Rátanie týždňov tehotenstva po inseminácii

leslee
27. jún 2021

Ahojte,
Som šťastná, že sa nám podarilo otehotnieť na prvý raz po inseminacii.
Chcela by som sa informovať, či je podľa vás správne, že mi gynekologička ráta týždne od poslednej menštruácie a nie od inseminacie.
Ďakujem za podnety..

barus26
27. jún 2021

@leslee jasne… Veď aj pri prirodzenom otehotneni sa ráta od poslednej menštruácie, nie od oplodnenia..

kkovacovak
27. jún 2021

@leslee tehotenstvo sa vždy ráta podľa poslednej menštruácie a nie podľa oplodnenia alebo inseminacie. To by potom boli tie týždne u každého rozhádzané. Väčšinou ti týždne upravia na tie správne po prvom screeningu podľa veľkosti bábätka.

leslee
autor
27. jún 2021

@kkovacovak ďakujem.. Len som bola trochu nervózna. Chodím tam teraz každý týždeň. Doktorka mi píše 7tt+2 a hovorí, že embrio je veľmi malinke

kkovacovak
27. jún 2021

@leslee kľudne môžeš mať rozdiel jeden aj dva týždne. To že je teraz malinké ešte nič neznamená lebo podľa týždňov sa orientovať ešte úplne nedá. Niekedy to vedia tí doktori veľmi zle interpretovať a zbytočne strašia.

leslee
autor
27. jún 2021

@kkovacovak presne.. A aj to ako píšeš, že týždeň až 2 rozdiel.. By som pochopila.. No ja mam rozdiel 3 týždne.. Preto som z toho zmätená..

nafka0483
27. jún 2021

@leslee A na kolky den cyklu si mala inseminaciu?

mikasz
27. jún 2021

@leslee pozri, teraz mozes aj tak len cakat a verit, ze to dobre dopadne. ✊ Stres ti iba skodi.
Ano ako pisu vyssie, tehotenstvo sa vzdy rata od 1.dna poslednej ms, obcas sa stane, ze ma zena ovulaciu posunutu skor/neskor a vznikne tam rozdiel. Neviem ktory den cyklu ti robili iui?

kkovacovak
27. jún 2021

@leslee ono je to teraz v začiatkoch ešte ťažko určovať keď si len 8tt. Kľudne to môže dorásť a kľudne môže byť aj menšie. Tie tabuľky sú niekedy na škodu hlavne takto v prvom trimestri

leslee
autor
27. jún 2021

@mikasz ďakujeme ☺️ ja to chápem, len ma trochu doktorka vystrašila... Prvý deň menštruácie som mala 5.5. a inseminaciu 21.5.

nafka0483
27. jún 2021

@leslee Tak to vychadza v pohode priblizne na polovicu bezneho cyklu, cize pocitanie od prveho dna poslednej menstruacie je uplne ok.
To, ze babo je ovela mensie je tiez zo zaciatku ok.
Bezne si mavala nejake extra dlhe cykly? Mali ste styk aj po inseminacii? Bud babu dlhsie trvalo zahniezdenie alebo moze byt aj ze si otehotnela neskor, nie v den inseminacie (ak ste mali styky aj neskor). Alebo je to len velmi skoro a babo to pekne dobehne ;)

leslee
autor
27. jún 2021

@kkovacovak máš pravdu a preto som jej povedala, že neprídem tento týždeň, ale až budúci.. Hádam tam už uvidí všetko čo má. Len dúfam, že je všetko v poriadku..

nafka0483
27. jún 2021

@leslee A pockaj si 7+2 a lekarka hovori ze je o 3 tyzdne mensie, cize akoby 4+2? Ved v 4+2 uvidi akurat tak dutinku v maternici, mozno nejaky naznak zltkoveho vaku.

leslee
autor
27. jún 2021

@nafka0483 si milá.. Áno mávala som dlhšie cykli.. A styk sme mali aj deň po inseminacii ako nám doktorka naplánovala...

leslee
autor
27. jún 2021

@nafka0483 Véd práve.. Neviem prečo sa stále riadi tým 7tt+2.. Lebo ozaj vidí iba dutinku a zl. vak..

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mey8
27. jún 2021

@leslee tak potom nie si realne 7+2 pretoze ja som bola na utz v utorok a dr. Meral male malo 9mm a na utz. Ukázalo 6+6 podla ms. Som tiez niekde v 9tt. Ale podla velkosti babatka som (momentalne 7+4) inak.. Ono sa to stava uplnw bezne. Zbytocne ta dr. Strasi a ty sa taj uplne zbytocne stresujes... Bud v klude🙂 ♥️ a bude dobre🙂

mey8
27. jún 2021

@leslee a ona sa tym riadi lebo musi,... Lebo to tak gyn. Robia... Proste si 7+2, ale malicke je mensie... Ono to dobehne🙂

leslee
autor
27. jún 2021

Všetkým veľmi pekne ďakujem ❤️

queen_el
27. jún 2021

Mne sa to velmi nezda. Ano, zo zaciatku moze byt embryo mensie ako to vychadza podla ms, ale v tom propade musela byt ovulacia posunuta. Ak si mala inseminaciu, ovulacia je snad ista, kedy bola,nie? Musela byt cca toho 21.5. Potom mi nevychadza, ze by si bola 4tt a nieco, to je dost velky rozdiel.
Pises, ze si tam kazdy tyzden. A stale vidi iba ten gestacny vak? Cize bola si, dajme tomu 3x za posledne 3 tyzdne a videla vzdy iba vak?

mikasz
27. jún 2021

@leslee ak si mala 21.5. iui a teda aj odsledovanu ovulaciu, to uz je vyse 5tt, to by mal byt vidno uz embryo aj s akciou srdiecka. Brali ti krv na hcg ci rastlo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre