icon

Skúsenosti s nadváhou v tehotenstve

lucija93
9. feb 2021

Čaute baby,

Prosím vás je tu niaka co ste/boli tehotna a začínali ste na váhe 92kg alebo približnej?

Mali ste nejaké komplikácie? Koľko ste nabrali do konca pôrodu?

Ja mam z toho hruzu... Začala som športovať že trochu po chudnem a bum tehotná 😀

Dakujem za každú odpoveď.

kikulienka94
9. feb 2021

ja som začínala tehotenstvo na 73 (ale schudla som najprv z 95, takže si vieš predstaviť tú radosť :D) - osobne by som sa na všetko spýtala gyn , treba dodržiavať pohyb, vyváženú stravu a to koľko reálne priberieš počas tehu je vo hviezdach :D

lucija93
autor
9. feb 2021

@kikulienka94 to závidím tiež som mala taký plán. Začala som behať pravidelne a zrazu prišli iné plány 😀🤷‍♀️ snažím sa ale jest tak normálne tak uvidíme 😀

evamea
9. feb 2021

Ja som začínala s váhou 90kg, na konečnú sa ani nepýtaj. Komplikácie boli, ale nie kvôli váhe. Malý je zdravý a ja stále krásna. 💃🤣

janulka1351
9. feb 2021

@lucija93 ja som zacinala tehu na 94kg. Pocas tehu som dokopy pribrala 14.5kg. Komplikacie som nemala ziadne,nemala som ani tehu cukrovku ani nic. Jedine klasicke palenie zahy,kyselina na zaludku,opuch noh som mala asi 3x aj to ku koncu tehu a len mierny (topanky som stale obula aj ked mi boli kusok tesnejsie). V porodnici som nechala 8.5kg a 2 tyzdne po porode naspat na povodnej vahe 94kg. Ziadne diety som nedrzala.Jedine ked sa dalo sme chodili na prechadzky pod horu,aj to len obcas,kym som este sa necitila ako slon 🤣 Ku koncu tehu som bola rada ked som presla do obchodu 🤣 za cele tehu som nezvracala vobec,iba unava (stale by som len spala) a zo zaciatku nechutenstvo a vsetko mi smrdelo. Maly je v poriadku a zdravy. Rodila som pred 5 tyzdnami 😉

lucija93
autor
9. feb 2021

@janulka1351 jeeej gratulujem ☺️

sirikami26
9. feb 2021

Ahoj. Ja som rodila v r. 2017 otehotnela keď som mala 80 kg. Za celé t hu som pribrala 8 kg a keď som porodila som mala 79. Teraz som v 6 tt a som zhrozená. Nemám vôbec chuť cvičiť, ani sa hýbať, papám doma iný a ešte som aj na ocr. Bojím sa že koľko priberiem a že zase budem v lka,lebo ja som pribrala po pôrode skoro na 89 kg. Teraz mám 83 kg ale n cítim sa dobre. Kamoška mi povedala jednu vec, že sa nemám stresovať váhou a užívať si tehotenstvo. Chudnúť budem potom. A mala pravdu. Mám v pláne sa venovať gravidjogu a prechádzkami denne cca 10000 krokov. Zatiaľ sa mi to druhý týždeň nedarí ;) som si vedomá toho, že pri prvom tehotenstve som nemala auto! A všade som chodila peso,vlakom, busom. Tak asi tak. Držte sa...

vladka2503
9. feb 2021

@lucija93 ahoj, ja som začínala na 89 pri pôrode som mala 97, dávala som si ale pozor nato aby som sa neprejedala aj keď som mala cele tehotenstvo,, vlci hlad,,.. Pridaj viac zeleninu ovocia a dobre bude neboj sa 🙂 komplikácie inak žiadne

lucija93
autor
9. feb 2021

@vladka2503 ahoj, tiež si dávam pozor co jem a navyše sa hybem tak dúfam ze sa to niak extrémne nevysplha. Celkovo som aktívny typ a sladké a pečivo ja vôbec nejedavam tak hádam 😀🤷‍♀️

janulka1351
10. feb 2021

@lucija93 dakujem 😊 a neboj vsetko sa da zvladnut a pociatocna vaha 92kg nemusi znamenat hned komplikacie. Mne doktor povedal na uplnom zaciatku teho ze mi hrozi velmi ze budem mat preeklampsiu a absolutne nic som nemala. Vsetko uplne v poriadku. Obcas tlak malicko vyskocil na 134/110 alebo klesol na 95/65 ale keby mi v tu chvilu nemerali tak by som ani nevedela,nebolo mi vobec nic. Ja som mavala zas strasne chute na sladke,kazdy den 2 keksiky museli byt. Kazdy preto tipoval dievcatko a mame chlapca 🥰😍

lucija93
autor
10. feb 2021

@janulka1351 no sak ja idem stredu budúcu na vyšetrenie prvé tak som zvedavá a dúfam ze bude všetko fajn ☺️ to je hlavne ze si nemala ťažkosti a všetko dobre dopadlo. Najlepšie neriešit a žiť ved tehotenstvo nie je choroba. Takže sa začínam aj tešiť a postupne si uvedomovať že sa mi život otočí o 360 stupňov ☺️

janulka1351
10. feb 2021

@lucija93 to ver ze sa skutocne tak otoci 😆 tazkosti som nemala ale pn som bola aj tak...isli sme cez IVF a plus praca ktoru som robila nie je vhodna pre tehotne (velmi vela prachu a zaroven praca s chemikaliami-hrozi u nas v praci vysoke riziko potratu ak by som pracovala ako tehu)...tak ma mrle zrali doma,ked obmedzena vychadzkami. Ked som uz presla na MD tak ho hned isla na tyzden pozriet svoju rodinu (deli nas 70km a videli sme sa pocas mojej on,velmi malicko,len ked sa im dalo prist ma pozriet).
Najhorsie bolo pre mna ze tehu bez vacsich problemov a ja na pn a nikde sa nepohnut.

danusa64
10. feb 2021

Ja sa vam tu pripnem. Aktualne som 9+1 a 92kg🙊 tiez som povodne mala v plane chudnut, ale plany sa zmenili😁

lucija93
autor
11. feb 2021

@janulka1351 to je naozaj obmedzujúce a ta rodina predsa chyba... A do toho všetky opatrenia atď atď... Ja mam našťastie kancelársku robotu takže som rada ze ak bude všetko ôk tak budem chodiť do práce lebo mňa by slahlo doma 😀😀😀 neobsedim ani chvíľku doma 😀😀

lucija93
autor
11. feb 2021

@danusa64 som happy že nie som jediná 😀😀😀 môžeme chudnúť potom 😀😀 Mne sa váha zatiaľ nehýbe, uvidíme dokedy 😂🤦‍♀️🤷‍♀️

evinqua
11. feb 2021

Zacinala som s 90 a koncila v 37tt so 101, to uz som mala opuchy/preeklampsia/, este v 31 tt som mala len 94, ja som do 4.mesiaca prave schudla asi 3kg a postupne okolo 6 som zacala priberat, ale pomaly, tiez som sa obavala, ze skoncim som 120 pred porodom, ale aj baby, ktore poznam, tie s vyssou pociatocnou vahou pribrali tych 10kil a tie 50kilove na zaciatku pribrali aj 25 ;). Takze je to individualne..ja mam vrodene predispozicie na preeklampsiu, zopakovala sa u mna dvakrat, mala ju aj sestta, ktora ma 50kil aj s topankami, takze urcite je vyssi predpoklad, ze mozes mat komplikacie ale netreba sa bat vopred, ak nemas ine zdravotne problemy

pohodacka03
11. feb 2021

@lucija93 pri prvom tehotenstve som zacinala s velmi vysokou vahou, bolo mi stale zle ale nezvracala som. Chudla som prvych 6 mesiacov - 6kg. Potom som zacala jest a pribrala asi 4kg. Po porode som mala menej kg ako pred tehotenstvom. Mala som tehu cukrovku, ale velmi miernu, asi len 3x vysoky cukor. Posledne 2 mesiace vysoky tlak, bola som aj v nemocnici, hrozil mi cisarsky. Normalne mavam skor nizsi tlak. Teraz som 2x tehotna a priberam vela aj ked si davam pozor, realne mi len brucho narastlo. Cukor mi vysiel ok, tlak vysoky zatial nemam 🤷‍♀️. Cakam co bude. Drzim palce, nech je vsetko ok u teba 🙂

lucija93
autor
11. feb 2021

@pohodacka03 ďakujem pekne. Tiež ti držím palce nech je všetko OK... Mne zatiaľ niak extre jest nechuti jem veľa zeleniny ovocia a váha stále rovnaká takže sa teším. Ale uvidíme dokedy 😀😀

danusa64
11. feb 2021

@lucija93 tiez sa zatial drzim na rovnakej vahe. Cele dni mi je zle tak vela toho nepojem. Ale som na pn, mam malo pohybu, tak sa bojim ze vaha pojde hore aj ked nebudem vela jest. Potom sa mozme pustit do chudnutia😁😁😁 budeme mat co zhadzovat🙊

brona235
11. feb 2021

Prve tehotenstvo zo 78 na 108
Druhe tehotenstvo zo 75 na 108
A treti krat so otehotnela 4 mesiace porode. Takze z 92 na 105. To so. Pribrala najmenej. Pri prvych dvoch som bola cela zavodnena a spuchnuta.
Mam 180cm a momentalne 88 kil. Nieje to vyhra, ale nakolko cvicim skor s velmi velkymi vahami tak sa ani nezameriavam na vahu. Svaly su tazsie ako tuk. Pripajam aktualnu fotku. Nie som ziadna modelka, ale ja som spokojna a pomaly to este zlepsujem... 🤷‍♀️😊 a hlavne... mam 3 krasne a zdrave deti a to je najdolezitejsie... 😉☺

lucija93
autor
11. feb 2021

@brona235 super. Hlavne ze si ty spokojná a ze ste zdraví ☺️🍀 vôbec by som ti netypovala 88kg ale 😀😀 tie svaly urobia naozaj veľa aj forma postavy

janulka1351
11. feb 2021

@lucija93 ano rodina chyba a najviac tuzim vidiet moju pra starku (97) a aby ona mohla vidiet mojho anjelika-svojho prveho pra pra vnuka. Este stale si pamata vsetky mena z rodiny kto je kto.Do veku 93 lustila este sudoku 😁

lucija93
autor
11. feb 2021

@janulka1351 kokos tak to je super ♥️ to sa málokto takto dožije a ze ma z toho života aj niečo že si pamätá a tak... Skvelé ☺️ je to veru teraz naprd toto všetko. A pôrod počas tejto pandémie bol v pohode? Mohla si mat niekoho pri sebe? Návštevy?

janulka1351
11. feb 2021

@lucija93 porod som mala tazky...rano o 7.20 som prisla do nemocly otvorena na 5cm a kontrakcie kazdych 6 az 7 minut...spravili antigen a prijali ma...pomedzi vypisovacky a uvodne ceremonie spravili aj pcr...a bohuzial do vecera do 22hej som bola na izbe bo stale bol nalez taky isty a interval medzi kontrakciami sa predlzil na 10 /12/15 minut ibaze intezitou o dost silnejsie...konecne som sa potom okolo 22.30 otvorila na 7 tak sprcha a poprechadzat a bola som na 8cm tak pichli plodovku ze nech sa to urychli ibaze mne to vobec nepomohlo...uz som bola vysilena a stale tlak iba na mechur (tlaky na konecnik som nemala vobec)...ledva som sa dostala na 9cm a viac ani za svet...hlavicka bola stale vysoko...mne uz klepalo od noh celym telom,trpli ruky v ustach aj 2 sahary,uz ani dychat som nevladala tak uz ja som povedala ze chcem cisarsky...to ale nechceli a stale sme len cakali a nic nepostupovalo tak az po dlhej dobe sa doktorky rozhodli ze ok ze teda sekciu soravime a maly sa narodil 4.55 na dalsi den od kedy ma prijali...nemohla som mat pri porode nikoho,sprevadzajuca osoba bola zakazana tak isto ako aj zakazane navstevy...jedine ked mi nieco chybalo a trebalo mi to tak mohol moj prist a doniest mi to ale oba takym stylom ze podat medzi dverami povedat si ahoj a musel ist...drahy si videl synceka len na fotkach a cez video hovor...inak prvykrat nazivo ho videl v autosedacke ked si prisiel po nas a na rukach ho prvykrat drzal po prichode domov...co sa tyka ruska na izbe sme mat nemuseli ale vsade inde ano...trebalo ho aj pri porode ale ked videli ze sa nam neda dychat tak akceptovali ked som ho mala pod bradou...ked chodili na ozbu vizity vtedy trebalo aj na izbe mat

lucija93
autor
12. feb 2021

@janulka1351 kokos tak si si doslova od trpela. Ale zvlaaadla si. Hlavne ze všetko dobre dopadlo... Ale katastrofa aj s tými testami... Aj to ze ta nik nemôže pozrieť je to cele naprd... Kamoška mi vravela ze ona môže mať muža pri pôrode ale ze návštevy nie... Akože úplne zle...