Slabá akcia srdiečka v 9. týždni - príbehy s dobrým koncom

12. júl 2023

Pekny den prajem, viem, ze takychto tem uz tu bolo viac, ale nenasla som take, ktore by uplne sedeli na moju situaciu. Dnes som bola na ultrazvuku po 3 tyzdnoch, vtedy este srdiecko nebolo vidno a embryo malo 2 mm. Dnes (8+5 tt) malo CRL 20.5 mm a srdiecko bolo, ale podla lekarky nebilo tak, ako by malo. Presnu ciselnu hodnotu neviem. Dostala som termin o tyzden, aby sa akcia znova skontrolovala. Samozrejme som cela nekludna, velmi by som chcela, aby to dobre dopadlo, hoci viem, ze to tak byt nemusi. Mate niekto prosim podobnu skusenost, kedy nakoniec vsetko dobre dopadlo? Citala som viacero tem, kedy v tomto tyzdni srdiecko este nebolo, ale zaroven aj plod bol mensi, ze to bolo zrejme posunutou ovulaciou, ale u mna velkost zodpoveda tyzdnu, co ma najprv potesilo, ze aspon nieco, ale teraz si zas hovorim, ze ci to naopak nie je zle, ked uz je tak velke a zaroven je slaba akcia. A zaroven mam niektore dni aj slabucke svetlohnede spinenie, to mi striedavo trva uz 4 tyzdne a do spravy mi zrejme kvoli tomu dr. napisala, ze ide o hroziaci potrat, hoci to spinenie som takto mala aj pri prvom ultrazvuku v 4+6, kedy bol len gestacny vak, aj pri dalsom, ked uz bol aj zltkovy aj embryo. Hladam nejake povzbudenie, moc dakujem vsetkym!

selena_luna
12. júl 2023

Ahoj, so " slabou" akciou ti zial neporadim, neviem co to znamena. Ale diagnoza hroziaci potrat je bezna, ak zena krvaca, alebo spini, alebo ako ja, uz o dieta prisla, tak sa pise tato diagnoza, aby doktor mohol predpisat lieky a tu starostlivost nadramec vykazal poistovni ako primeranu a potrebnu. Tak sa preto neznepokojuj.

autor
12. júl 2023

@selena_luna Dakujem krasne za odpoved a povzbudenie 🙂 Ten vyraz slaba som mozno pouzila zle, uz si nepamatam, ake slovo pouzila lekarka - klucove je, ze nieco sa jej na tej akcii nepozdavalo. Tak musim dufam, ze to bude dobre.

selena_luna
13. júl 2023

Drzim palce ❤️

autor
13. júl 2023

Ďakujem velmi pekne 🙂 Dnes som sa dozvedela velmi dobre spravy, pretoze som to nevydrzala a isla k inej gynekologicke po druhy pohlad, potrebovala som sa aspon dozvediet cim viac informacii k mojej situacii. A prekvapivo srdiecko uz dnes bilo uplne normalne, myslim, ze to bolo 158 uderov za minutu, co by mala byt normalna hodnota. Zistila mi pritom sice aj pritomnost hematomu, co vysvetluje spinenie, ale aj tak som odtial odisla cela stastna. Tak mozno niekto iny, kto bude v podobnej situacii a natrafi na tuto diskusiu, moze nacerpat povzbudenie, ze veci sa mozu naozaj rychlo menit aj k lepsiemu 🙂

selena_luna
13. júl 2023

Skvele tesim sa!!!💗 a drzim.palce i nadalej

autor
13. júl 2023

@selena_luna Dakujem ♥️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre