Som unavená z opakujúcich sa potratov
Ahojte, píšem anonymne, nakoľko nechcem aby sa ľudia z našej dediny dozvedeli o našom súkromí, a hlavne sa mi nechce každému všetko vysvetľovať, pretože tu každý každého pozná.
Prvé tehotenstvo úplne bez problémov - zdravá dcéra, teraz už 6 ročná.
Druhé tehotenstvo po 4 rokoch zamlknuty potrat v 11tt - na príčinu sa neprišlo.
Ďalšie tehotenstvo 3 mesiace po kyrete biochemické.
Ďalšie tehotenstvo po roku tiež zamlknuty potrat v 9tt ale zodpovedalo 7tt.
Tak sme si dali chvíľu pauzu, všetky vyšetrenia v poriadku.
Tento mesiac mi vyšli tehotenské testy už 5 dni pred menzesom pozitívne. Týždeň všetko v poriadkov žiadne príznaky, len prsia má strasne boleli, zrazu zo dňa na deň prestali. Hneď som sa zľakla lebo to bol vždy príznak toho že niečo nebude okej. Plánovala som ísť svojej doktorke až neskôr, ale ten strach a neistota že sa to zasa zopakuje bol silnejší. Išla som teda tam, urobila mi uzv, lenže tehotenstvo je o týždeň menšie ako podľa dátumu PM. Povedala, že vidí gestacny aj zltkovy vak a mám prísť za týždeň na kontrolu, lebo embryo tam ešte nie je a múdrejší budeme o týždeň 😞 máte s tým niekto skúsenosti že to nakoniec dobre dopadlo, aj keď Vám vymizli príznaky a tehotenstvo bolo o týždeň menšie? Mala by som byt v 6 ale som 5tt. Čo nechápem ako môže tak zaostávať keď som slabú čiarku na teste mala už 5 dni pred menzesom, čo znamená že už vtedy muselo byt uhnuezdene. Už sa vzdávam nádeje mat súrodenca pre dcéru, som z toho hrozné nešťastná. Príde mi to akoby sa proste oplodnené vajíčko uhniezdilo, vytvoril sa gestacny aj zltkovy vak a tam sa vývin zastavil, a preto mi ustali aj bolesti pŕs 😣
Super, tak ja chodím k dr. Hulikovej, tel. číslo +421902209534. Oni sú dve jedna mama a druha asi dcéra alebo nevesta takisto Hulikova, je jedno ku ktorej pôjdeš. Ak budeš mat výmenný lístok, tak určite ich odporúčam 🙂
6 rocne dieta,potom 2 zamlknute potraty na ktorych priciny sa nikdy neprislo.Presli sme si vsetkymi dostupnymi vysetreniami,sme obaja uplne zdravi a kompatibilni.Ked som otehotnela po 4.krat moj dr hoci som nemala diagnozu nasadil vsetko co sa dalo preventivne.Prolutex injekcie na udrzanie a injekcie Clexane.Donosila som zdrave babatko.
@sono2 ahoj, spinenie vôbec, na štítnej som bola, tam všetko v poriadku úplne 😏
Drzim fi palce, aby fo tentokrat vyslo. ❤️
Ahoj, nerob paniku! Vatsinou je to problem nedoziveneho plodu a rozhodenych hormonov.Som presvedceny ze vieme pomoct !
Prihlas sa k nam do skupiny cez: www.superimunita.com
Ak je tvoj problem vyzivovo- hormonalny co je v pripade 90% neplodnosti a potratov tak je velka sanca ze do 3 mesiacov si OK.
Priroda je velmi mudra a tak ak je telo matky nedozivene a nema hormonalnu rovnovahu ukonci tehotenstvo same aby sa nenarodilo chore dieta alebo aby vas to neohrozilo.
Po prihlaseni a ziadostou o konzultaciu sa vam bude venovat nasa pani doktorka samozrejme zdarma.
My sme komunita zdravia nie obchodnici ....
