ked uz som bola tehu nijak som to neriesila k dr som sla az v 9tt aj to len preto lebo som stale vracala... Dal ma pn a uz som v 8mes.
Poviem ti priklad... Mala som asi 20ked som si nasla hrcku v prsniku a skoro som sa pototo ale k dr som nesla... Kazdy den som ju kontrolovala a bala sa asi po 3-4mes.som si povedala,ze ja teda rozhodne nezomriem a nic mi nie je...uplne som ju ignorovala asi mesiac,a ked som zas skusila uz tam nebola...
ALE toto nie je zrovna zodpovedny pristup takze k zmene myslenia pridaj aj navstevu dr🙂 drzim palce🙂

leonetka
24. feb 2014

@hwiezdinka ahoj, som na tom presne ako ty. vsetky vysetrenia ok a 3 potraty za sebou. uz skusate znovu? dali ti preventivne nieco (Fraxiparine, Prednison, Duphaston,...cokolvek) ci idete do toho bez liekov?

hwiezdinka
24. feb 2014

@leonetka ahoj, dr. mi dal duphaston este pred otehu. Nic ine neberiem, dokonca ani ten duhaston som este nezacala. A ty?

hwiezdinka
24. feb 2014

@leonetka Beriem kyselinu listovu, budem brat inofolic, len este musime pockat na vzsledky mikrobiologie v aprili a ideme znovu na to. A ty ako?

leonetka
24. feb 2014

@hwiezdinka no ja este cakam na vysledky z reprodukcnej imuno takze my musime cakat. ale preventivne mi predpisali Fraxiparine, hoci nic dramaticke sa na hematke nezistilo. ten vsak budem pichat az ked otehotniem.

evickav
25. feb 2014

Ak to niekomu pomoze, docitala som sa, ze pri potrate alebo kyrete je potrebne do 72 hodin pichnut injekciu ako u RH negativnych matiek po porode, aby mohli mat dalsie babenko,,, tym sa v tele zlikviduju protilatky, ktore by mohli kazde nove tehu ukoncit,,,

virginia
25. feb 2014

evickav, nevies k tomu poslat link, kde si to citala?

hwiezdinka
25. feb 2014

@leonetka pocula som o tom, ze niektorym zienkam davaju preventivne, ale mne dr. povedal, ze netreba, hematku som absolvovala a mam vsetko v poriadku.

pianina
26. feb 2014

@evickav ano mne pichali po vsetkych potratoch/mam O Rh- negativ/

evickav
26. feb 2014

@virginia citala som to v januarovej Mamine
Ja na stastie nemam takuto zlu skusenost, ale myslim si, ze je to dost dolezita informacia

Strana
z2