icon

Priateľská rada, tehotenstvo v 18

ttebane
9. aug 2018

Dobrý večer.
Možno táto téma je často rozoberaná a možno sa stretnem aj s nepochopením a odsudzovaním ale potrebujem skutočnú radu niekoho múdrejšieho takú ako sa jej hovorí že priateľská rada.
Ahojte volám sa Nika a je mi krásnych 18. S priateľom sme boli 2 roky samozrejme ako každý mladý sme viedli aj intímny vzťah, nechránili sme sa ani len raz nakoľko ja antikoncepciu nemôžem užívať a môj priateľ viedol boj s kondómami. Verila som mu. Raz sa nám stala nehoda a nestihol včas...našťastie že existuje ESCAPELLE tabletka. 🙂 povedala som si, že sa už nič zlé nestane.
Náš vzťah ale neklapal a tak sme sa rozdelili v dobrom.
Po pár týždňoch mi testy ukázali že čakám bábätko. Má to ale problém môj už ex nechce dieťa, obraňuje sa tím že jednoducho ho mať nemôže a nechce ho a že spraví všetko preto aby sa nenarodilo. Na truc išiel so mnou do nemocnice na vyšetrenie aby mi to vôbec uveril a aby ma presvedčil na potrat. Ja ale potrat nechcem. Každú chvíľu ma s tým otravuje len aby som na ten potrat išla aby zomrela tá "nehoda" ako on nazval to malé.
Každé jedno slovo každá jeho veta ma bolí a ničí ma pretože moje srdce to malé miluje aj keď maličké aj tak je tu a je moje či to bola chyba alebo náhoda som šťastná...Viem že potrat by ma zničil. Nepíšem ako hlúpa teen baba ale ako matka ktorá je z jednej strany utláčaná mužom aj keď sama to cíti inak píšem ako nepochopená žena ktorá miluje svoje bábo ale duševne to nezvláda.
Viem že mnohé si poviete tak mi treba áno je aj moja chyba že som otehotnela ale chcem sa rozhodnúť správne a verím že mi niekto pomôže poradí uteší.
Som vďačná za každú radu.

Strana
z3
ttebane
autor
10. aug 2018

Rada odpoviem na každú otázku

jana2679
10. aug 2018

Milá Nika, najprv blahoželám veď dieťa je najkrajší dar aký nám život vie dať. Máš 18, možno veľa možno málo ale celý krásny život pred sebou. Rodičia možno nebudú nadšený ale každopádne im to povedz čím skôr a aj o každej reakcii nastávajúceho otecka,nech sa preberú a zistia čo je zač.Moja rada znie - dieťatko si určite nechaj,prinesie Vám veľa radosti hoci to tak teraz nevyzerá a na tohto " super chlapa" sa vykašli, lepší nikdy nebude, určite na teba čaká niekto kto si ťa zaslúži a bude teba aj dieťatko milovať.Držím palce nech ste v poriadku. Heslo života: Po každej búrke vždy vyjde slniečko 🌞

pallacinka29
10. aug 2018

@methexis nad týmto som sa veľmi smiala, že "boj s kondómami"... cistý ch..j s prepáčením

ttebane
autor
10. aug 2018

@jana2679 ďakujem sa veľmi krásnu povzbudivú správu... snažím sa ho pomaly vyhodiť z môjho/nášho života.
Určite si malé nechám nebudem dávať na niekoho kto nemá cit pre život.
Krásny večer prajem a ešte raz ďakujem.

ttebane
autor
10. aug 2018

@pallacinka29 naozaj pár krát som ich po ňom hádzala no neúspešne vždy vyhral on

ajnka
10. aug 2018

Citala som celu diskusiu, akosi mi to nedalo...Hovori sa, ze vsetko sa pre nieco deje, a nic neni nahoda. Podla toho co som citala, ten vas expriatel je neskutocny idiot (naozaj sa jeho chovanie nemoze schovavat za strach), ze muselo prist to malinke, aby vam otvorilo oci a nestracali vas zivot s takym clovekom. Ked ho vasi rodicia tak miluju, budete to mat o to tazsie,striast sa ho, ale stojte si ta svojim! Snad po tom ako sa zachoval pochopia ze neni pan uzasny. Drzim palce. Ak by ste potrebovali nejake detske veci, kludne sa ozvite, chlapcenske teraz posuvam jednej slobodnej mamicke, ale dievcenske babenkovske este mam. Hlavne toho debila odstavte a nenechajte sa oblbnut recami, ze potrebuje otca za kazdu cenu. Ano potrebuje, ale nie arogantneho hnupa.

anina37
11. aug 2018

ahoj, tak ja ti napíšem ako matka troch detí, jedno je presne vo veku 18 rokov. ja ako rodič by som sa snažila pomôcť hlavne tebe. keby sa toto stalo mojej dcére. u mňa kedysi dávno bolo povedané...nebudete mať deti a ak ano, velmi ťažko nakoklko mi v tvojom veku vybrali jeden vaječník a mám ich tri..tretie dokonca prekvapilo aj lekára 🙂 ty teraz potrebuješ hlavne klud, a začni myslieť na to čo v tebe rastie..je to dievča, chlapček? meno....máš mená? pozri si ponuku kočiarikov, postielok a výbavičiek...to je radosť okolo tohto všetkého. teš sa z každého dňa že ste v poriadku. jeho pošli do pr.ele a rodičia aj keď to budú ťažšie rozdýchavať, to vnúča budú milovať celým srdcom v prvom momente ako ho uvidia. VER MI !!!! držím ti palce.....

bianka532
11. aug 2018

a keby si povedala ex ze ked tak velmi to dieta nechce tak ho nenapises do rodneho listu a bude bez otca. ty mu otca najdes lepsieho. nech ta necha na pokoji ze chces teraz mat klud a jeho sa to netyka. rodicia ked budu vediet celu pravdu a ako sa ku tebe byvaly chova zmenia nazor na neho. a nebudu ho posielat za tebou... problem je ze oni to nevedia. dnes im to uz povedz

bianka532
11. aug 2018

za tie 20 € alimenty by som sa vykaslala a napisat sa da aj potom... keby

lmml
11. aug 2018

Pamätám si na otázku môjho chlapa že čo by som robila keby ma poslal na potrat.. ja len s úsmevom na xichte mu zadrela že by som ho poslala do prdele a postarala sa o drobca sama.. ale to už bol drobec na svete..😂 len sme preberali to že sestru chlap posiela na potrat keby bola tehu.. môj sa na drobca tešil.. neboj zvládneš to aj bez toho tupca.. hold chlapec ešte nedospel do fázy kedy sa má stať otcom tak proste ho k tomu nedonútiš.. ale potrat nie je riešenie.. mohlo by sa dačo posrať keby si sa k tomu nedajbože dala.. (viem nechceš sa dať) a už nikdy by si nemusela mať deti a potom čo.. jeden chlap hore dole.. je ich ešte dosť..😂 neboj nájdeš správneho chlapa pre seba aj otca čo bude ľúbiť tvojho drobca.😊

babls5
11. aug 2018

@ttebane ja som v 17tich otehotnela... A ostala som sama s malou a dnes ma 7 rokov a už mám aj druhé babo s manželom.. Takže chod do toho

dajda459
11. aug 2018

Ahoj. Máš moju podporu. Súperi že si sa rozhodla bábätko si nechať. Ako slobodná mamička to budeš mať isto ťažšie,ale určite to stojí za to. Zvladnes to.A tvoj bývalý je dobrý idiot.nakopala by som ho do zadku. A s tvojimi rodičmi,myslim si ze oni v ňom vidia niekoho kto sa bude vedieť o teba postarať,no keď im povieš ako to je,ako sa zachoval,podľa mňa ho pošlú kade ľahšie. Možno im bude pár dní trvať kým rozdychaju všetko,ale ver mi potom sa začnú tešiť. A keď sa malinke narodí,tak ti bude vadiť že až moc chodia okolo tvojho bábätká 🙂 ak budeš s niečím potrebovať pomôcť kľudne píš. Podporím ťa. Hlavne buď silná a nevzdávaj sa. Bývalému akurát napluť do tváre. A ak by si potom aj pre malé niečo potrebovala,som ochotná ti poslať/doniesť veci apod. Po svojej dcérke. Držím palce

ukulela
11. aug 2018

@bianka532 myslim, ze v tomto maju co do toho povedat aj rodicia mladej - ma 18 (mozno ani tolko nie, kedze im vraj volali z emocnice, a to teda pri dospelych hospitalizovanych nemaju preco), zrejme stale bez dokoncenej skoly/maturity, byva u nich, zivia ju, lebo je bez prijmu ... ak ich presvedci, ze to da aj sama, a nebude im s dietatom "na krku" dalsich X rokov, tak nech su to jej plne samostatne rozhodnutia. ale, kedze minimalne kym bude na rodicaku, dokoncovat si skolu a nenajde si pracu, bude plne odkazaba na rodicov, dospela/nedospela, mala by sa s nimi radit. jasne, ze rozhodnutie nechat si dieta je na nej, ked raz nechce potrat, nemozno ju prinutit. no potom musi zvazovat vsetky financne aspekty. a ak jej mladeho 30 € pomoze kupit aspon 5 paklov akciovych plienok v lidli, aj to je daco, kedze dostane len 230.
okrem toho mlady je dospely, zaraba, stalo by to za to pytat aj vyzivne na matku, rodicia su povinni sa o nu starat len do casu, kym sa sustavne pripravuje na zamestnanie dennym studiom. ak by aj tam vysudila minimalnu sumu, uz aj to bude daco ...

denka259
11. aug 2018

@ttebane už teraz miluješ svoje bábätko, ako by si mu to mohla urobiť. Zničila by si tiež samu seba. Ja mám 29 a až po dvoch rokoch snaženia a útrap a placu prišla naša dcerka. S manželom ľutujeme, že sme Ľutujem, že sme sa o bábätko nesnažili skôr. S manželom sme sa spoznali keď som mala 18. Ak chceš mám odložené krásne dievcatkovske vecicky 🙂

sasena21
11. aug 2018

@ttebane Si velmi inteligentna zena a urcite nebudes mat problem vychovat dietatko. Tesim sa, ze si si ho nechala. Vecicky sa daju kupit lacno, niektore mamicky dokonca aj daruju. My mame aj kociarik po 1 dietatku. Verim, ze to vsetko dobre dopadne a narodi sa ti zdrave dietatko. Prosim ked budes nieco potrebovat kludne napis. Rada pomozem. Ked sa narodi male rada nieco poslem. Ci uz vecicky, plienky, hracky... Drzim palce. 😊

sasena21
11. aug 2018

Inak zienky myslim, ze na urade prace sa da ziadat nejake nahradne vyzivne od statu, ked otec neplati. Jedna znama to ma, ale neviem presne tie podmienky. Neviete niekto nieco blizsie?

anina37
11. aug 2018

ano, ale to len v prípade že neplatí alebo keď neudá meno otca
@sasena21

mija22
11. aug 2018

Moja svagrina porodila ako cerstva 18tka, cele tehotenstvo pred rodicmi uspesne skryvala, bala sa. Ked vysla s pravdou von tesne pred porodom mama jej povedala ze “to” necha v nemocnici, ze ona “to” domov nezoberie. Ale ako videla tu malicku, uplne jej zmäklo srdce a nedala by si ju za nic na svete. Je to 17 rokov dozadu uz a dodnes je to najmilovanejsia vnucka. A tiez chlap ktory jej ju spravil sa nezaujima o nu cely zivot, ma ho len v rodnom liste a jeho meno, co bola velka chyba lebo potom cokolvek trebalo vybavovat musel suhlasit aj otec, dodnes nemoze vycestovat nikam... jeho mama sa tiez o vnucku nezaujima....
To mas uz raz takych ludi. Co tym celym chcem povedat, nech sa nebojis reakcie, mamina to pochopi. Ja ako milujuca mama dvoch deti by som ich nenechala v kaši, na neho sa vyprdni a nezapis ho ani ako otca. Kludne mu to tak aj oznam a da ti pokoj... ja viem, potom od neho neuvidis ani deravy gros... ale ty musis zvazit ci ti to za tie cele nervy stoji
@ttebabe

sasena21
11. aug 2018

@anina37 no prave predpokladam, ze platit nebude. A prave som nevedela, ci musi byt otec v RL alebo nie.

anina37
12. aug 2018

@sasena21 moja sestra je dlhé roky rozvedená ale sú to teda strašné podmienky vypytovať výživné od chlapa, tu stačí keď dá 20e a to už považujú za snahu a viac nedostane, nehovoriac o tom, že každé tri mesiace MUSÍ ona zdokladovať či platí alebo nie.. len tolko k tomu, v tomto štáte je matka z dieťaťom nie na prvom mieste, ale až niekde na konci. odporučila by som ti opýtať sa, či by nebolo lepšie neudať meno otca, ale ak je s tých serioznejších tak platiť bude a ty problém mať nebudeš. po dlhšom čase keď neplatí príde väzba. lenže to je dlhá trať....takže ak bude pracovať, musí platiť, ak nebude ochotný sám, príde zamestnávatelovi príkaz na exekuciu za neplatenie výživného...ale ako som už spomenula, záleží od charakteru otca dieťaťa. držím palce a verím že on je s tých serioznych a možno keď sa ten človiečik narodí, bude ho milovať tak, ako otec by mal svoje dieťa, a obráti sa to úplne inak.

