icon

Probiotiká v 1. trimestri

siska765
28. máj 2014

Poradíte niekto kto máte skúsenosti?Vďaka

lorela
28. máj 2014

Moja skúsenosť je taká, že vhodnejšie ako probiotiká je jesť kyslomliečne výrobky.
Acidká, zakysanky, kefíre, jogurty 😉.
Žiaden doplnok stravy neurobí takú službu, ako prirodzene dodaný "materiál" 🙂. A to sa týka aj minerálov a vitamínov.

lorela
28. máj 2014

@siska765 Príspevok vyššie.

siska765
autor
28. máj 2014

@lorela hmmm,dik,len ja momentalne nemozem jogurty,lebo som hnackovala vcera,preto hladam nieco v lekarni co uz niekto mal a bolo neskodne

tanaja
28. máj 2014

podla mna probiotika su neskodne, viem ze znacka Swiss je bez nejakych umelych prisad,bravala som ho,lebo mi ho odporucila alergologicka,ale nie v tehotenstve...opytaj sa gynekologa,ale podla mna mna mozes 😉

angelyana
26. jún 2014

Ja beriem Swiss, su skvele, nedam na ne dopustit

ninocka84
30. jún 2014

@siska765 ja beriem probiofix inum, citala som na ich webe ze su vhodne aj pre tehotne.

patuskaaa
6. aug 2014

Prínosom počas tehotenstva je nespomerne aj konzumácia probiotických baktérií. Úzkosť, strach o bezpečný priebeh tehotenstva či zvýšená produkcia hormónov v gravidite môžu významne zhoršovať stav črevnej mikroflóry a vyústiť do tak bežných ale nepríjemných stavov ako sú zlé trávenie, zápcha, nevoľnosť či zvracanie. Riešenie týchto problémov prirodzenou cestou je určite vhodnejšie ako užívanie liekov, ktoré nepôsobia na samotné príčiny a navyše prechádzajú placentou do tela plodu. Dostatok probiotík môže pomôcť zvýšiť odolnosť matky voči vírusovým ochoreniam, kvasinkovým infekciám, infekciám močových ciest či ďalším, relatívne bežným ťažkostiam počas tehotenstva. Ich pravidelný príjem môže zlepšovať aj imunitný stav dieťaťa už počas obdobia pred pôrodom, podľa štúdií znižuje výskyt atopického ekzému u detí. Samozrejme prínosom môže byť len pravidelné užívanie probiotík počas celého tehotenstva. Pokiaľ tehotenstvo ešte len plánujete, najlepšie je začať s ich užívaním niekoľko mesiacov v predstihu. Len tak sa potom optimálne využije ich pozitívny účinok aj v tehotenstve. Dôležité je pokračovať v ich užívaní aj po pôrode, obzvlášť ak matka kojí, pretože sa dostávajú do materského mlieka a ovplyvňujú správny vývoj mikroflóry dieťaťa a tým aj vývoj jeho imunitného systému. Aj keď užívanie doplnkov s obsahom probiotických baktérií často „necítime“, odporúčam siahnuť po kvalitnom produkte akým je napr. Probiotik12 s užívaním 1x denne pred, počas celého obdobia tehotenstva a aj počas kojenia.