Skúsenosti s potratovou tabletkou v ČR
Ahojte podstúpil niekto takto potrat? Chcela by som v cz podstúpiť.
Cca jedna sa o 3-4ty týždeň... Že či všetko bolo ok a, že či nie je problém i keď človek nie je cz občan.
A prosím tých, ktorí nemajú čo k téme aby sa nevyjadrovali.
Nemám zázemie ani nič. A príliš mladá.
Ďakujem za akceptovanie môjho rozhodnutia
Bud rada ze zijes v krajine, kde mozes ist legalne na zakrok a nevyhladavaj v nasej krajine ilegalne sposoby. Jedine ze by si si to vyriesila v CZ pod lekarskym dozorom. Objednavat lieky, viazane na predpis a schvalovane legislativou nejakeho statu nie su lentilky. Nevies co ti domov pride, ci to bude naozaj ta tabletka, alebo tic tac, za ktory zaplatis XY eur a budes doma cakat a stracat cas a nic sa neudeje. Ak by ti aj naozaj prisla realna tabletka, co myslis ze sa stane? Su tam rizika, ako silne krvacanie, nevycistis sa dobre, bude potrebna kyretaz aj tak inak hrozi infekcia. Potom co poviea lekarom? Ze si si objednala tabletku z netu? Priprav sa potom na pekne popoludnie na policii vypovedou odkial a ako si sa k nej dostala. Toto nie je sranda, ani v cechach tu tabletku v lekarni nevydaju a potom sa na zenu vykaslu. Treba ist kazde 2-3 dni na kontrolu, kym nie je maternica cista. Nie som proti potratom a chapem kazdu zenu, co sa rozhodne to podstupit, kazdy mame svoje situacie a pocity. No urob to aspon zodpovedne voci svojmu telu!!! Nebud hlupa.
Necitam radsej diskusiu lebo uz tusim, ze tu budu odsudzujuce komentare. K tej tabletke len tolko, ze je to urcite lepsie riesenie ako zakrok. Je to bezpecnejsie aj lahsie zvladnutelne pre zenu, takze ak mas moznost ist do CZ kde ti tu tabletku daju a odsleduju, tak chod. Nasi gynekologovia by tiez chceli aby tu bola pristupna tato tabletku, tak ako v inych statoch. Bohuzial, tu o tom ci zena chce alebo nechce byt tehotna rozhoduju zakomplexovani politici. Podla mna by toto rozhodnutie malo byt len na zene, je to jej telo, nikoho ineho do toho nic. Drzim palce nech to mas cim skor za sebou 🙂
Anonym - po tej tabletke ti dieťa určite neostane, pani, ktorá tu píše, že známa ma po tabletke už dieťa mysli určite “tabletku po” Po tejto tabletke, ak to nevyjde musíš podstúpiť normálny potrat. Čím si v skoršom štádiu, tým je menšia šanca, žeby to “nevyšlo” . Tu ti budú písať len ženy, ktoré s ňou nemajú skúsenosť lebo na Slovensku nie je schválená a trepať dve na tri. Skús nejaké české fórum, alebo priamo kontaktovať české zdravotnícke zariadenie, pripadne rakúske, tam ta zavádzať ani strašiť nikto nebude
Vždy sa to tu zvrhne na nevyžiadané rady a psychicky nátlak, ale to je tak, keď niekto dáva na rovnaku úroveň 4 týždňové embryo veľkosti makového zrnka a narodeného plne vyvinutého jedinca schopného samostatne žiť s veľkosťou 50 cm
Nechať toto embryo vyvinúť sa v jedinca, odtrpieť si pôrod, riskovať svoj život a potom sa ho vzdať môže radiť len žena, ktorá nikdy nerodila, alebo žena, ktorá nemôže mat dieťa a na takéto nechcené čaká. V živote by som niečo takéto kruté neradila žiadnej žene
@sisaka Ďakujem za podporu naozaj 🙂
Ale nakoniec tehotná nie som tým pádom, už aspoň viem čo a ako funguje, ale riešiť to nemusím... Ale nechcela som to brať na ľahkú váhu.
Takže môžete byť spokojne, že nikoho nikde zabíjať nejdem 🙂
Zazila som na vlastnej kozi.
V Gb.
Bolest!
Nedobre som sa vycistila!
Pobyt v nemocnici..infuzie.
Prosim vas nerobte to zeny!!!
@misscelaneous suhlasim
@fidka79 Ak by sa mi malo narodiť niečo také ako ty. Tak radšej nemať 🙂
A na margo teba, precitaj si celú diskusiu.
Je fajn, že si v živote neriešila také veci. A je fajn, že si si istá, že ten sex bol dobrovoľný a nie, nebol, len som tu to nechcela vtedy riešiť.
A áno, rozmýšľala som nad všetkým. A nie, v takom prípade by som to neľutovala. Mam od toho sama so sebou problém spracovať to.
Tým, že som tehotná nebola a len som sa pýtala na názor ma nemáš právo urážať.
Každý má právo voľby, ty a aj ja, tak nekomentuj právo inej ženy.
A ako sa vyjadrujem? Očividne omnoho lepšie ako ty. Tak sa vyjadruje niekto vyspelý? Naozaj?
A nie, nepotrebovala som múdre rady prečo neísť. Ak sa nejaká žena rozhodne podstúpiť takú vec tak vie do čoho ide a chce vedieť názory niekoho kto sa do toho vyzná a nie názory nejakej zakomplexovanej osoby, ktorá nevie dôvody a iba súdi.
Kto si, že ma ty ideš súdiť? Kto si, že ma ideš odsudzovať?
No nikto, ty nie si oprávnená osoba na to. Ak nemáš čo povedať k téme, tak drž ruky od klávesnice. 🙂
Čo si myslíš, že niekto takú vec chce spraviť zo srandy? Alebo, že to je vždy plánované? Nevieš nič. Tak tu sa nepovyšuj nado mnou. Prajem ti aby si nikdy nič také nezažila a nemusela sa rozhodovať sama o tom či niečo na čo chceš zabudnúť máš mať stále pred očami.
Opakujem, nemáš ma prečo súdiť.

Nechapem vas, zeny. Co cakate, ze sa stane, ked dojdete riesit potrat na takuto stranku? Ved sa opytam doktora alebo trochu pogooglim a mam odpoved bez toho, aby som dvihala tlak polovici Slovenska. A mozes nam zakazat vyjadrovat sa mimo temu kolko chces a prskat a vysvetlovat, ako si si to vsetko pekne zvazila a rozmyslela, ale ked niekto tresne, ze potrat nie je zabitie, je zjavne mimo. Nemyl sa, ja som za slobodu rozhodovania v tejto veci, ako aj vo vsetkom inom. Ak to chces urobit, urob to. Avsak nehraj sa so slovickami, ako ti pasuje - ten clovek, co by sa z teba narodil, tu proste nebude. Jaj ano, ale ved ty budes radsej zit s vedomim, ze si sa zbavila zhluku buniek, nez s tym, ze je niekde dieta, o ktore sa nestaras. Pravda, na to prve sa lahsie zabuda.