Ahoj
Neboli už potom také citlivé ako prvé dni, a neskôr sa mi vidí že už má neboleli vôbec. 10dni je dlhé čakanie, skús myslieť pozitívne 🙂 som rada že som povzbudila
Akurát hodnota na otehotnenie pri štitke je najlepšie do 1 max do 2 takže ak máš 3,5 stále si v norme ale na tehu to už neni dobré. Kamarátka tak mala. Opýtaj sa aj špeciálne na to. Samozrejme k tomu tu hematologiu, imunitu atd atd . Niekde bude dôvod . Držím palce!
Ako píše @superimunita , problém môže byt imunologicky alebo hormonálny. S gynekológom sme skúšali nasadiť najskôr utrogestan (prirodzená forma progesteronu).. vkladala som si ho 3 mesiace a nič, neotehotnela som. Tak sme vyskúšali pregnyl. Ten som si zacala pichat v 3.den po ovulácii. Potom som si ho dala ešte v 5., 7. a 9.den. Tehotenské testy sú po ňom falosne pozitívne, lebo pregnyl obsahuje hcg. Tak keď bol test pozitívny aj po 10.dnoch od poslednej injekcie a začal tmavnut, nasadili sme utrogestan a začala som si pichat fraxiparin (kvôli mutácii čo mi zistili na hematologii). Fraxiparin som si pochvala celé tehotenstvo a utrogestan som si vkladala tiež skoro cele tehu, len postupne v nižších dávkach. Doktor mi sledoval hladinu progesteronu priebežne odbermi krvi. Neviem ci toto pomohlo po mojich 3 potratoch alebo to bola kombinacia s liečbou manžela alebo by to vtedy vyšlo aj keď by sme nič zo spomenutého neabsolvovali. Manželovi sa totiž zhoršovala morfológia spermií, aj napriek tomu, že sme skúšali rôzne vitamínové doplnky. Tak zašiel k urológii. Ten mu našiel prítomného bacila -preliecil antibiotikami. Potom našiel ďalšieho, opäť preliecil antibiotikami. A diagnostikoval mu aj varikokelu - niečo ako kŕčové žili ale na semenníkoch. A tak sa spermiam prehrievalo prirodzene prostredie, pričom sa mohli poškodzovať a tak spôsobovať tu zlu morfológiu. Manžel bol na operačnom zákroku. Potom sme mali nejaký čas nútenú pauzu a keď sme sa začali snažiť opätovne babo, ja som v ten cyklus skúšala Zrovná prvý raz ten pregnyl a zostala som tehotná. Preto neviem, čo a či niečo z toho pomohlo k oplodnenie a donoseniu bábätka. Tie 3 potraty som mala krátko po sebe a potom ďalšie 2 roky nič, ani otehotnieť sa už nedarilo. (Ja som ti písala príspevok ešte medzi prvými - čo sme sa tie 4 roky snažili o surodenca pre dcérku. A prvé tehotenstvo bolo tiež bez problémov.
@sono2 no v poslednom tehotenstve v 8tt, to bolo pred tým ešte čo sa prestalo vyvijat som hodnoty štítnej mala 0,563, Dr povedala že to je dobre, a potom som bola na štítnej, kde som si vyžiadala urobiť odbery kvôli opakovaným potratom a výsledky že výborne, tak má ani na sono štítnej neobjednala lebo že netreba.
Tak treba inde hľadať
Aby sa bábätko dobre udržalo treba papať omega 3 a 6 mastné kyseliny. 🙂)) okrem toho majú aj veľký vplyv na vývoj bábätká. a ešte by som Vám odporúčila materskú kašičku, obsahuje veľmi veľa vitamínov, minerálov, to vaše telo teraz potrebuje ale čo je najdôležitejšie ukludňuje. A to tiež potrebujete 🌼🌷👍👌
Baby ešte otázka tie ktoré máte skúsenosti. Včera som si dala prvú tabletku duphastonu, a síce začali má prsia pobolievať už pred tým deň zasa naspäť ako som si ju dala, ale dnes sa to znásobilo. To bude z toho duphatsonu však?
