Som unavená z opakujúcich sa potratov
Ahojte, píšem anonymne, nakoľko nechcem aby sa ľudia z našej dediny dozvedeli o našom súkromí, a hlavne sa mi nechce každému všetko vysvetľovať, pretože tu každý každého pozná.
Prvé tehotenstvo úplne bez problémov - zdravá dcéra, teraz už 6 ročná.
Druhé tehotenstvo po 4 rokoch zamlknuty potrat v 11tt - na príčinu sa neprišlo.
Ďalšie tehotenstvo 3 mesiace po kyrete biochemické.
Ďalšie tehotenstvo po roku tiež zamlknuty potrat v 9tt ale zodpovedalo 7tt.
Tak sme si dali chvíľu pauzu, všetky vyšetrenia v poriadku.
Tento mesiac mi vyšli tehotenské testy už 5 dni pred menzesom pozitívne. Týždeň všetko v poriadkov žiadne príznaky, len prsia má strasne boleli, zrazu zo dňa na deň prestali. Hneď som sa zľakla lebo to bol vždy príznak toho že niečo nebude okej. Plánovala som ísť svojej doktorke až neskôr, ale ten strach a neistota že sa to zasa zopakuje bol silnejší. Išla som teda tam, urobila mi uzv, lenže tehotenstvo je o týždeň menšie ako podľa dátumu PM. Povedala, že vidí gestacny aj zltkovy vak a mám prísť za týždeň na kontrolu, lebo embryo tam ešte nie je a múdrejší budeme o týždeň 😞 máte s tým niekto skúsenosti že to nakoniec dobre dopadlo, aj keď Vám vymizli príznaky a tehotenstvo bolo o týždeň menšie? Mala by som byt v 6 ale som 5tt. Čo nechápem ako môže tak zaostávať keď som slabú čiarku na teste mala už 5 dni pred menzesom, čo znamená že už vtedy muselo byt uhnuezdene. Už sa vzdávam nádeje mat súrodenca pre dcéru, som z toho hrozné nešťastná. Príde mi to akoby sa proste oplodnené vajíčko uhniezdilo, vytvoril sa gestacny aj zltkovy vak a tam sa vývin zastavil, a preto mi ustali aj bolesti pŕs 😣
Ahoj 🙂 ako sa máte, je všetko v poriadku? 🙂
@julsh123 zatiaľ všetko v poriadku 🥰 16 týždeň, výsledky z niftov (trisomy testy) vyšli že zdravé dievčatko😍 tak dúfam to už dobojujeme do konca...na ukľudnenie som si musela kúpiť angelsound, srdce bije ako zvon 🙏🏻 Do mesiaca už hádam aj pohyby, zatiaľ len take mravenčenie a bublinkovanie 🥰 takto ďaleko sme zatiaľ okrem prvej dcéry neprišli...tak dúfam, a každý deň sa modlim aby sa narodila v zdraví, opatrná už budem až kým ju nebudem držať v rukách ale. Ďakujem veľmi za opýtanie 😊
Tak to ma teší 🙂 Držím silno palce 🙂 🍀

Ahojte, ja mam rovnaky problem, ale riesenie zatial nevidim...1 tehotenstvo v poriadku, mame zdraveho chlapca. Dalsie tehotestva: 1 MA s kyretom, 2x spont.potrat do 6tt, 1x biochemicke....Absolvovala som hadam vsetky vysetrenia: hematologia, stitna zlaza, reprodukcna imunologia, genetika, homocystein...na nic zvlastne neprisli. Z hladiska dalsieho tehotenstva mame vsetko v poriadku. Psychicky som tiez v pohode a myslim len pozitivne ze raz sa to este podari.....ale v kutiku duse si hovorim, ze preco sa to takto opakuje, ked mame vsetko v poriadku. Vit.berieme obaja.