Oznámenie zamestnávateľovi o tehotenstve

veronikanellka171
23. máj 2016

Ahojte,
Som v 6tt, a mam robotu kde stojim, a niekedy ma po 2-3 hodinach picha pos bruskom.. Nic vazne zrejme sa iba roztahuje maternica.. Ale ja mam velmi odporneho sefa ktoreho nikto ani nic nezaujima a mame zakazane sediet.
Chcem sa opytat:
Ak mu teraz oznamim ze som tehotna papierom, moze ma vyhodit? Pracujem tu 2roky na dobu neurcitu..
Tehotensku knizku dostanem az o mesiac v 12tt. Nie som fajnova ale ta bolest je niekedy neprijemna a potrebujem si sadnut, stolicku mam ale mam na nu zakaz.. A bojim sa aby som sa neokaslala ze mu to oznamim hned. Chcem mu to poslat na adresu uctovnicky postou doporucene.
Dakujem

gir
23. máj 2016

Choď na maródku a neskôr ťa tvoj gynekológ dá na rizikové. Nerieš prácu pokiaľ ide o bábo. Veľa šťastia.

mirka17
23. máj 2016

vypýtaj si od lekára potvrdenie že si tehotná a to mu odošli aj s oznámením že si tehotná. ja som dala do práce kopiu tehotenskej knižky a mi ju vrátili z dôvodu osobných údajov že ju nemôžu zobrať, že stačí potvrdenie od lekára, tak mi doktor na počítači napísal že som tehotná, dal pečiatku a podpis a to som odovzdala v práci a bolo. a nie nemôže ťa vyhodiť po oznámení že si tehotná.

candii
23. máj 2016

Ja som robila do 24tt casnicku tiez som si nemohla kedykovek sadnut.. dala som zamestnavatelovi papier asi v 12tt a on mi dotrepal za bar stolicku 😂 najlepsie poslat doporucene zamestnavatelovi

veronikanellka171
autor
23. máj 2016

baby toto je to tlacivo?

wolawka
24. máj 2016

@veronikanellka171 áno,to je ten papier.. 🙂

veronikanellka171
autor
24. máj 2016

@wolawka tak super a je nejaky tyzden/mesiac od kedy ho zamestnavatel moze respektovat alebo uz som chranena aj ked som len 6tt? Bojim sa ze ma vyhodi on je podrazak

wolawka
24. máj 2016

@veronikanellka171 ťažko povedať čo presne Tvoj nadriadený urobí,ale mal by to rešpektovať. . Ja som cca 8tt a som na pnke, zle mi je a tak.. dnes však idem k dr či je akcia srdiečka tak snáď bude vše ok a papier mi dá do práce. Tým pádom mi musia dať ľahšiu prácu, lebo ja mám tiež stojacu prácu a aj sa dosť nabeham. Ak chceš, chod na Pnku a potom mu ten papier dones. Mal by to akceptovať.

mima86
24. máj 2016

V momente, ked zamestnavatelovi dorucis potvrdenie, ze si tehotna (daj si od neho\alebo na osobnom potvrdit na kopiu, ze to prevzali), ta nemoze vyhodit, lebo mas zakonnu ochrannu lehotu. Vyhodit ta ale moze, ak by si hrubo porusila pracovnu moralku alebo tusim aj keby sa rusilo tvoje miesto (to dom si nie ista), ale potom tam nemoze zobrat nikoho ineho. Podla mna, cim skor das potvrdenie, tym lepsie pre teba. Navyse je potom povinny ti zabezpecit primerane pracovne podmienky a navstevy u gynekologa sa ti nebudu ratat do 7 ktore mas na lekara za rok.

laskac
7. jún 2016

@candii prosim ta ty robis casnicku?

candii
7. jún 2016

@laskac ano

laskac
7. jún 2016

@candii 😁😁😁 hned prva veta 🙂 uz to vidim 😁😁
A to si mohla robit ked sa natahujes s tazkymi vecami? Nebala si sa?

candii
7. jún 2016

@laskac tak ja som bola za to tehotenstvo nie je choroba sice priatel ma skoro ukamenoval 😁 .. ale davala som si pozor a mala som super kolegovcou ktory so vsetkym pomahali a aj sefovci boli ustretovy 🙂

laskac
7. jún 2016

@candii mala sj normalne tehotenstvo alebo si bola cez ivf?
Lebo sa nwm rozhodnut ci ostat na PN alebo ist do prace. Praca ma bavi a doma ma moc nebavi byt

candii
7. jún 2016

@laskac ano tehu som mala normalnemm skoncila som s pracou v 24tt ak nechces byt doma kludne chod do prace ak mas tehu ok.. mna to velmi mrzelo ze som uz musela byt PN lebo som mala vychadzky 2h doobeda a 2h poobede a bolo leto a nemohla som nikde. A aspon este zarobis peniazky .. budes potrebovat a ja som mala vyhodu ze som tolko nepribrala 🙂

laskac
7. jún 2016

@candii ja som teraz na PN (tiez 2×2 za den a ide leto ma to laka von) ked riesim to ivf a zajtra budem vediet vysledok ci som tehotna, tak tajne dufam ze som ;) robila si v bare alebo restike?

candii
7. jún 2016

@laskac tak drzim palce!!! Robila som v restike..

laskac
7. jún 2016

@candii dakujem pekne ;)

katra52
11. jún 2016

Ahojte dievcata.Nam sakonecne po 7rokoch podarilo otehotniet.Tiez ma zaujima ako to bude kedze mam pracovnu zmluvu na 1rok do konca decembra a termin mam vo februari.Neviem co mam robit mam rizikovu pracu (sanitarka v domove dochodcov).Prosim poradte mi.

laskac
12. jún 2016

@katra52 byt tebou tak idem hned na PN bo to uz je fakt vytuzene babo :* aj nam sa to teraz podarilo a hned som sa dala na PN, nemienim nic riskovat. Robota bola aj bude ;)

katra52
13. jún 2016

@laskac dakujem len bojim sa ze dr este nic neuvidi podla menstr.by som mala byt 6+1 ale test som si robila v piatok clearblue a ten ukazuje 1-2.ale dnes idem poviem mu co je vo veci tak snad ma pochopi aj ked neuvidi este nic.

laskac
13. jún 2016

@katra52 drzim palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre