Sauna a tehotenstvo
Ahojte som v v cca 3-4tt a mam otazku ohladom saunovania...niekde pisu ze to je ok niekde zase ze zvysenie teploty moze sposobit potrat.
Vy ste chodili alebo pre istotu radsej vynechali?
Ja som v pohode chodila až do konca tehotenstva a aj so virivky, celkovo do wellnes, ale bola som na sauny zvyknutá aj predtým.
@adeladulova virivka isto nie kvoli infekciam atd ale toto som.nevedela...lebo chlap googlil ze je to vhodne aj na prekrvenie a uvolnenie a ja som tiez googlila a 90% clankov je o tom ze asi nie.
@amelia000 aj v saune mozes dostat infekciu. A este k tomu horuca para. Uz rozum mi hovori, ze nie.
@stanulienkat jooj urcite nie dakde sa potit v horucej pare..to som nemala rada ale skor take bylinkove, solne, infra.
Ja som saunu pred tehu zbožňovala, tak som to aj v tehu skúsila a teda bolo mi to neprijemne, uz som tam viac nešla. Kamoška chodila cele tehu do finskej sauny a všetko v pohode. Ale ona bola mega na to zvyknutá.
Vo Finsku bezne saunuju cele tehu. Je to o tom, na co je tvoje telo zvyknute. Ak si doteraz pravidelne saunovala, tak vyskusaj a uvidis, ako sa budes citit. Ak nie si zvyknuta na saunu, tak by som ju v tehu radsej vynechala. A zalezi aj, ci mas bezproblemove tehu alebo nie.
ja to nedoporúčam na začiatku, možno druhý trimester ku koncu alebo začiatok tretieho trimestra, no určite nie na začiatku a ak teda nemávaš kvasinky, tých sa v tehu zbavuje veľmi ťažko .... ja si dávam sem tam teplu vaňu ale aj to len tak trocha a aj to od druhého trimestra, no nepokúšam osud, čiže do sauny ani bazénov kvôli kvasinkám nechodím, pri prvej som plávala do 7 mesiaca a bola aj v saune, no kvasinky sa mi opakovali ... čiže potom som už prestala .... potom si to užiješ do sýtosti, teraz to nechaj tak 🙂

Určite vynechať a na začiatku tehu by som nešla ani náhodou. Mne ju môj pôrodník vyslovene zakázal.