Mňa z duphastonu nebolelo nič.
Ja som bola v 6 tt u dr a gestacny vak bol velkostne 4 tt.... Nevidel nič, ani zltkovy vak... O tyzden som sla znova na kontrolu a videli sme babatko aj so srdenkom 🙂 babatko malo velkost 6+1 a ja som bola 6+3 takze to dobehlo 🙂
Ahojte baby, sľúbila som že dám vedieť. Dnes som bola u Dr, plod sa objavil a dokonca už aj so srdenkom, a už sedí veľkosť na deň presne🙏🏻 Krvi by ste sa mi nedorezali dneska, ale aspoň prvý maly úspech za nami, už sa len modliť aby sme to dotiahli do úspešného konca, a nech prežijeme prvý trimester....🙏🏻Myslite na nás ❤️
Akurát som Ti išla písať ze sa nemáš báť 🙂 mne pri každom tehotenstve lietali 2 týždne min a vždy keď som prišla že už má niečo byť vidno tak doktorka že cysta :D.. Takže nemaj strach, už len oddychuj a mysli pozitívne a som rada ze Ti to dobre dopadlo 🙂
To je krasna sprava, velmi sa tesim 🙂 ..kludne nam tu pis dalej, ako sa vam vodi. Drz sa a uzivaj 2 v 1 😊♥️
Pozorne som čítala 😊 držím pršteky nech všetko dobre dopadne. Každopádne mi táto diskusia vniesla chrobáka do hlavy čo sa pohlavia miminka týka.... Takže 💋 držte sa a dajte vedieť, ako sa vám darí.
chcela som ti pisat IP, ale neda sa. neznamena, ze ked ti vo vysledkoch vysla stitna ok, tak aj je. poznam taky pripad, ale zjavne mala lepsich doktorov. stacilo nasadit pred tehu aj cele tehu najnizsiu davku euthyroxu a zrazu obe tehu v pohode. keby to dotycna vedela skor, mohla sa usetrit 2 zbytocnych potratov.
@elizita vidis, ale je tak tazke dostat sa na endokrinologiu... Ja som mala potraty 3, z krvi stitna ok. Chcela som ist pre istotu aj na vysetrenie, ale nik ma tam nechcel poslat...
Ako sa ti dari? Ste ok s babatkom?
@rebelka2014 ahoj, ďakujem krásne za opýtanie 🙏🏻❤️ Veľmi si to vážim😊 zatiaľ sme 2v1, dúfam že to tak aj zostane 🙏🏻 11 týždeň, tento je pre nás kriticky vždy, budúci týždeň idem na kontrolu, tak nám držte všetky prsty 🙏🏻 Na konci mesiaca by som mala dostať knižku, dúfam že ju konečne dostanem do rúk a že to zvládneme až do konca. Chodím na kontroly každé dva týždne, zatiaľ babo rastie ukazkovo😍
@rebelka2014 ale teda poviem ti, že si žijem svoje stavy niekedy 🙏🏻 Nebudem hovoriť o tom, že pred každou poradňou mám infarktove stavy, a že už som zo 3x išla zmierena s tým, že je zasa všetkému koniec 🙏🏻 To sa nedá ovládať niekedy, aj keď sa snažím naozaj pozitívne myslieť, ale teda vydýchneme si, až keď budeme za tým 15 týždňom.
Nemusela si otehotniet presne tabulkovo..kopec bab ptehotnie,ked to nie je mozne( napr.cez nenzes, ver ci nie).. takze ty ked mas dlhsie cykly,ratat to podla MS je podla mna blbost. Drzim palce s urcite by som sa pytala na hematologiu,aj ako samoplatca. Nechlachol sa 15 tyzdnom,chcela by som mat istotu.. 400e nie je zas pol miliona😜 Ak sa nieco preukaze,mozes potom skusit poziadat spat poistovnu o preplatenie a posudenie opravnenosti ziadosti ktovie,mozno by to aj preplatili...

Špinenie mávaš? Štítnu treba dať pozrieť