Skúsenosti s potratovou tabletkou v ČR

15. feb 2020

Ahojte podstúpil niekto takto potrat? Chcela by som v cz podstúpiť.
Cca jedna sa o 3-4ty týždeň... Že či všetko bolo ok a, že či nie je problém i keď človek nie je cz občan.
A prosím tých, ktorí nemajú čo k téme aby sa nevyjadrovali.
Nemám zázemie ani nič. A príliš mladá.
Ďakujem za akceptovanie môjho rozhodnutia

3009
15. feb 2020

Dnes si tu už písala. Ak si spočítaš, že budeš si platiť pobyt v nemocnici + tabletky + cesta, tak to kľudne môžeš ísť aj tu na SK na potrat za 400 eur a nič iné neplatíš. Ak sa nevyčistíš, tak ešte si v ČR zaplatíš aj následné vyčistenie a s tou tabletkou to nemáš nikdy isté, že sa sama vyčistíš a nehovorím o zdravotnom riziku. Aby si to neskôr neľutovala. Alebo ho poroď a daj do hniezda záchrany a niekto sa mu veľmi poteší.

autor
15. feb 2020

@3009 Nepísala som tu, respektíve nikdy.😀 Takže neviem presne kto čo tu písal.😀 Ale idem pohľadať fórum.
A cz nemám ďaleko respektíve cestu netreba rátať. Na internete som našla cca, že 80€ tabletka a plus cca 100 eur zvyšné náklady. Ale na financie som sa nepýtala. Príde mi to lepší nápad ako interrupcia klasická. A áno je percento žien kedy potrat nevyjde tabletkou, uvedomujem si to, ale podľa všetkého je to málo pravdepodobné.

A nie, pôrod vylučujem. Ak by som chcela vynosiť tak si ho nechám... Ale tiež je to vec na ktorú som sa nepýtala. Viem aké mám možnosti. Pýtala som sa iba na jednu konkrétnu možnosť, ale i tak ďakujem za odpoveď

korra
15. feb 2020

Skús sa spýtať ešte na CZ konikovi, tam nájdeš skôr skúsenosti vzhľadom na dostupnost

autor
15. feb 2020

@korra áno áno rozmýšľala som nad tým, idem na to, ďakujem 😊

elizabeth88
15. feb 2020

Je to Tvoje rozhodnutie,vies, ake mas moznosti,no napriek tomu pevne verim,ze nepojdes na ten potrat,ze bud sa nieco priaznivo vyriesi,aby sa to nemuselo stat,alebo to este nejak prehodnotis.Su pripady,kedy zeny maju problem otehotniet potom neskor napriklad.Koncim s nevyziadanou radou.V kazdom pripade drzim palce a dufam,ze som ta neurazila.

autor
15. feb 2020

@elizabeth88 Vieš ako som vždy bola proti?😔 Som veľmi za rodinu. Ale nemám oporu nikde, som študent, žiť v azylaku je veľmi zlá prognóza 😔
Verím, že doktor mi vyvráti tehotenstvo a naozaj tehotná nebudem a, že sa mýlim. Ale informovať dopredu sa chcem aby som vedela čo a ako.

autor
15. feb 2020

@elizabeth88 a samozrejme, že si ma neurazila. Nič zlé si nenapísala ja si uvedomujem svoju chybu. Ale aj to, že nie je to najlepšia možnosť. Ale je to šetrnejsie k telu ako uspatie a vysatie...

jenisjenis
15. feb 2020

Ciastocne zijem v CZ ale poistena a pracujem SK takze ked tam nemas tieto zaklady a Dr. nikto ti tu tbl. neda. Ale suseda tiez Slovenka zije a pracuje v CZ kde ma aj Dr.a poistenie toto podstupila s tou tbl. aj to vobec jej Dr zvazovala ci jej ju daju.. no nakoniec jej ju dali a aj to podstupila. Krvacala dost dlho akoby menstruacia a hrozne vela hlavne ten jeden den az tak ze sa bala ci to tak ma vobec byt a aj krce mala ale potom uz len to menstr. krvacanie dalsie dni. ale musela ist potom do nemocnice kde ju pozerali ako to odislo a ci to nahodou netreba docistit. V jej pripade netrebalo.

