Maličký plod v 8. týždni

30. aug 2023

Som 7+2tt žiadna akcia srdiečka a plod je vraj strašne malicky doktor má posiela na kyret… je ešte šanca ? Som zúfalá bolo by to už druhé neúspešne tehu …

clarae
30. aug 2023

A je ro naozaj 7 tt, nemoze to byt posunute? My sme boli tiez malicky a v 13tt mi doktor posunul termin porodu o par tyzdnov. A to viem orientacne aj termin pocatia a moc to nevychadza 🤷‍♀️. Tak si len myslim ze je mensie a cakam porod niekde uprostred terminov. Vsak aj doktor sa moze mylit.

clarae
30. aug 2023

Inak aj mne gynekolog pisal pri prvom podobne, ze 7tt+2 je 8 tyzden. Av nemocnici na kontrole mi to tam vyratavali doktor sestricka, zavolali dalsieho doktora a ze im to nesedi. Nakoniec boli nasraty, ze co tam uz robim a mam to zle zapisane o tyzden. Takze ten tvoj 7tt+2 by mal byt 7tyzden. Ale ako to je naozaj hmm? Nektore kalkulacky vypocitaju 8tt niektore 7tt.

sterea
30. aug 2023

Žienky, v prvý deň tehotenstva prebieha prvý týždeň tehotenstva, t.j 7tt +2 znamená že si tehotná 7 týždňov + 2 dni, t.j si v 8 týždni tehotenstva. A súhlasím, že mohol lekár zle určiť termín počatia, ale je samozrejme možné, že ho určil správne. Čas ukáže pravdu.

jaskolka
30. aug 2023

Dali ti ešte kontrolu? Mohla byť neskôr ovulácia, co by bol ten lepší prípad.
No je bohužiaľ možny je aj ten druhy prípad. Momentálne nič nemôžeš robiť len počkať.
Dali ti ešte kontrolu?

autor
30. aug 2023

@jaskolka nedal mi kontrolu mam sa rozhodnúť buď pre kyret alebo samovoľne … ovulaciu prebehla niekdy v rozmedzi 27.7 +/- nakolko len vredy bol styk … to viem na isto !

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre