Prvá tehotenská prehliadka u gynekológa
Ahojte. Kedy ste mali najneskor 1.prehliadku? Mne sestricka povedala, ked som jej volala v 6tt, ze budem zbytocne chodit zas coskoro, rovno mi to da na datum, ked urobime aj odbery (10tt). Je to v poriadku? V 1.tehotenstve som isla na potvrdenie hned po vynechani menstruacie, aj tak nastalo zanedbanie mojho stavu a po porode som skoncila velmi zle, chcem si teraz davat pozor. Dakujem
Mňa objednala hneď ako som zavolala že mám pozitívny test a mešká mi ms . A to vyšlo že som v 6tt a potom každé 3 týždne. M
@margitaf jasné, dokonca sa dá už spermia vybrať podľa pohlavia (tuším mužské sú ľahšie), takže dá sa to zistiť v podstate hneď ale NESMIE sa to prezradiť mimo zdravotný personál rodičom ak by niektorá mala doma napr. 4 dievčatá a chcela piateho chlapca - keby jej to prezradili bez zdravotných indikácií povedzme v 8tt tak ešte do 12tt stihne potrat na vlastnú žiadosť (len kvôli pohlaviu)
toto je môj posledný príspevok v tejto téme
@zuzanka.zuzu to snáď nie, to akože preto sa nesmie prezradiť pohlavie aby matka nemohla stihnúť ísť na potrat, keď sa netrafi do pohlavia??? To ozaj taka existuje? Ze dievča? Hmmm, to nechcem, bum potrat
Mam historiu MMT, takze ked som zavolala ze som mala pozitivny test tak si ma hned zavolali, presne 6tt v case sona, pekne bolo vidiet zaklad plodu a blikotanie srdca. Dalsie sono som mala v 8tt, kedy by som ,a normalnych okolnosti mala prve vysetrenie. Kazdy lekar to ma nastavene inak, niektore zname boli vtedy kedy ty, niektore boli na krvi uz v 5tt.
ja som bola v 5tt na krvne testy pre potvrdenie tehotenstva a o 2 dni znovu, ci hcg stupa .. a prve sono v 8tt, uz bolo krasne pocut srdiecko uz 😊
Raz som mala ísť až v 10tt ale keďže som začala krvácať tak ma zobral hneď bolo všetko ôk, pri ďalšom tehu som bola 5+4tt keďže som mala normálni prehliadku, o 3 dní neskôr som o to prišla, à posledné tehu ma objednal keď som bola v 8+3. Celkovo môj gynekológ objednáva po 8tt.
Ja som bola u dr lebo po 2 tyzdnoch meskania ms mi vysiel pozitivny test. Urobil mi sono no nevidel vobec nic okrem zvacsenej sliznice. Vypisal mi aj papier ak by nahodou som mala bolesti velke, ze by islo o mimomaternicove. O 10 dni som mala prist na kontrolu. Lenze po tyzdni som zacala spinit a bolelo ma brucho, tak som isla na pohotovost a tam mi urobily sono a uz pekne bilo aj srdiecko. Pichly injekciu na zastavenie krvacania a vzaly krv na HCG. Po 3 dnoch som isla k svojmu dr a ten tiez potvrdil akciu srdiecka. Mala som posunutu ovulaciu preto nic nebolo vidno skor. Potom ma objednaly az o mesiac na poradnu. A knizku som dostala az v 16tt

@margitaf u mna tiez len otec dietata, dokonca ani mojej vlastnej mame som to nepovedala do tehotenskej knizky 🙂