autor
15. feb 2020

@jenisjenis Ďakujem, preto som sa pýtala na to. Lebo Google napíše jedno a skúsenosti môžu byť iné.
Dúfala som, že bude sa dať aj bez toho. Keďže žena si to hradí sama... Ale ďakujem za odpoveď

jenisjenis
15. feb 2020

No ale ak by si chcela tak vyskusaj sa opytat tam nejakeho Dr alebo cz koniku.. toto mam ja len info od nej ale ci to je 100 %pravda neviem. Len viem ze mi hovorila ze mne by to nedali lebo tam niesom poistena a nemam Dr. Ale ci to tak fakt je 🤷‍♀️

autor
15. feb 2020

@jenisjenis už som tam sa spýtala tiež, ale zatiaľ nič neviem také 🙂

sisaka
16. feb 2020

Poznam dve baby, čo mali potrat s touto tabletkou. Nedaj na nejaké bububu strašenie, ak si to môžeš zabezpečiť v inom štáte, tak určite lepšia táto voľba. Hlavne sa rýchlo rozhoduj, čím skôr, tým lepšie. U nás (v Kanade) ti dajú tabletku a ideš normálne domov, môžeš im hocikedy zavolať, ak sa ti niečo nezdá, po týždni ideš na kontrolu - berú krv na HCG a je to.

monca0021
16. feb 2020

Je to verejná diskusia tak len pridám svoj názor. Veľmi dúfam že sa to vyvinie tak, že bábätko aspoň vynosis. Držím Ti palce aby bolo všetko ok. Je to veľmi smutne ale bábätko môžeš aspoň vynosiť a dat na adopciu veď sú aj take riešenia. Nejdem sa presviedčať ani nič veď sama vieš čo je dobre pre teba len poznám veľa žien ktore potratili alebo sa im nedari otehotnieť a toto sa im musí veľmi zle citat. Možno máš ťažký život a preto takéto riešenie ale tak bohužiaľ mala si si dávať väčší pozor. Ty si rozhodla za stvorenie v brušku a možno keby si ho dala na adopciu môže prežiť krásny život. Viem že si písala ze ta tieto ,,rady,, nezaujímajú no musis stym rátať keď to píšeš verejne na MK.Kľudne sa do mna teraz pustite ja som si len nemohla odpustiť nekomentovat to tu. Nech už to dopadne ako kolvek držím Ti palce, uraziť som ta nechcela.

lenkakravcova
16. feb 2020

@monca0021 Nie všetci považujú pár dňový plod za človeka ci dieťa (a nenazyvaju ten zhluk buniek na začiatku tehotenstva ani bábätkom).
To len taka poznámka k téme.

Autorke - nemám s tým síce skúsenosť, ale ak si na začiatku tehotenstva a chceš ho ukončiť, tak pre prvé týždne sú dosť rizikové športy kde zaťažujes brucho, napr lyžovanie. Alebo skákanie na trampolíne, ktoré spôsobuje otrasy maternice a môže viesť k samovolnemu potratu.

autor
16. feb 2020

@monca0021 No, ale povedz mi načo mi také reči sú dobré? Myslíš si, že som nerozmýšľala nad všetkým? Jasné, že áno. Ale písala som o tom vyššie. Nejdem vynosiť, keď proste nechcem. Ak by som chcela tak by som zas neriešila adopciu. A úprimne? Nechcem žiť s pocitom, že tam niekde je. Nepovažujem to ešte za zabitie. A bohužiaľ tým, že beriem ťažké lieky atď. Tak by to nebolo dobré... Také riešenia sú. Ale také riešenie nechcem.
Nikto sa do teba nepusti keďže sme na mk, mamickovsom fóre takže väčšina môj pohľad chápať nebude.

Ale vezmi si to, že niekto nemôže mať deti tak ja za to môžem? Preto ja si mam zničiť život? Možno zneje to sebecky. Ale keby pozerám na všetkých ľudí a ich názor tak by som sa zbláznila. Nie je to pre mňa najľahšie. Ale očividne najlepšie áno.

autor
16. feb 2020

@sisaka ďakujem
@lenkakravcova ďakujem, ale nič také tu nemám na to a ani jedno nerobím...

queen_mary
16. feb 2020

Ahoj, pozri si kliniku gynmed. Je to vo viedni, maju tam aj slovenskych lekarov. Tabletka po stoji nejakych 500€ tusim. 🙂na webe maju vsetko napisane aj po slovensky

heln
16. feb 2020

@lenkakravcova prepac, ale cisto technicky pises sprostosti, lebo to nie je par dnovy plod, ale ked uz tak embryo a tak isto to nie je ziaden zhluk buniek, ale stale sa to nazyva embryo, a vie sa to od 70. rokov minuleho storocia.

heln
16. feb 2020

K autorke, ked uz naozaj to chces urobit, tak naozaj to rob pod dozorom lekarov, a nie nejake sporty alebo pitie vina.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. feb 2020

@veronika4495 nejdem sa vyjadrovať vulgárne. Ale je úžasné ako každý má právo súdiť iných. Kto si, že ma ideš súdiť? To, že sa na mňa niekto vykašľal som tušiť nemohla.
A áno ja to beriem ako zhluk buniek. A určite neplánujem riešiť to podomácky. Plus si naštuduj kľudne niečo o tom lieku. V zahraničí je to bežné. Keďže je to akokeby "spontánne". Tým pádom je to iné ako zákrok.

Nikdy nevieš naisto kým nie si na tom mieste. Netušíš ani omylom. Že ako by si sa rozhodla keby vieš, že dieťa zdravé nebude vzhľadom na nejaké veci. Že nemáš kde bývať a život v azylaku? Nie, neprosím.
Samozrejme, že človek s tým ráta a vždy som rátala. Ale to neznamená, že som šla do toho s tým, že si nechám. To na veci nič nemení. Našťastie žijeme v dobe kedy nikto za mňa rozhodovať nemôže. A som za to rada. Stále je to možnosť voľby. A to, že akú si vyberiem je zas moja vec.
A neviem načo také píšeš keď absolútne sa to netýka témy. Mňa nezaujíma tvoj pohľad, si mi ukradnuta a aj tvoj život. Tým pádom keď nemáš čo k veci, tak dovidenia. Nejdem už sa tu neviem ako obhajovať preboha. Je to moje rozhodnutie a maximálne kto mi do toho môže kecať je partner môj. Nik iný.

autor
16. feb 2020

@heln To ako sa to volá je myslím totálne jedno. Na veci to nič nemení a ani na mojej otázke.
A samozrejme neplánujem nič doma skúšať. Preto sa pýtam tu.

autor
16. feb 2020

@veronika4495 a ako ty vieš či som sa chránila či nie? Bola si so mnou v posteli? Keď to tak mám hlúpo napísať.
Je super, že vieš si vravieť svoj názor. Ale je nepodstatny a zbytočný. To, že ty si nevieš predstaviť a vnímaš inak je naozaj tvoja vec a nie moja.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. feb 2020

@veronika4495 A vidíš súdiš a píšeš veci, ktoré ma nezaujímajú. 😉 Pýtala som sa teba konkrétne? Nie. Nemáš skúsenosti? Tak sa venuj svojmu dieťaťu a nie písať nevyžiadane rady. 😉
Znova. Čo teba do toho či by som uživila či nie?😀 To si až tak hlúpa, že nechápeš písanému textu?😀
Jednoduchšiu ako jednoduchšiu. To, že nechcem byť matkou je moja vec a moje rozhodnutie. Nie každý sa cíti na to byť. Nie je to moja povinnosť.
Jasné, že človek ráta. To je normálne. A aj som s tým rátala. Ale opakujem. Nič to na veci nemení. Lebo vedela som, že pripadne keď niečo, že ako to budem riešiť. A riešim.
Keďže maš poruchu čítať. Tak napíšem znova. Ja som sa nepýtala na názor či si nechať či nie. Ja som sa pýtala iba na skúsenosti s týmto zákrokom. Takže partner mi v tom neporadí.😀

Znova. Nezaujíma ma tvoj život a ani ako si to mala ľahké či ťažké.😀 je mi to totálne jedno.😀

Si naozaj hlúpa. Škoda slov na teba, naozaj.
Nevieš čítať. Tak nekomentuj. Pýtala som sa na úplne niečo iné a ty riešiš zas svoj život a píšeš mi o sebe.
A aké ľutovanie? Od nikoho nič také nechcem a ani som nechcela. Ja som len chcela vedieť informácie. Nič viac nič menej.

autor
16. feb 2020

@veronika4495 zodpovednosť je aj to, že keď viem, že na to nemám vychovávať tak nenechám dieťa žiť v decaku a v nemocnici. Keďže dieťa by zdravé nebolo. Ale toto ja nemám čo tebe rozoberať a obhajovať sa 🤦🏼‍♀️ nejakej cudzej žene, ktorej do môjho života nič.

lilke
16. feb 2020

Poznám dieťa, ktoré sa narodilo po tej tabletke. 😉 Maminka si to odkrvacala, odtrpela, malé sa udržalo. Potom si ho už nechala.

autor
16. feb 2020

@lilke no veď všetko je samozrejme možné rátam aj s tým.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
16. feb 2020

@heln Zhluk buniek, či embryo. Pointa je ze to ešte nemá dušu (nie všetci veria že to embryo, alebo zhluk buniek ma dušu)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre