Plod po týždni nenarástol
Ahojte,tak dnes som
bola u lekark z uplne ineho dovodu ako poradna,alw uz ked som tam bola tak sme sa pozreli na babo...Povedala mi ze od mi uleho tyzdna nenarastlo...ze pockame este tyzden a ak mebude vacsie tak do nemocnice na...nemozem to slovo ani vyslovit...Srdiecko predpokladam bilo,keby nie asi ma hned posle na...
Mate s tym niekto skusenost?Je sanca ze bbatko narstie?Ja mam uz smozrejme v hlave cierny scenar,nejde mi prestat plakat,neviem si to opat predstavit...uz som
pred 2rokmi potratila,a predstava zw s tam vratim...:((((
@jankaradka v ktorom si týždni? Mne sa niečo podobné stalo ale začalo to az po 20tt, najprv začal rásť pomalšie, každé 2 tyzdne som chodila na poradňu, vzdy sa k tomu ale pridružilo este niečo ďalšie, napr.menšia stehenna kosť ako by mala byt, väčšie bruško, neskoncilo sa to dobre. No zase mám dve kamosky ktorym bábätká tiez zacali zaostávať v raste ale nakoniec porodili, jedna v termine, druhá predčasne, obe mensie detičky ale zdravé. Nie je to bohužiaľ v našich silách ovplyvniť, bude tak ako má byť. Držím ti veľmi palce, prajem nech to dobre dopadne.
@nikpa dakujem,ja som len v 7.mom tyzdni,v stredu by som mala zcat 8.my
Ak srdiecko bije, sanca je vzdy. Ved to je este malicke, staci, ze trosku zle zmerala a hned vyjde iny vysledok.
babatka nerastu rovnomerne ale skokom - ja som bola pravidelne na kontrolach lebo som krvacala. A za tyzden drobcek nabral nejake 3mm, tiez mi to nebolo jedno. A potom za 2-3dni nabehol cez 1cm... drzim palceky aby vsetko dobre dopadlo
@jankaradka urcite pockaj....ja som cakala i ked uz srdiecko nebilo..☹....vzdy by som si vycitala co ak.....
ja som bola v 9tt. a potratila som doma bez zasahu lekarov.
Velmi Ti drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku.
@jankaradka no v 7.tt to je ešte nejednoznačné a žiaľ rizikové. Píšeš, že srdiečko asi bilo /ak nebilo, tak to nemusí byť prosperujúce tehotenstvo/. Predtým bola akcia srdca? Ak predtým bilo, tak treba v čo najväčšom kľude vydržať do ďalšej kontroly. Nedá sa riadiť len podľa veľkosti resp. možného merania
@jankaradka A pred tym tyzdnom srdiecko bilo?
@elenita ano, minuly tyzden bolo vswtko v poriadku,povedala ze je velke ako ma byt,a srdiecko bilo,aj minuly tyzden aj dnes...
@jankaradka Ak bola akcia srdiecka, podla mna je to na dobrej ceste. Tieto merania nemusia byt uplne presne, hlavne v tychto skorych tt ide len o rozdiel doslova par mm. To Ta samozrejme nemoze poslat na kyretaz. Aspon budes pod dohladom a o tyzden Ta opat skontroluju. Drzim palce.
@jankaradka tak potom je to zatiaľ tá lepšia verzia - stačí o kúsok menej zmerať a už je problém a detičky zvyknú akoby spomaliť a potom zase dobehnúť ten rozdiel - niekedy. držím palce 🙂
@jankaradka zajtra idem na hematologiu,po potrate mi zostili trombofyliu,ale tentokrat mi na zaciatku tehotnestva povedala gyn.ze ai nemam pichat nic,lebo to sposobuje krvacanie...tak som doma ako n ihlach a cakam ke info mi podaju😫😫😫
@jankaradka ja som tiez 2 roky po zamlcanom potrate, tiez mi zistili zvysenu zrazanlivost, pravdepodobne kvoli tomu som potratila a teraz ked sa podari otehotniet, tak si mam pichat fraxiparin na riedenie. Povedali ze hned ako to zistime, mam to pichat....tak snad ti to na hematologii hned daju.
@hederamonstera tak tym ,ze ja mam tie injekcir doma,pri snazeni som si pichala(ted priatel),tak som si uz pichla teraz...mozno,ja verim ze babatku pomozem,nech sa ta krv preriedi a moze dostvat ziviny...nepripustam moznost ze ....aj ked priatel mi vravi ze nech ratak aj s roz seuhou moznostou ,neexistuje...neviem si to proste prestavit...
@jankaradka tak potom to bud urcite kludna, ak si to pichas🍀🍀🍀 drzim palce
@jankaradka a ono to ma pomoct aj pri snazeni?
@hederamonstera no ale ja som si dlho nepichala,az dnes
@jankaradka ja som pichala napriek krvacaniu.
Neboj sa,ak srdiecko bije,bude to v poriadku.Tie merania su v tomto stadiu kadejake.Urcite je babo v poriadku.Uvidis,na najblizsej kontrole uz bude vidiet rozdiel.😉
@jankaradka tak,”babatko” sa zmenilo na machulku,vyzera to akokeby som bola v 5.tyzdni...dnes zacalo spinenie...takze...😫😫😫😫uz to pojde...
@jankaradka je mi strasne luto, presla som tym, takze si viem predstavit. Poplac si
@jankaradka je mi to luto :(

@hederamonstera prepáč otázka kam chodis na hamatologogiu ..ja som po druhom zamlcanom potrate a čakajú všetky vyšetrenia ..pritom prvého chlapca som mala bez problémov a teraz v priebehu roka dve obrovské straty 😓 ...verím že prídu na to čo mi je alebo prečo sa to deje ...lebo tá bezmocnosť je strašná 😪.
@jankaradka je mi to ľúto prechádzam si tým teraz aj ja ..znova a zase je to ako nočná mora 😓
@dejna_ ach moja, je mi to luto😭. Chodim do BA, poliklinika na Šustekovej. Nepamatam ci som tam volala alebo cez mail, povedala som im, ze mam odporucanie z CAR a dali mi termin. Sice to vsetko trva, myslim ze az po 3 mesiacoch som sa dopracovala k vysledkom, ale su tam neskutocne mili.
Moja strata ma vela naucila, vela som pochopila a dnes som za nu vdacna🙏🏻 Vsetko sa deje pre nieco, ale to clovek zisti az casom. Poplac si, pusti to zo seba, ale najviac sa ti ulavi, ked to prijmes - dovoli ti to sa posunut. Drzim palce❤️🍀
@hederamonstera ďakujem za tvoje slová ❤️...moja lekárka mi vybavila že mi zobrali krv na hematologiu ale netuším čo a ako..lebo teraz je tá covid doba takže celé zle...tak uvidím čo sa dozviem ....
@dejna_ bude to dobre🍀

Ahoj, drzim palce, aby to dobre dopadlo. Sanca tam urcite je, pokus sa mysliet pozitivne, bude to dobre.❤