bianka532
12. aug 2018

kamoska takto napisala pod natlakom rodicov otca do rodneho listu a neprispieva na vyzivne aj tak... dlzi.. a maly uz je vacsi a sam povedal maminka ja nemam otca tohoto chlapa ja za neho nepovazujem ja k nemu nic necitim... deti nie su sproste... a ten jeho zaujem ze po 7 rokoch si spomenul ze ma syna.. a raz do roka ho zoberie k sebe.... uzas... ja by som sa vykaslala a ak je moznost dostat vyzivne od statu tak by som to riesila..

anina37
12. aug 2018

@sasena21čítam teraz spätne, takže teda radšej neudať meno otca, budeš mať pokoj...lebo poznám prípad že otec sa zrazu začal zaujímať a žiadal aj náhradnú starostlivosť, to dieťa malo 5 rokov, podotýkam do vtedy nič....dievčatko sa začalo pocikávať a pod. zo stresu, lebo PÁN podnikatel mal peniaze tak mu vyhoveli...víkendy, takže trauma pre dieťa, trauma pre matku!!! proste ZISŤUJ, ZISŤUJ, ZISŤUJ!!!

sasena21
12. aug 2018

@anina37 Dakujem. Nastastie to nie je moj pripad 😊 chcela som len autorke poradit. Ale ak nemusi uviest otca aby dostala od statu vyzivne, tak to ma o to lepsie.

ukulela
12. aug 2018

@anina37 ked neuda meno otca, nahradne vyzivne nedostane. nahradne vyzivne je institut, ked otec neplati.

sarah16
12. aug 2018

@ttebane ahoj ja si myslím že rodičom by si to mala povedať čím skôr aj keď to bude ťažké a povedia ti aj hnusné slová neboj budú pri tebe stáť a budú sa tešiť na tvoje bábo. Hovorím zo svojej skúsenosti. A naňho sa vykašli ty svoje dieťa vychováš aj bez neho. Hlavne aby bolo bábo zdravé a dostávalo od teba čo najviac lásky. Netráp sa chlapom ale choď za rodičmi a povedz im to ale ver, že budú stáť pri tebe aj keď to možno nebudú dávať na javo.

dajda459
15. aug 2018

@ttebane ahoj,ak sa smiem spýtať,ako sa máš? Denno denne na teba myslím :( 🙂

dominikabo
27. aug 2018

@ttebane určite ak to chceš si to nechaj.. Ja som otehotnela v 16 a porodila v 17.. Síce mam manžela s ktorým mam babo a to babo ma už 8..ale určite by som si to nedala preč.. Mňa nezaujíma názor iných ci som mlada alebo nie.. Dcéra má všetko čo potrebuje a hlavne našu lásku... A ak ho on nechceš tak ser naňho.. Len ta nici a malinke tiež trpí.. Nechaj si ho.. Ono zato nemôže že jeho otec je sprostý.. Raz to bude ľutovať.. A nie jedna žena žije s dieťaťom sama.. Držím palčeky

dzinka777
27. aug 2018

ahoj. ja keď som bola taká mladá stále som vravela, že mám radšej zvieratá ako deti. Ale keď sa mi narodil synček nič krajšie si predstaviť neviem,teraz ako vidím ako rastie a že mi x krat za deň povie maminka ľúbim ťa je ten najúžasnejší pocit pre mňa. To je dobre že si sa rozhodla si ho nechať, uvidíš bude to ťažké spočiatku,ale po čase sa postavíš na nohy a budeš to zvládať.Určite si nájdeš priateľa ktorý tvojho drobca bude ľúbiť. Teraz ti pomôžu rodičia keď si taká mladá. Tomuto terajšiemu povedz že si ho naisto necháš a keď oň nemá záujem tak nech ťa nechá na pokoji. Predpokladám že rodičia nebudú nadšený keď im to oznámiš,ale povedz im to čím skôr nech to pomaly predýchavajú. Aj pre nich to je zásah do života. nebudú nadšený,ale myslím si že keď sa drobec narodí budú ho milovať,ale aj tvoji rodičia potrebujú čas určite si takto tvoj život nepredstavovali a možno mali plány ako sa ti bude vyvíjať budúcnosť. Na druhej strane si hovorím, že keďže otec tvojho dieťaťa má 25 rokov tvoji rodičia určite vedeli že sa spolu nemodlíte keď ste sami spolu ale určite vediete aj sexuálny život. Oznám to rodičom čím skôr,tvoje bábatko potrebuje kľud aby sa dobre vyvíjalo. Využi možnosť mamičiek ktoré ti ponúkajú oblečenie aspoň zo začiatku, oceníš to. držím ti palce,daj nám potom vedieť ako si dopadla.

Strana
z3