Prvotrimestrálny screening - boli ste samé alebo s mužom?
Brali ste so sebou na prve taketo 3D muza alebo ste sli same?
Prvotrimestralny screening je diagnosticky 2D a nie zrovna 3D ideme robit pekne fotky babatka... moj muz nebol, pojde na najblizsej poradni v 17.tyzdni...
@anjelicek26 dakujem aj za opravu som v tom este stratena🙈 tiez to tak citim, ze je asi zbytocne na prvy brat muza, na druhy a treti urcite ano, ale teraz asi nie…takto sa chodi kazdy trimester vsak?
Mne na 1.trimestrialnom robil aj 2D aj 3D 🙂 bola som sama, sestricka ma upozornila ze mam prísť bez doprovodu...
@gejb fakt? Nevies preco sama? Ja som sa dnes objednavala ale nikto nepovedal ani slovo o doprovode. Aj tak ale zvazujem, ze muza vezmem az na ten druhotrimestralny
To neviem, čo som videla v čakárni tak vsetci chlapi tam čakali 🤷♀️ ... na ten prvý ta to až tak nemusí mrzieť, aj tak by tam nič nevidel...ja som mala problém rozoznať co je co a to mam dobru predstavivosť 😁
@gejb no ved prave, moj muz vcera povedal ze urcite pojde so mnou, ale popravde ja som taky stresman a rada si vzdy urobim sama taky prieskum na novom mieste 🙏😂 preto by som ho radsej vzala na druhy ked uz aj ja budem vediet do coho idem 🙈😅 a fakt? No ked som si pozerala na ich webovej stranke fotky z prvotrimestralneho tak to vyzeralo celkom super 🤣 inak ja som 8tt zacala dnes ale objednali ma az na 6.novembra co budem 13+4, nie je to neskoro?
Véd keď tak môže ísť s tebou a spytas sa doktora ci môže ísť dnu aj on, ak veľmi teda chce 🙂
Ja som bola 13+1, oni vedia kedy to majú robiť, maju svoje postupy ... neboj sa 🙂
@gejb super dakujem, no mne povedala ze skorsi termin ani nie je, tak ze az takto 🙏😅 dakujem pekne 🙂)
@gejb a este otazocka prosim, vidim, ze ty sa v tom predsa len vyznas, v druhom trimestri sa potom chodi kedy?
Joj, nevyznám sa, mam za sebou len tento jeden zatial 😊 je to moja čerstvá skúsenosť z minulého týždňa preto som sa ozvala 😊
Myslim, ze do 13+6 ho treba spravit, takze ste v termine... mne ho robili minuly tyzden pri 12+0... drzim palce, nech je vsetko v poriadku.
@anjelicek26 Dakujeem velmi pekne 🙏 a kedy sa potom prosim vykonava druhotrimestralny? Dakujem
19-22.tyzden... tieto su vsetko diagnosticke ultrazvuky, kde hladaju vyvojove vady, samozrejme mas poradne a ultrazvuk aj medzi tym, aspon moj lekar samozrejme pozrie babatko zakazdym, ale to je len tak, na kontrolu...
@anjelicek26 dakujem pekne za vysvetlenie 🙂 na ten druhotrimestralny teda vezmem muza 😄
Na prvom sama ale na druhom - morfologiackom s manzelom ☺️
@nyphadora dakujeeem 🙂
bol so mnou, dr. povedala, ze mozem zobrat aj doprovod.. a bol rad...hoci tam skoro nic este nie je vidiet, tie pohyby, hlavicka a tak..je to mile.
@maryskas dakujem pekne 🙂 a mate za sebou aj druhotrimestralny alebo este nie?
ano akurat pred par dnami 🙂 tiez bol. mne hned na zaciatku povedala, ze na tie 3 hlavne si mozem zobrat koho chcem.
@maryskas super, dakujeem 🙂 a na tom druhotrimestralnom uz asi bolo krajsie vsetko vidiet vsak?
ano, lepsie 🙂 hoci zavisi aj od babatka ci sa ukaze pekne, v akej je polohe atd.. napr. my stale pohlavie nevieme, lebo nebolo vidiet.
@maryskas jeej tak dakujem za vysvetlenie 🙂
Faakt? Tak asi chce babatko nech mate prekvapko🙏
Môj bol aj na prvý aj na druhý a chystá sa aj na ten tretí veľký v 32 týždni 🙂
U mojho doktora boli tusim tri sono vysetrenia, kde mohol byt aj doprovod, tak na tych bol aj manzel.
Ak chce, tak ho ber so sebou. Ved je to aj jeho dieta, tak nech si buduje vztah 🙂.
Prave na tom 12tt+ bolo najlepsie vidno to dieta na 2D sone, z profilu. Vtedy je takej akurat velkosti na foto. Neskor uz ked tak 3D, ale to sme nemali. Nabuduce by som volila asi ist aj na ten. Na 2D uz boli len take prierezy organov, to nie je prave matetial na chladnicku 🙈.
Opora s mužom
Na prvom aj druhom bol manžel so mňou.
na prvom som bola presne 12 tt +0 teraz teraz v piatok ideme opäť ale a to som 19tt+3
@ewula192 dakujeem a na prvom bol aj muz?🙂
áno aj teraz ideme spolu.. náhodou sme všetko rozoznali v pohode doktor nám aj pekne ukázal ručičky nožičky srdiečko sme počúvali za mňa som bola rada že bol so mnou 🙂

S muzom.