Som tehotná a prišla k nám návšteva s chrípkou
Ahojte, stala sa nám nepríjemnosť. Som aktuálne v 12tt a nikto zatiaľ o tom nevie. Chceme to povedať budúci týždeň obom rodinám na rodinnej grilovačke. Bude to veľké prekvapenie, nikto o tom nemá ani tušenia. Včera k nám prišli švagrovci, dohodli sme sa na poslednú chvíľu, nebolo to nejako extra dlho plánované. Tešili sme sa s mužom na návštevu, mali sme pripravený program, obaja sme si chceli v piatok zobrať dovolenku.. Prekvapenie prišlo, keď sme ich vyzdvihli na stanici a v tom momente sme zistili, že sa k nám dovalili chorí. Vraj je to len z klímy a studených nápojov a nemáme sa ničoho obávať. Lenže to nie je nachladnutie, tečie im z nosa, bolí ich hrdlo, no proste sú úplne "odpálení". Nechceli sme ich večer posielať preč, cestovali cez 200km, no ja som sa ráno zbalila a odišla do roboty. Cez deň majú svoj program. Ako by ste reagovali? Mám ich poslať domov? Aj keby som nebola tehotná, príde mi strašne nezodpovedné prísť k niekomu na tri dni so sopľami a boľavým hrdlom. O tom, že sa chystáme o pár dní na dovolenku ani nehovorím..
ako je to maximalne nezodpovedne od nich ale s niektorymi v tomto nepohnes, odhliadnuc od toho, ze momentalne mame od soboty vsetky tieto spominane priznaky aj doma a v pondelok dva pozitivne testy a vcera aj dalsie dva pozitivne testy, takze 100% uspesnost momentalne v nasej domacnosti. Takze bud im to budes trpiet alebo im skratka oznam, ze si tehotna a nechces mat vo svojej blizkosti zbytocne chorych ludi.
Ty proste chod k vasim a muz nech si osefuje doma znamych a nech si da rusko... to je aspon aka-taka ochrana...
nemaju covid ? teraz je zasa na vzostupe
mňa to strašne nahnevalo, ani som nebola schopná s nimi večer komunikovať... vytočilo ma to neskutočne... najhoršie je, že oni tu majú už do detailu rozplánovaný program, dohodnuté návštevy atď, lístok kúpený na sobotu.. tvária sa, že sa nič nedeje :(
@anjelicek26 moji rodičia sú 350 km od nás a mamina je doma na antibiotikách s nejakým zápalom..
Dnes to pravdepodobne nie je chrípka, ale Covid. Poslala by som ich domov, slušne, diplomaticky, ale domov.
a ved nech sa teda premiestnia do nejakeho ubytovacieho zariadenia, ked uz maju naplanovany program.
alebo este ak mas doma testy na covid a boli ich v hrdle, tak nech si spravia vyter z hrdla a urobia si test. ja som si robila vyter z nosa a ten mi vysiel negativny asi o 15min som si robila este jeden s vyterom vzadu v hrdle pri mandliach a ten vysiel pozitivne. pri pcr aj tak robia vyter aj v hrdle a aj v nose.
Ak maju covid a poroznasaju to kade-tade, tak dovidenia... u nas v oboch mestach naokolo su brutal vysoke cisla zas...tak snad to deti nedovlecu a ZAS si nepokazime dovolenku...
@anjelicek26 Aj tu na SK sú čísla na obrovskom vzostupe.
@anjelicek26 drzim palce, ja som den pred odletom stornovala, mali sme letiet v utorok a miesto toho sme vsetci lezali ☹
ahoj, ci je to chripka, covid, alebo uplne nejaka ina viroza, je to uplne jedno, ked je niekto chory ma sediet doma a nie chodit po navstevach.
@drahomirrra mojim este do buduceho tyzdna bezi skola, kruzky, tak sa modlim, nech ani jeden s nich nic, lebo ma vypne... pokazili sme si jesennu dovolenku, jarnu, 7x mal covid u nas niekto od oktobra, mne staci.
ani ma nestrašte s Covidom.. okrem toho, že máme ísť na dovolenku, som si už dvakrát prešla Covidom a nikdy viac.. navyše toto tehotenstvo je vytúžené po IVF...
v tom pripade ani nevahaj a posli ich prec. a Tvoj muz co na to hovori?
ale jasne, ako presne aj keby som nebola tehotna nech sa na mna nikto nehneva ale kto slusny pride chory na navstevu.
Ja by som teraz išla s pravdou von. Povedala by som špecialne im dvom ze som tehotná a nazdar. A nech si daju ruska kym budu cakat taxik na stanicu. A ze nemienim fuknut sopeľ ani do jedinej vreckovky!!
@simonah73 oboch nás to nahnevalo, muž si neodpustil pár uštipačných poznámok, ale oni na to nič.. a tým, že bol večer, nechceli sme ich posielať preč.. ráno sme hneď obaja odišli do práce a riešime čo urobiť večer
@lamonita nechceme im povedať, že som tehotná, lebo sa obávame, že zvyšok rodiny sa to dozvie od nich, nie som si istá, že si to nechajú len pre seba.. a bude po prekvapení a ešte aj na nás budú rodičia nahnevaní, že sa o svojom prvom vnúčati dozvedeli sprostredkovane
Ved staci povedat, ze mate dovolenku za dverami a mas zlu imunitu a toto doma teraz proste nechces.. A zabookovala by som im nejaky lacny hotel a dala im uz len do ruky adresu...
Normálne im povedz nech neplánujú ďalšie navstevy, lebo nikto ich chorých doma nechce a ze mate pred dovolenkou, nepotrebujete byt chori. Ze jedine riešenie je, sadnúť ja vlak a ísť domov. S respiratormi, lebo keď je človek chorý, má trochu používať rozum.
Ak sú navyše ešte aj taketo drbny tak nech sa pakuju prec ✌️ držím palce🤞
ahoj, tiež som si myslela, že mám iba chrípku a testom sa zistil COVID, tak daj pozor a mysli na seba
Och strašne poslala by som ich domov aj keď sa to blbo isto teraz hovorí nech odídu ale nechápem tiež ich správanie ešte behajú po návštevách ku vám idu a tvária sa ze je to ok kúpila by som im test nech si spravia už viac by som ich domov nepozvala
Baby chripka je nieco ked mate vysoke horucky, bolia vas klby, hlava, nevstanete z postele. Toto co tu spominate je prechladnutie, viroza.
@namornicka lenže oni ledva stoja na nohách.. včera celý večer soplili, slzili im oči, bolela ich hlava, sťažujú sa na veľké bolesti hrdla.. teplotu si odmerať nechcú.. keď sa ich muž opýtal, či nemajú Covid, tak ho hneď zahriakli, nech nedramatizuje.. mňa ide rozhodiť od zlosti
Milá autorka, sú to zrejme riadni blbci. Tvrdo sa ohradiť - ísť domov alebo im kľudne aj zaplaťte hotel. Vysvetľovať teraz nemusíte, v zmysle hovoriť o tehotenstve, máte na to svoje dôvody o ktorých teraz ešte nechcete hovoriť, no nemôžete si dovoliť byť chorí. A BODKA.
Snáď vedia ako sú na Tom. Áno, môže to byť aj len z klimatizácie a nič viac

poslala by som ich slušne domov. aj keby som nebola tehotná. súčasné "chripôčky", ako im niekto "nadáva", sa môžu vykľuť v dosť nepríjemný problém, neriskovala by som. slušne im vysvetliť, že sa chystáte na dovolenku a že nechcete riskovať, že sa nakazíte.